Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Bir bayan annesiyle umre veya hacca gidebilir mi?

Bir bayan annesiyle umre veya hacca gidebilir mi?

maydın
Bir bayan annesiyle umre veya hacca gidebilir mi?

Soru

GENÇ BİR BAYAN ANNESİ İLE UMRE VEYA HACCA GİDEBİLİR Mİ?

Cevap

Değerli kardeşimiz;

Şafiî mezhebine göre haccın kadına vacip olabilmesi için, kocası veya mahremi veya güvenilir bir kaç kadının bulunması gerekir. Yani kadının kocası veya mahremi varsa onunla birlikte hacca gider, yoksa bir kaç kadın bulunduğu takdirde onların refakatiyle hacca gidebilir. Şayet bunlar da bulunmazsa emniyet olduğu halde hacca gitmeye mecbur değildir. Amma isterse gidebilir(2).
Yalnız kadın hac farizasını eda etmiş, nafile olarak hacca gitmek isterse, ancak kocası veya mahremiyle birlikte gidebilir. Kadınlarla birlikte gitmesi caiz değildir(5).
Hanefî mezhebine gelince kadın, kocası veya mahremi olmazsa hiç bir surette hacca gidemez. Mutlaka gitmek isterse nafile haccı olmamak şartıyla yolculuk hususunda Şafiî mezhebini taklîden gidebilir.
1- Muğni’l-Muhtac, I/467
2- Aynı eser I/467

Okudunuz mu?  Kutuplarda 6 ay gec 6 ay gündüz Ordaki insan nasıl namaz kılıcak?

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


Cevap: Bir bayan annesiyle umre veya hacca gidebilir mi?

ZİREGÜL
tabi en doğrusu mahrem olmaığı bir erkeğin eşlik etmesidir ama buda yoksa birkaç kadınla gidilebileceğide söylenmektedir sonuçta hac meşakatli bir süreçtir ve yardıma ihtiyaç duyulabilir

Okudunuz mu?  Beş vakit namaz ne zaman farz kılınmıştır?

iki bayan umreye gidebilir mi, bekar bayan umreye gidebilir mi, iki kadın hacca gidebilir mi

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir bayan annesiyle umre veya hacca gidebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.