Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:20
sizden06
Abone

İnsanın kulağına ezan okunmamışsa

İnsanın kulağına ezan okunmamışsa

tommikks
Eğer bir müslümanın doğduktan sonra kulağına ezan okunmamışsa ne yapması gerekir ? kendisi daha sonra okusa olur mu? yerine geçer mi?


Cevap: insanın kulağına ezan okunmamışsa

HAMMADUN
Müslüman doğduğu zaman, ki; her çocuk doğuştan İSLAM ÜZERE DOĞAR, Hangi kabile veya ırkı sahip olursa olsun doğuştan İSLAM’dır….. Onun kulağına İSLAM DİYARI’ndaysa yada ana ve baba islam iseler, sağ kulağına EZAN, Sol kulağına da KAMET Sünneten okunur….. Ancak bu ezan okunması yada kamet okunması ehil kimseler eliyle yapılmasında fayda var. Çok gönülden ve yeni doğmuş bir çocuğun kulağının hassasiyeti ve korku duymayacağı bir tonda okunmasında fayda var. Zira bu tonda okunmuş bir ezan ve kametten çocuk ileride, gençlik çağlarına ulaşınca korku bilmez bir halde cin ve taifesinin de oyuncağı olmayacak bir hal alır.

Okudunuz mu?  Teyze ile sarılıp uyumak

Kulağına Ezan Okunmayanlar….

Olduki; sülpü İSLAM olduğu halde, bir küffardan geldiğini farzettiğimiz kişi için ise, ezanın onun kulağına okunmamış olması O İNSAN’in, kalbinin BİRAZ DAĞINIK ve BİRAZ ÜRKEK yada KORKAK olması mazur görülebilir. İSLAM’la müşerref olduktan sonra, İnşaAllah O’nuda EZAN ile ve KAMET ile bu halinden uzaklaştıracak MANEVİ HAZZIN zaman içerisinde kazanımıda mümkün olabilmektedir.

Okudunuz mu?  Oruç tutarken kasıtlı olarak cünüp olmanın kefareti

Bununla birlikte yeni doğan bir çocuğa, yada İSLAMLA MÜŞERREF OLMUŞ İNSAN’a isim verilirkende mümkünse, MUHAMMED, AHMED, MEHDİ vesaire gibi İSLAM İSMİ VERİLMESİ’de Rab’bimin hoşnutluğuna vesile olacaktır. İnşaAllah……

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


çocuğun kulağına ezan okunmasa ne olur, yeni doğan bebeğin kulağına ezan okunmasa ne olur, kulağına ezan okunmayan

Bu kategoride yer alan Abdest alırken meslek icabı elleride boya olursa abdeste engelmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsanın kulağına ezan okunmamışsa Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.