Anasayfa
4 Şubat 2024, 21:11
missa06
Abone

Bir savaşta Müslüman Müslümanı öldürünce cihad olur mu bilgilendirir misiniz?

Bir savaşta Müslüman Müslümanı öldürünce cihad olur mu bilgilendirir misiniz?

Kayıtsız Üye
assalamu aleikum varah matullahi ta`ala va barakatuh !!!sitenizi chok begendim hazirlayanlardan Allah razı olsun!!ben chechenistandaki cihadla ilgili soru sormak istedim:chechenistandaki shuanda olan cihada dushundugumde aklim chok karoshyor kime sorsam ayri ayri sordugum bu soruya cevap veriyor,hadisi sherifde diorki musluman muslumanin kardeshidir tabiki dogru.mesela ben Allahin farzleri yerine getiryorum devlet memuruyum ve chalish yorum cihatta deilim bashka ise jihatta ikiside Allah’a inaniyor biri jihatda deil dieri ise cihatta sonra o cihat yapan kishi gelipte beni oldururse veya vurasa onun cihad kabul oluyormu??olduruldugu bir rus değil yada bashka hristian da yani musluman muslumani olduryor sora diorlarki biz cihad yapiyoruz oyle durumda o kerchekten cihad die yola chikabilirmii??umarim sordugum soruyu anlayacaksiniz:benim lütfen cevabi bu adresse gonerin !!!!!!

Okudunuz mu?  Rükûdan sonra ellerin bağlanması ile ilgili bir bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim?

Cevap: Bir savaşta Müslüman Müslümanı öldürünce cihad olur mu bilgilendirir misiniz?

Desert Rose
Müslümanların birbiriyle savaşmaları bir cihat değil, vahşettir. Ancak -Müslüman kimliği olmakla beraber- İslam inancına ters düşen bazı ideolojiler veya doktrinleri meslek edinerek, samimi Müslümanların inancını bozmaya çalışan gruplara karşı devlet uygun görürse savaş açabilir.

Bir de iki Müslüman grup arasında savaş çıktığı takdirde, devlet bu gruplardan haksız olana karşı haklı olanın yanında yer alır. Aşağıda mealini verdiğimiz ayette bu gerçeğe vurgu yapılmaktadır.

Okudunuz mu?  Of demek günah mı

Eğer müminlerden iki topluluk birbiriyle vuruşursa, onların aralarını bulun. Buna rağmen biri öbürüne saldırırsa, bu saldıran tarafla, Allah’ın emrine dönünceye kadar siz de vuruşun. Döndüğü takdirde aralarını hakkaniyetle düzeltin ve hep âdil olun, çükü Allah âdil olanları sever. (Hucurat, 49/9)

Tarih içerisinde Müslüman devletler arasında olan savaşlar, genellikle dinî değil, siyasîdir.

Müslim devletlerin birbirleriyle savaşmaları caiz midir. Hangi tarafın askerleri şehit olur?
Soru

BİR MÜSLÜMAN DEVLET DİĞERİNE SAVAŞ AÇARSA HANGİ TARAF ŞEHİT OLUR VEYA BİRBİRLERİNDEN ADAM ÖLDÜRENLER MESUL OLUR?

Okudunuz mu?  En tesirli Salavatlar hangileridir?

Cevap

— Bir Müslüman devlet diğer Müslüman devlete savaş açamaz, kardeş kardeşi vuramaz. Bu, şahıs plânında da, devlet çapında da böyledir. Resûl-i Ekrem Efendimiz değil bir Müslümanın diğerine kurşun atması, silâhını ona doğru yöneltmesini dahi yasaklamış:

— Sizden biriniz Müslüman kardeşine silâhını yöneltemez, ona işarette bulunamaz, buyurmuştur. Demek ki, bir Müslüman elindeki silâhla kardeşini göstermek için işaret dahi edemez, sadece işaret sırasındaki hatırlatmayı dahi hoş göremez.

Aralarında çıkan ihtilâfı ise, görüşmeler yoluyla halletmeleri gerekir. Şayet görüşmelerle halledemezlerse hakem hey’eti seçilir, tarafların kabul edeceği hakemin verdiği hükme rıza gösterme mecburiyeti doğar. Buna rıza göstermeyen ise haksız olur, çıkan savaştan mes’ul duruma girer. Burada dikkati çeken husus, ortada hakemlik yapan hey’etin gerçekten de tarafsız olması, sadece haklının yanında bulunmasıdır.

Okudunuz mu?  Hayırlı bir insan, haksız yere öldürülürse şehit midir?

Müslümanlar, haksız olduklarını bildikleri halde sadece âmirlerinin verdiği emrin hatırı için Müslüman kardeşlerine kurşun atamazlar. Zira bilirler ki, Allah’a isyan olan yerde kula itaat olmaz. Âmirleri haksız yere Müslüman kardeşine kurşun atmayı emrediyor, bu ise Allah’a isyandır. Allah’a isyan olan emre itaat mecburiyeti yoktur.

Bütün bunlara rağmen hakkın ne tarafta olduğu bilinmeden savaşılıyorsa hangi tarafta Allah rızası esassa o tarafın ölenleri şehittir.

Okudunuz mu?  Almanyada yaşıyorum kapanmak istiyorum

Ahmed ŞAHİN


Cevap: Bir savaşta Müslüman Müslümanı öldürünce cihad olur mu bilgilendirir misiniz?

baransel
hocam işid le ilgili sorum olcaktı işidin yaptğı şey cihat mı yoksa katliyam mı artı işide karşı kendi devletini kendi insanlarının haklarına savunan bir müslüman işide karşı savaşırsa günah olurmu yada ölürse şehit mi yoksa ebedi cehenemlik mi olur.


Cevap: Bir savaşta Müslüman Müslümanı öldürünce cihad olur mu bilgilendirir misiniz?

Kayıtsız Üye
Şimdiki durumda karşı tarafta müslüman bizde müslüman iz bizden biri öldü şehit olurmu çünkü karşı tarafta müslüman


mum
< karşı tarafta müslüman bizde müslümaniz >
Müslüman olsa bile islama göre ölmeyi hak etmiş biri ise öldürmek caiz olur ama haksız yere birbirini öldürenler, öldüren de cehennemde öldürülünde

Okudunuz mu?  Kibirli bir insan, kibirden nasıl kurtulur

Kaan Aykas
Dessert Rose : "Resûl-i Ekrem Efendimiz değil bir Müslümanın diğerine kurşun atması, silâhını ona doğru yöneltmesini dahi yasaklamış"

Bu çok müthiş bir hadismiş Resul-i Ekrem Efendimiz ta 1400 sene evvel pıçak,kılıç,ok kullanılırken kat be kat tehlikeli kurşunun kullanılacağını görmüş.Böyle hadisleri gördükçe insanın hadislere imanı kat kat artıyor.Hadisle Kuran zaten et ve tırnak gibi İslamiyetin ayrılamaz bir parçası.Allah peygamber efendimize söylüyor peygamber efendimiz de bize söyleyerek hadis oluyor. Işın tabancası ile ilgili de hadis varmı acaba?

Okudunuz mu?  Anne baba hakkı ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
SELAM’ÜN ALEYKÜM HOCAM ÖNCELİKLE SİZLERE SAYGIMI İLETİRİM
HOCAM şimdi askere gittiğimizde karşıda PKK örgütü dediğimiz örgüt var.
ve bunlardan bir çoğu müslüman askerlerde müslüman
peki bunların vurşması caizmi yoksa mekruh’mudur.


arifselim
Aleykum selam. Askere giden kişinin komutanlarının emirlerine uyması mecburidir. Asıl batıl yolda olanlar o kimselerdir. Senin emri dinlemen caizdir.


Kayıtsız Üye
Kendine muslumanim demekle musluman olunmuyor. Okadar kolay diil. Allahin verdi kanunlar, peygamberimizin sünnetleri, ibadet, zikir, ve kalbin temiz olmasi gerekiyor. Kalbinde nefret, kin, ego, bencilik, aclikdan koruman gerekiyor. Rabbin yarati cana kiyamama gerekiyor, savasincada kendi içindeki nefretle savasmaman gerekiyor, savasirken Rabbine olan ask için, gucsuzler için, masumlar için, yaslilar için, sevgin için, savasman gerekiyor. Allahin obur dunyada sen sehit olunca sana huri vercek için diil, gozunu iki elinle kapatip huriye git ben rabbimin nurunu tek gormek istiyorum diye. Unutma:IŞİD’i FİTNESİNİ Anlatan Hadis-i Şerif
Peygamberimiz Ahir zamanda Din için çıkacak olan uzun saçlı ve siyah elbise giyen kimselerden ümmetinin şiddetle sakınmasının gerektiği Hakkında …..
Resuli Ekrem (s.a.v.) Buyurdu’ki ;
Abbas oğullarının içinden doğudan sancaklı kişiler çıkacak.Onların önce gelenlerinin ve sonra gelenlerinin işi adam öldürmek olacak , onlara yardım etmeyin . Allah cc onlara yardım etmez. kim onların sancağı altında yürürse yahut bayrağını taşırsa, Allah’u Teala kıyamet günü onu cehennemine koyar, Gerçekten onlar Allahın en şerli yaratıklarıdır.Onlar benden olduklarını iddia edecekler , Dikkat edin ben onlardan beriyim ve onlarda benden beridir. Onların alametleri şudur ; Saçlarını uzatırlar ve siyah giyerler. Onları desteklemek için oturmayın , çarşılar’da onlarla alışveriş yapmayın, Onlara yol göstermeyin ve onlara su vermeyin , çünkü onların ” Haykırdıkları Tekbir ” ile sema ehli rahatsız olur.
Raviler ; Tebarani’nin sağir’inde , Ebu Umame (ra) den ravayet etti.
Hadis-i Şerif : 92 c.Ehadis 3. cilt-no: 8302 R.Ehadis 1.cilt No-1832

Okudunuz mu?  İslamda edep ve haya

müslüman müslümanı öldürürse şehit olur mu, müslümanın müslümanla savaşması, müslüman müslümanı öldürürse

Bu kategoride yer alan Kuran'ı Kerim üzerine kurşun kalemle yazı yazmak günah mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir savaşta Müslüman Müslümanı öldürünce cihad olur mu bilgilendirir misiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.