Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:44
missa0555
Editor

Takıntı hastalığı ve vesvese

Takıntı hastalığı ve vesvese

imamhatipli42
Bende temizlik takıntısı var ister kendi evimde olsun ister yabancı isterse dışarıda afedersiniz ama nerede hela yada lavabo kullansam eğer temiz değilse temizlerim. Belki de yanlış bir şey ama dayanamıyorum. Bir de floresan lamba dediğimiz lambaların üst kısmundaki tozlar ikide bir bakarım toz olmuş mu diye. Annem bazewn hayıflanır oğlum sen kardeşinle yer değiştirsen olur diye. Kötü bir hastalık bunlar ama insan kendini tutamıyor. Ama temizlik çok önemli bir durum ben bir evin veya işletmenin temizlik aynası olarak lavabo ve tuvaleti görürüm. Oralar temiz ise heryer temizdir diye düşünüyorum.


Allah rızası için yardım edin durumum çok vahim

AcilHasta
Ben daha öncesindede buraya yazdım durumum vahim bana lütfen yardımcı olun ben daha önceden çok vesveselerle boğuştum çok imanla alakalı problemler yaşadım ve iman hayatımda hatalar ettim ben Camii’de müezzinlik yaparken herkes beni sever sayardı benim yasım 17 beni tanımayan yok Camii’de kimsenin günahını alamam ama bazen amcalar belkide bana ic çekerek bakıp ulan keşke şu çocuk gibi olsaydım der gibi gördüklerim oldu hata ettiysem Allah beni affetsin . Ben vesvese zamanlarımda bir kez boyle boşluğa düştüm kendimi münafık gibi hissiz bir varlık gibi hissettim böyle bomboş mal gibi aynı daha sonra farkettimki bunlar vesvese ama daha 3 4 gün önce yine aynısı başıma geldi arabada giderken oldu ben yine boş boş hissediyordum bana böyle bak yine aynı durumdasın bu vesvese değil arkasına sığınma diye bende bu yine bana vesvese veriyor dedim sustum arabadan indim Camii’ye geldim banklarda otururken yine aynı olay oldu yine kendimi ayni şekilde hissettim bu sefer bende dedim bu vesvese değil diye kabullendim sonra kendimden iğrendim domuz gibi hissettim kendimi aynı hissizliği aynı olayları 2.kez yaşayınca vesvese olmadığını düsündüm EVET BUNLAR BENDEN KAYNAKLİ DEDIM VESVESE DEGIL DEDIM sonra kendimden iğrendim bir hocaya gittim derdimi anlatmaya emekli Camii imamı kendisi emekli olunca musallat nazar gibi vakalara yönelmiş topluma fayda verebilmek için bende gittim anlattım elime kağıt koydu sonra dediki eğer sende bişeyler olmasaydı kağıt elinde durmazdı kağıt birden kıvrıldı elimden düştü nazar olmuş musallat olmuş dedi sana gelirler rahatsız ederler dedi muska verdi Esmaül Hüsnadan 13 tane Allah c.c ismi var birde su verdi ayetlerden oluşan bir kağıtı içine koydu iç dedi 11 gün sirkeyle beraber . Bende tamam dedim ama aklım şu anlattığım olayda benimle uğraşıp oynuyorlarmı sizce sabahları korkuyla uyanırdım ibadetlerimden zevk alamiyorum çünkü kendimden iğreniyorum o olayı yaşadığimdan beri adama gittim biraz açıldım yemek yemeye başladım ama aklım hala o ikinci yaşadığim olayda kurtulmak istiyorum icimde sanki bişeyler var nolur yayınlayın acil destek bekliyorum sizden Kur’an okumak istiyorum ama o yaşadığim olaydan kendimden iğreniyorum bazende okuyorum ama kafam hep o olaydan dolayı rahat değil bazen rahatlıyorum bazen yine daralıyorum namazlardan başka bişey yapasım gelmiyor kendimi çok iğrenç hissediyorum aynı şeyleri 2.kez yaşadım ne bileyim anlayın beni iste sizce benimle uğraşıyorlarmı ? Rüyalarımda bazen erotik şeyler görüyorum güzel kadınlar geliyor bazen cinsellik sonrada rüyalanıyorum . Nolur mesajı yayınlayın. 2. Sefer kendimden kaynaklı olduğunu düşündüm sonrada iğrenç bir hal aldım rüyalarımda cinsellik görüyorum ve kendimde engel olamıyorum afedersiniz ben eskiden rüyamda cinsellik görünce kendimi kontol ederdim simdi edemiyorum mesela sapık bişey görünce kontrol edemiyorum kendimi cinsel ilişkiye giriyorum sanki rüyamda nolur yardım edin bana.

Okudunuz mu?  Akşam namazından sonra ikindinin kazası kılınır mı

Yorum: Takıntı hastalığı ve vesvese

Müptezel
Kardeşlerim, dert ettiğiniz şeylerin çözümü çok basit. Öncelikle kendinize bir hedef belirlemelisiniz. Takıntılı olduğunuzu düşünmeyin ama ben temizliği seviyorum diyebilirsiniz. Takıntılı davrandığınız bir durumda hemen o işi bırakın ve başka şeylerle meşgul olun. Allah’a dua edin, sürekli yardım isteyin. Bu işin tek bir çözümü vardır, tam tersini yapmak. O işin tam tersini yapın. Canınızın istediği işi yapmayın. Canın silmek mi istiyor, silmeyeceksin. Dayanmaya çalışacaksın kardeşim. İkinci mesajı yazan kardeşim. Sen de bu dediklerimi yap. Sakın kötü düşünme. Allah’ın rahmetini düşün, ahireti düşün. Aklına gelenlerden sorumlu değilsin. Kötü şeyler her insana geliyor. Aklına kötülük geldiğinde Allah’a sığın ve yardım iste. Vesveseler sana zarar vermez. Şeytan boş adama vesvese vermez. Hayata küsme kardeşim.

Okudunuz mu?  Hz.Muhammed kaç yılında doğdu ve öldü

Takıntı,vesvese belirtileri nasıl azalır?

Kayıtsız Üye
Her insan belirli konularda az yada çok takıntıya maruz kalabilir.örnek verecek olursak,bilgisayar oyunu bir insanda takıntı haline gelebilir.Bu takıntı her zaman,nefsten gelen istek konusundaki uyarıda yerine getirilirse,takıntı artar.Nefse hakim olunur ve belirli bir süre ara verilirse bu taktirde takıntı azalır.Nefsi emmareye tabi olmayıp,bir süre nefse hakim olup neften gelen istek yerine getirilmemelidir.Örneğin,haftada iki gün müzik dinlenirse,geri kalan beş gün dinlenmezse,takıntı hastalığı ilerlemez ve kötü duruma gelmez.Burada anlattığım tavsiye çok önemlidir sizler için.Cuma suresi,Amme suresi,şeytanın kalpten hortumunu çektiği vesvese duaları okunmalıdır.Tebareke(Mülk) suresi yatmadan önce okunmalıdır.Kenzül Arş duası cinden ve şeytandan emin eder.Nefsten gelen takıntı,ne şekilde olursa olsun,ara vermeden sürekli yerine getirilmemelidir.Gereğinden uzun süre yerine getirmekte yanlış olur.Çok sık ve gereğinden fazla nefse uymak takıntı hastalığını artırır.

Okudunuz mu?  Hayat neden bu kadar acımasız ?

Buraks
Selam Aleyküm benim sorunum son 6-7 günde arttı takıntı ama benimki biraz farklı anlatması zor inşAllah demek istediklerimi anlarsınız .şöyle başlayayım mesela günah olup olmadığını bilmediğim bir davranışı yaparsam ya günahsa yapmazsam sen buna nasıl günah anlamı yüklersin bir diğeri aklıma bir kötü düşünce geldi hala aklıma gelince kan beynime sıçrıyor sonra ben bunu devam ettirdim ve çok vicdan azabı çektim ve Kelime-i Şehadet getirdim bir diğeri ise dini bir kanal izliyordum sonra aklıma adamın dini abartığı geldi ve birden sınır hissi geldi mesela bunu söylemeye utanıyorum pia şeytanın oyununa gelince birden şeytani sevindirdiğim için bir sevinme gibi bir şey geldi kötü bir şeyden gurur duyma hissi vb. Hisler geliyor ben bunlar gelsin istemiyorum bir şeyi 5 6 kere düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Sürekli tabak kırılması ne anlama geliyor?

misafir1
boşver gitsin kardeşim, hayatlarınızda temel çerçevelerden başlayarak, aklı başında menfaatinize hayırlı yollar tutun. ara sokaklara dalmayın, bunları da 5 6 kere düşünmeyin boşverin gitsin. istikametinizi hayata yüklediğiniz anlamı ve amaçlarınızı gözden geçirin, yani cennete yol tutun. bu dünya hayatınız içinde ahiret hayatınız içinde, menfaatinizedir. mesela şüpheli şeyler olur, biz bunlardan kaçınırsak da rahat etmiş oluruz. mesela bir nehrin kenarında bir ağacın altında selamette oturmak olur, bir de ne kadar dolaşılmayacak uçurum varsa yanı başına gidip, o uçurumu değerlendirmek aşağıya bakmak var. insanların hayatlarını daraltmamak lazım ama ne kadar ayak kaydıracak şey varsa da burnuna burnuna sokulmamak lazım ancak mesela haramdan uzak durdun, şüpheli bir şeyi veya tartışılan bir şeyi de yapdın, mesela müzik vesaire… dinliyorsan dinle dinlemiyorsan dinleme, bunu çetrefile girmemen için söyledim yoksa gıcık gıcık şeyleri biri
ktirip durma veya hayatını bunlarla geçirme. birisi bir şey anlatırken o kimsenin tabiatı anlatışı, sana veya bana gelmeyebilir ama bu o kimsenin anlattıklarından kaynaklanmayabilir. kaldı ki itikatta nifak vardır, amelde nifak vardır. bunları dert edenin itikadında Allah ın izniyle nifak olmayabilir ancak amelde nifak hususu suçlama suçlanma meselesi değil, insanın kendisini düzeltme meselesidir. yani temel çerçeveden başlayarak, istikametini ve hayatını yaradılış gayen çerçevesinde şekillendirmeye bak ve buna uygun amellerle sürdür. yürüyeceksen adım atarsın, yüzeceksen kulaç atarsın, amellerin seni gideceğin yere götürür. amelsiz ne olur. önce nereye gideceğine bakacaksın sonra buna uygun olan şeyler yapacaksın. bu amellerde seni cennete götürecek dünya hayatında ve ahiret hayatında sana dayanak olabilecek faydalı menfaatine hayırlı amellerdir. temizinden okuyacaksın çalışacaksın kazanacaksın, temizinden gönlünü eğleyecek harcayacaksın, temizinden evlenecek aile kuracaksın. hayırlı hayırlı temiz temiz menfaatine menfaatine iş yapacaksın, olduğu kadar artık. yoksa bir şekil düşününce dünya tamamıyla değişmez, olayı kavrayabilmişsen kolaylaşır, kimini yönetebilirsin kimi kolaylaşır kimini de idrak etmiş olursun. yani sonuçda hakikatli temiz birisi olacaksın. bunların arasındaki fark yaradılış gayenin yani varlığının olayını kavramak ile rastgele yaşamak arasındaki farkı kavrayabilmendir. anlam ve anlamsızlıkdan anlama, hakiki fayda ve reklamlara kanıp rastgelelikden hakiki faydalara meyletmekdir. boşver kıyıyı köşeyi, kıyıya köşeye dalma, kıyıda köşede bir yanlış yapmışsan da bunlara bir önem atfetme. kendi muhasebeni yapmanı ve kendini düzeltmeni kastetmiyorum, bunlarla meşgul olup bunlara takılıp kalıp aşamayıp bunlarla meşgul olmayı kastediyorum. bu düşünceler sen onların gelmesini istemediğin için sana gelirler, buna da engel olamazsın. bir şeyi 5 6 kere de düşünme, boşver gitsin.

Okudunuz mu?  Saksıda limon çiçeği nasıl yetiştirilir

cin takinti, vesvese pis dusunceler takintilar cinlerdenmi, takıntı ve cinler

Bu kategoride yer alan Kadınların Cenazeye Gitmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Takıntı hastalığı ve vesvese Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.