Anasayfa
15 Eylül 2022, 19:00
sizden06
Abone

Borç ödenmesine rağmen helal edilmezse kul hakkı olur mu

Borç ödenmesine rağmen helal edilmezse kul hakkı olur mu

almanyali67
Kul Hakki

-örnek vermek gerekirse; bir kimse 1 lira maddi bir borcu olurda bu parayi o kimseye yillar sorasi bu borcunu verdigi takdirde, yinede karsi taraf(ALACAKLI) olan o kimse parayi almis olupta yinede hakkini helal etmiyor gecerli sayilirmi?

Okudunuz mu?  Cenaze (ölü) neden yıkanır?

-yine örnek vermek gerekirse;bir kimse diğer bir kimsenin daha önceleri manevibir borcu kalbini kirmis,dedikodu yapmis,sövmüs..vs..yani hakkina girmis olupta daha ileriki zamanlarda özür dilemesiyle o özürü karsi taraf afv etmiyorsada o islemis oldugu hata´dan dolayi özür dilegi için kul hakki ödenmismidir?yani gercekten çok pisman olmus önceki yaptiklarina, ve Allah cc´a karsida yine ayri tevbe etmis olmakla beraber.. karsi taraf yine´de hiç hakkini helal etmemekle israr ediyorsa bu kul hakkina giren kimse ahirette durumu nedir?bundan mes-ul olurmu bu durumlarda?

Okudunuz mu?  Sesimi güzelleştirmek için ne yapmam gerekir?

Cevap: Kul Hakki

Hoca
< Kul Hakki
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/194314-kul-hakki.htmlKul Hakki

-örnek vermek gerekirse; bir kimse 1 lira maddi bir borcu olurda bu parayi o kimseye yillar sorasi bu borcunu verdigi takdirde, yinede karsi taraf(ALACAKLI) olan o kimse parayi almis olupta yinede hakkini helal etmiyor gecerli sayilirmi? >

Hak sahibi, hakkını alınca hakkını helal etmesi gerekir.
Etmezse şayet, ödeyen kişi ahrette sorumlu tutulmaz.
Eğer mağduriyetten dolayı ise bu telafi edilmesi gerekir.
Örneğin; hem borcu ödeme hemde bir hediye vermek gibi.

Okudunuz mu?  İmanım Kayıp Gidiyor

Cevap: Kul Hakki

tekturk
Birinci verdiğin ornek kolay Mum hocaninda belirtdigi gibi ana paranin yaninda bir de hediye verirsin , yada ana paradan biraz fazla miktarda verirsin (bu faize girmez) olur biter..
Ama 2. verdiğin ornek tamamen kul hakkina giriyor , bir ozur ile tatmin olmuyorsa onun kalbini onarana dek herseyi yapacaksinki taki hakkini helal etsin…
Allah kul hakkiyla yanima gelmeyin buyuruyor kelimullahinda..

Bu kategoride yer alan Aldatılan kadın ne yapmalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Borç ödenmesine rağmen helal edilmezse kul hakkı olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.