Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Of demek günah mı

Of demek günah mı

Kayıtsız Üye
of demek günah mı


Cevap: Of demek günah mı

Muhasibi
İsyan anlamında söylenirse elbet günah olur. mesela baba veya annenin bir isteğine yada Allah ve Rasulunun emrine denirse bu günah olur. yoksa sadece bazı arkadaşların vurdum duymaz / uygunsuz düzensiz işlerine tepkiyi dile getirmek için of demekte bir sakınca yoktur.
edep olarak hiç söylememek daha münasip olur.

Allaha emanet olun

Okudunuz mu?  Arefe günü Peygamber efendimizin tavsiye ettiği tesbihat ve dualar

Yorum: Of demek günah mı

Esma
Arkadaşlar ben namazım 2-3 defa bozuldu (kendim mi uydurdum bilemiyorum ) ama yeniden abdest almaya giderken Bi haşa oof çıktı agzımdan. Bunu duyup yeniden tekrarladım bu sözü emin olmak için ki gerçekten mi oyle soyledim . Gunah mı?

Okudunuz mu?  Sehiv secdesinde hata yapan yeniden sehiv secdesi yapar mı?

Yorum: Of demek günah mı

CeyhuN_
@Esma kardeşim, eğer namazı bozduğun için üzgünsen ve kendine of diyorsan günah olacağını sanmıyorum. Lakin üşendiğin ve namaz uzadı diye of dediysen günahtır.


Kayıtsız Üye
Mrb arkadaşlar size bir şey demek istiyorum musadeniz olursa yorumları okudum eywAllah amena namazınizi kılıyorsunuz cokşükür daima böyle olun ama şunu unutmayın abdest almaya giderken asla of demeyin abdest almaya giderken vea namaz kılarken of derseniz Allah’a karşı gelmiş olursunuz

Okudunuz mu?  Ahirette aşk var mı

Kayıtsız Üye
Ya offf niçin çıkar ağızdan insan bezer sıkılır offf der oda isyandır dine uyduruk şeyler takmayın of kelimesi insanı isyana sürüklüyor ki her yerde görüyoruz off çekenleri hep sinir halinde yanlış yaptıkları Zaman of çekiyor


of demek günah mı, of demek günah mıdır, of demek neden günah

Bu kategoride yer alan İslamın ilk şehitleri kimlerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Of demek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.