Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:06
missa7
Abone

Peygamber efendimizin mucizeleri nelerdir öğrenmek istiyorum

Peygamber efendimizin mucizeleri nelerdir öğrenmek istiyorum

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz(s.a.v)in mucizeleri nelerdir öğrenmek istiyorum
onlardan 300 tane sini bulmak ve yazmak istiyorum


Yorum: Peygamber efendimizin mucizeleri nelerdir öğrenmek istiyorum

arifselim
Allah’u teala peygamberleri aracılığı ile kullarının kalbi mutmain olsun diye zaman zaman mucizeler yani olağanüstü olaylar göstermiştir. Bu hadiseler peygamberlerin elinden gibi olsa da asıl yaratan var eden sadece Allah’tır. Peygamber efendimi aleyhisselamın yüzlerce mucizesi vardır. Bunlardan sadece bir kısmını maddeler halinde kısa izah etmeye çalışalım.

Okudunuz mu?  Cennette Futbol Olacak Mı ?

– Peygamber aleyhisselamın en büyük mucizesi kurandır. Kuran, her yönü ile mükemmel bir mucizedir ki onun bir kaç ayetinin benzeri dahi getirilememiştir ve asla getirilemeyecektir.

– Ayın Peygamber Efendimizin (sav) işaretiyle ikiye yarılması mucizesidir ve kuranı kerimde de buna işaret edilmiştir.

Okudunuz mu?  Fiil cümlesi isim cümlesi şibih cümlesi

– İsrâ ve Mirac mucizesi: İsra; Resulullah (sav)’in bir gece vakti Mekke’de Mescid-i Haram’dan Kudüse olan yolculuğu; Miraç ise Kudüsten yedi kat semaya yükseltilmesi olayıdır.

– Yiyecek ve içeceklerin bereketlenmesi: Bunula ilgili mucizeler çoktur. Bunlardan bazıları: Hz. Eyyübün evinde ve yüzseksen kişinin de tanık olduğu mucizedir. Hz. Eyyüp yaptığı bir- iki kişilik yemek ile yüzseksen kişi yiyerek bu mucizeye tanıklık etmiştir.

Okudunuz mu?  Ettehiyyatüyü iki kere okumak sehiv secdesi gerektirir mi?

– Elinden pınar gibi su akması mucizesi: Bunula alakalı pek çok mucize vardır. Bunlardan biri Buharî, Müslim gibi sahih hadis kaynaklarında yer alır ve Hazreti Enes’den nakledilen bir mucizedir.

– Hastaların ve yaralıların şifa Bulması: Peygamber Efendimize getirilen yüzlerce hasta onun duasıyla şifa bulmuştur. Bunla ilgilide yüzlerce mucize vardır.

Okudunuz mu?  Seher Vakti Ne Zamandır? Kısaca Bilgi

– Hayvanlarda Gösterilen mucizeler: Bunula ilgili en meşhur ve bilinene mucize Hz. Ebu Bekir ile birlikte Mekke’den Medine’ye giderken girdikleri mağarayı bir örümceğin kapatması ve Güvercinin mağaranın kapısında beklemesi mucizesi.

– Meleklerle ilgili mucizeler: Bu konuda da pek çok mucizeler verilmişti. Bunların en meşhuru Cebrail (as)’ın bir insan suretinde mescide gelmesi ve ders vermesidir.

Okudunuz mu?  Cinler nerede yaşar?

peygamber efendimizin mucizeleri nelerdir, peygamber efendimizin mucizeleri, peygamberimizin mucizeleri

Bu kategoride yer alan Cinayet kul hakkı mıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimizin mucizeleri nelerdir öğrenmek istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.