Anasayfa
4 Mart 2023, 14:51
sizden03
Abone

Allafaa inanan, Hz. Muhammede inanmayan kişinin durumu nasıldır?

Allafaa inanan, Hz. Muhammede inanmayan kişinin durumu nasıldır?

vuslat2121
ALLAH a inanan, Hz.Muhammed(s.a.v) e inanmayan kişinin durumu nasıldır? örnek olarak hristiyanların ALLAH a inanması,peygamberimize inanmaması.bu durum kur’an da nasıl cevaplandırılıyor.? hristiyanlar cennete girecekler mi yoksa ebedi olarak cehennemde kalacaklar mı?


Cevap: ALLAH a inanan, Hz. Muhammed (sav) e inanmayan kişinin durumu nasıldır?

Hoca
< ALLAH a inanan, Hz.Muhammed(s.a.v) e inanmayan kişinin durumu nasıldır? örnek olarak hristiyanların ALLAH a inanması,peygamberimize inanmaması.bu durum kur’an da nasıl cevaplandırılıyor.? hristiyanlar cennete girecekler mi yoksa ebedi olarak cehennemde kalacaklar mı? >
Allah’a, Rasulune ve Rasulu aracılığıyla gönderilen hükümlere inanmayan ebedi cehennemdedir.

Okudunuz mu?  Kehf ve Rakim

Ehl-i kitap ve müşriklerden olan inkârcılar, içinde ebedî olarak kalacakları cehennem ateşindedirler. İşte halkın en şerlileri onlardır. (Beyyine süresi 6. ayet)

TIKLA: forumduasi.com/itikat-iman-soru-ve-cevaplari/101598-sadece-allah-a-inanip-da-diger-iman-esaslarina-mesela-peygambere-inanmayan-mu-min-sayilir-mi.htmlSadece Allah’a inanıp da, diğer iman esaslarına -mesela peygambere- inanmayan mü’min sayılır mı?


Cevap: ALLAH a inanan, Hz. Muhammed (sav) e inanmayan kişinin durumu nasıldır?

ammar murat
آمَن-َ الرِّسُول-ُ بما اُنْزل-َ الَيْه- من-ْ رَبَّه- وَ الْمُوْمنُون-َ كُل-ٌّ آمَن-َ باللّه- وَ مَلائكَته- وَ كُتُبه- وَ رُسُله- لا نُفَرَّق-ُ بَيْن-َ اَحَدٍ من-ْ رُسُله-…)
وَ الِّذين-َ يُوْمنُون-َ بما اُنْزل-َ الَيْك-َ وَ ما اُنْزل-َ من-ْ قَبْلك-َ وَ بالاْخرَة هُم-ْ يُوقنُون-َ
bu arada,Allah’a inanan ama peygambere inanmayan Allah’a varan yolları tanıyamaz.halbuki, şeriet Allah’a varmanın kanunudur ve bu yolun kanunlarına ilmi olan ,Allah’ın peygamberi,resülüdür işte.
islam , son dindir,daha mükemmeldir. Muhammed(sav) ise son resüldür.ona inanan Allah’ın yolunda tehlikeye düşmez,sapmaz, tam Allah’a varir.Muhammede inanmayan müslüman (Allah islami yolcusu) değildir. kitaba,kibleye,dine ve hangi ilahi kurallara uymamakta , başka dinde ise o başkadır , ama maalesef mükemmel dine sahip olamaz,Allah’a yaklaşmağa çok çaba sarf eder , doğru yaklaşamaz.
ne firavunlar müsaya kıskandılar,dine uymadılar , Allah’a inandikları halde bile azaba mahküm oldular.
و من الله توفیق

Okudunuz mu?  Allah'a İnanmayan Arkadaşım İçin Kitap Önerirmisiniz???

Allaha inanip peygambere inanmamak, Allaha inanıp peygambere inanmayanlar, peygambere inanmamak

Bu kategoride yer alan Sunniyim ama alt mezhebimi bilmiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allafaa inanan, Hz. Muhammede inanmayan kişinin durumu nasıldır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.