Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Günah olan bir şeye günah değil demek

Günah olan bir şeye günah değil demek

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm Günah olan bir şeye insanların arasında günah değil dedikten sonra tövbe edip Şehadet getirmek dine dönmek için yeterli midir yoksa dine dönmek için o insanlara o şeyin günah olduğunu da söylemek gerekir mi


Günah olan bir konuya günah değil dedim. Kendimi çok kötü hissediyorum.

alonsof1
Selamunaleykum hocalarım. Şuan kendimi çok günahkar çok kötü hissediyorum ihlasım azaldı gibi tövbe hayır ama biraz moralim bozuldu lütfen bir yardımcı olursanız memnun olurum.

Okudunuz mu?  Zevk suyu denilen sıvı abdest bozarmı ve herseferinde iç çamaşırı değiştirmek gerekmi

Şimdi ben iki gün Ragaip orucumu tuttum çok çok sevinçliydim mübarek üç aylara girdik diye bol bol nafile ibadetler yapacaktım.
Ama bir soru olay karşısında günah olan bir şeye günah değil, saçmalık abartı dedim. Ve sonra içim kötü oldu kıldığım namazlarda tat alamıyorum.

Şimdi olay şu:
Bir yakınım bebek yapma kursuna gidecekti, bez bebek içine pamuk elyaf falan koyup bebek yapacaklarmış. Bir kişide tanıdığıma bunun çok günah olduğunu, bu yaptıklarının hesap gününde senden can isteyeceklerini (tövbe hâşâ) söylemiş.
Tamam bizde biliyoruz heykele cansız şeylere tapmanın (tövbe hâşâ) çok çok günah olduğunu ama bunda öyle bir niyet yok ki. Sadece hobi uğraş el işi gibi sebepler var.
Bende buna çok saçma, günah değildir dedim ve onlara aynen böyle söyledim.
Şimdi ben pişmanım keşke söylemeseydim dedim halbuki ben bunda çok günah zannetmemiştim.
Yani içki içilebilir günah değil (tövbe hâşâ) demedim ki.
Şimdi onlara bunun günah olduğunu söylemem gerekir mi? Çünkü içim rahat değil.

Okudunuz mu?  Kocama beddua ettim çok pişmanım

Ve aynı şekilde ailemiz de küçük hayvan desenli bir kolye takan biri vardı. Buna da aynı kişi bunu çıkar bu günah bunla namaz kılamazsın dedi.
Ben yine aynı şekilde evet kötü davranış ama takabilirsin dedim namazın olur dedim.
Ve yine içim kötü oldu.

Okudunuz mu?  Gusül alırken mezi gelmesi

Yani böyle davranmamın bir sebebi var. O hüküm veren kişi çok sert katı bir şekilde söylüyor. O günah. O çok günah. Müzik dinleme. Onu yapma VS…
Evet bende daha doğrusu bizde biliyoruz Dinimiz İslam’ı.
Ve ben ergenlik çağında kardeşlerimiz var onlar o dediğim kişinin verdiği hükümler karşısında çok sinirleniyorlar öyle şey mi olur diyorlar.
Ben ise soğutmadan sevdirmeye çalışıyorum İslam’ı. O yüzden öyle cevaplar verdim. Biliyorum günah ama. Kesin bir şekilde içki günah vs buna tolerans yok tabi ki. Sadece dediğim gibi iki şey hakkında öyle günah evet ama kötü davranış, yapsan çok günah değil yapabilirsin namaz kılabilirsin dedim.

Okudunuz mu?  Anne karnında ölen bebeklerin dinen durumu nedir?

Çok büyük günah mı işledim. Ben sadece İslam dan soğumasınlar sevdirmek için öyle cevaplar verdim. Lütfen tamamını okuyup yardım eder misiniz.

Hocalarım şimdi ben hayvan kolyesi takmak günah değil takmaman daha iyi diyerek, oyuncak bez bebek yapmak günah değil diyerek dinden mi çıktım şimdi :((
Allah’ım ağlıyorum şuan. Ben ne güzel namazımı kılıyordum nasıl böyle oldu.

Okudunuz mu?  Rıdvan Biatı Nedir?

Yorum: Günah olan bir şeye günah değil demek

arifselim
Aleykum selam. Bebekler ve çocuklar için oyuncaklar üretmek caiz olduğu gibi el işi olarak bezden bebekler yapmak da caizdir haram değildir. Yasak olan kısma bu tür şeyler girmez. Bunlar çocukların oynaması ve gelişimi için önemlidir ve dinimiz yasaklamamıştır. Hayvan veya her türlü canlıların tasvir edildiği kolyeler caiz değildir ancak bunları kullanan kişi dinden çıkmaz. Namazın geçerlidir ama bu günahtır demekle isabet etmişsin.

Okudunuz mu?  Erkeğin karısına küfür etmesi nikahı düşürür mü

Yorum: Günah olan bir şeye günah değil demek

alonsof1
arifselim hocam çok çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Hocam yavaş yavaş kendimi iyi hissediyorum. Kıldığım zikirler den ve namazlardan tat almaya başladım. Namaz kılarken bazen ağlıyorum.
Şimdi ben günah olan bir şeye helal veya günah değil diyerek kâfir olmadım değil mi ? Çok çok korkuyorum.

Okudunuz mu?  Çok konulan sahabe isimleri

arifselim
Bebek oyuncakları yapmak günah değildir ki sen bundan sorumlu olasın. Bebek oyuncaklar olsun çeşitli hayvanlardan yapılan oyuncaklar olsun çocuklar için yapılması haram değildir.


alonsof1
Teşekkürler hocam artık böyle yapmayacağım. Kesin ne ise onu söyleyeceğim.
Son olarak hayvan desenli kolye takmak sorusuna kesin olarak günah demedim. Evet günah ama takmaman daha iyi dedim ve sonra takabilirsin dedim. Günah olan bir şeye takabilirsin dedim. 🙁

Okudunuz mu?  Facebook sitesine girmek kaydolmak günahmıdır

Her şey günah

Bu kategoride yer alan Allah'ın Bize Verdiği Nimetler İçin Nasıl Teşekkür Edebiliriz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günah olan bir şeye günah değil demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.