Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:23
missa05
Abone

Aleviydim sünniliği seçtim Acılar içinde direniyorum

Aleviydim sünniliği seçtim Acılar içinde direniyorum

solmusgul
Selamun Aleykum. ..

Dostlar ben alevi kokenli bir insanim ama 4 ay önce hanife – sunni yollunu sectim, ve çok zorluklar yasadim hepsini atladim tam dusunurken Allah sanki beni daha zor imtihanlara sokuyor. Ornekler verim

Ailem hiç bir sekilde din ile beni eğitmedi, Hersey’i ben arastirdim, Hersey’i ben yasadim ve 3 ay ortundum annem benim ile çok urasti, teyzem ile benden ne kadar utandiklarini soylediler ben gulup gectim cunku ben boyle çok mutluydum ve çok guveniyorum. ondan sonra akrabalarimizin bagizlari kotu durumlara dusunuce "tamam kizim benim sen boyle kal, namuslu ol biz boyle raziyiz" ama bana 2 ay kotu gozle baktilar beni yikmaya kirmayi urastilar! ben yinede bir musluman olarak onlari affetim.

Gecelim Akrabalara, beni sokakta goren bayan akraba bana dedi ki o nedir basindaki, "sen bilmiyormusun Alevileri katliam ettiklerini" bende tabi derdini dinledim kadinin ama bir soz soylemedim "hmm" diyip gectim. beni sunni arkadaşların evlerinde gordukleri zaman beni asaglik goruyorlardi, ama kendileri gidince hesapini vermiyorlar, buyuzden ben sustum bu bayan konusurken, cunku Allah benim sahitim ve biz Allah’a sadece hesap oderiz, halk’a degil.

Bir kere akrabalarin kizlarin annelerin yanindayken, 3-5 bayin ve annem’de ordaydi, ben tabahmi mutfaga birakinca, yine benim tessetur ile urastirlar, "cikar, cikar" diye bagirdilar, ve ben orda guldum, ama obur odaya gecince, agladim, ve goz yaslarimi sildim ciktim, annem’e dedim "sen nasıl bu insanlari bana karsi boyle davranmalarini birakirsin, bir daha yapma"

Gecelim, babam’a, kendisi sol goruslu bir insan, ilk bana dediki "kizim ben sol goruslu bir kisi olarak ne senin dinine karisirim ne ozgurlugune". Peki madem oyle, baba sen niye hep basima vuruyorsun, "senin gibi Müslümanlar boyle, yapti soyle yapti" veya "birak bu dinciliyi, yeter artik, sen ne biliyorsun, çok mu akilimisin"

Okudunuz mu?  Allah'ın izniyle peygamberin izniyle demek?

ve artik dayanamiyorum arkadaşlar, bugün yine olay gecti basima, facebook’ta bu yorumu paylastim kendi resmi profilimde

"Oruç Tutuyor Musun , Hayır.. Namaz Kılıyor Musun , Hayır.. Peki Sen Bu Hayatın Neresinden HAYIR Bekliyorsun ? Hz.Ömer R.a"

ve akrabalar kalkip bana satastilar, bana dallasmaya kalkistilar, beni siyasi ile kirmaya calistirlar! Alevi ye boyle yapilmis, misir’da boyle katliam olmus, muslumanlik ta boyle pislikler vs vs olmus, napmaliyim arkadaşlar!

Ben ALEVI DEGILIM ARTIK zatten Alevi diye bir mehzep yok!, ben tesseturluyken, gozlerin onundeyken bana niye soylemiyorlarda bilgisayir arkasinda boyle gercek dusuncelerini soyliyor. Ama ben hep durust oldum, ben icimde ne idisem disimda oydum! cevabim da buydu onlara "Ben kimi neden sevecegime neden ornek alacagima kendim karar veririm, sen bana sadece olayi ve durumu anlatmakla mukellefsin.
senin doğruların benim de doğrularım olmak zorunda degil."

Her gun kalktigimda, aynaya eski halimi, tesseturlu yuzumu, ozluyorum, Ezan’i duymayi ozluyorum (yurtdisinda yasiyorum). . Namaz’imi evde kilmaya bile korkuyorum, Basimi zatten actim ve o pismanligi HER GUN YASIYORUM, Allah’i düşündüğümde goz yaslarimin içinde boguluyorum, hiç kimseden destek almadim, istemedim, ama yine ben yenildim!

bilmiyorum, arkadaşlar, sizin yorumunuz nedir bu olaya?


Cevap: Aleviydim sünniliği seçtim (Acilar içinde direniyorum arkadaşlar ne olur yardımcı olun)

imamhatipli42
Allah (cc) yar ve yardımcın olsun kardeş. Kimsenin kınamasından korkma Allah (cc) sana hidayetin kapılarını açmış sen de bu kapıdan ilerle hem de hiç durmadan asla geri adım atma kardeş. Dünyada ne kadar sıkıntı çekersen çek ahirette gülecek olan sen olacaksın başkalarına aldırma.

Sapkın alevilerin bu kadar sapkın düşünceleri olduğunu bilmezdim süniler hakkındaki çirkin lafızları nasıl da kullanmışlar. Allah (cc) ıslah etsin.


Cevap: Aleviydim sünniliği seçtim (Acilar içinde direniyorum arkadaşlar ne olur yardımcı olun)

muvahhidim
Değerli Kardeşim;

Rabbim hidayetini sana mübarek kılsın .. Ve seni doğru yoldan ayırmasın..

Hadis-i Şerif’te ; ”Kim Allah için ise Allah onun içindir, Kim Allah içinse herşey onun içindir, hatta denizde yüzen balıklar dahi..”

Siz, dinde ihlasınızı, samimiyetinizi yitirmeyin, gerisini O’na bırakın.. Azmedin, sabredin, kolay pes etmeyin muhakkak ki Rabbim bir çıkar yol açacaktır.. Sizi tersleyen çevrenizle olan alakanızı biraz azaltın yavaş yavaş ta terk edin, siz müslüman olmakla beraber aynı zamanda da bir tebliğcisiniz.. .elinizden geldiğince dininizi ön yargıda bulunan kardeşlere de anlatın ortada yanlış var ise düzeltilmesine de sebep olun.. umulur ki hidayet olurlar..

O’na emânet olun..
celle celeluh..


Cevap: Aleviydim sünniliği seçtim (Acilar içinde direniyorum arkadaşlar ne olur yardımcı olun)

menzil_guller
< Her gün kalktığımda, aynaya eski halimi, tessetürlü yüzümü, özlüyorum, Ezan’ı duymayı özlüyorum (yurtdışında yaşıyorum). . Namaz’ımı evde kılmaya bile korkuyorum, Başımı zatten açtım ve o pişmanlığı HER GUN YAŞIYORUM, Allah’ı düşündüğümde göz yaşlarımın içinde boğuluyorum, hiç kimseden destek almadım, istemedim, ama yine ben yenildim! >
🙁solmuşgül kardeşim yazını okuduğumda duygulandım ve çok üzüldüm.bu durumda olan sen ve senin gibi nice kardeşlerim var. Rabbim yar ve yardımcınız olsun kardeşim.Rabbim sana tekrar tesettürü nasip etsin ve cümlemize ,en kötü şartlar içinde bulunsak bile mücadeleyi bırakmayacak kuvvetli bir iman nasip etsin.solmuşgül kardeşim senin durumundaki bir kardeşime sanal bir alemde tavsiyelerde bulunmak ne kadar yardım edebilir bilemem .ama bizim en büyük yardımcımız dayanağımız Rabbim’dir.Rabb’im, hidayet nasip ettikten sonra tekrar dalalete düşürmesin.Eğer bizler Rabb’imin emirlerini yaşamak ve onun rızasını kazanmak için mücadele etmeye devam edersek,Rabbimde bize yardım edecektir.Rabbim Muhammed suresi ayet 7 de:
"Ey iman edenler! Eğer siz Allah’ın dinine yardım ederseniz Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit tutar.
ilmimizi artıracak kitaplar okumak ve iman ettikten sonra hayatları tamamen değişen,ve olmadık işkenceler çeken sahabilerin hayatlarını okuyarak imanımızı ve mücadele gücümüzü artırmamız gerek.mesela Mus’ab bin Umeyr,hem annnesi hem de babası tarafından Kureyş’in asil ve zengin bir ailesine mensub idi. Zengin oldukları için gayet rahat bir hayat sürüyordu.İslâmiyeti kabûl ettiği an hayatı da birdenbire değişti. Eski servet ve zenginliğin yerini fakirlik aldı.

Âilesinin sevgili oğullarına yapmadığı eziyet kalmadı. Onu dîninden döndürmek için evlerindeki bir mahzene hapsederek günlerce aç ve susuz bıraktılar. Arabistan’ın yakıcı güneşi altında ağır ve tahammülü zor işkenceler yaptılar.

Fakat Mus’ab bin Umeyr, bu ağır ve acımasız işkenceler karşısında sabır ve sebât göstererek aslâ İslâmiyetten dönmedi. Her seferinde bütün gücüyle haykırıyordu:

– Allahtan başka tapılacak, ibâdet edilecek ilâh yoktur. Muhammed aleyhisselâm O’nun peygamberidir.Rabbim bu imanı bizlere nasip eylesin.Rabbim yar ve yardımcın olsun kardeşim selametle..


burcealtug
Bu yazınızı tesadüfen gördüm diyecektim HAYIR TESADÜF DİYE BİŞEY YOKTUR.RABBİM okumamı istedi.
Senin hikayen az çok bana benziyor kardeşim.
Ben hanefiydim de ne oldu?Ailem bana dini senin gibi anlatmadılar hiç. Kızım bak ölümden sonra diriliş var aç kuranın mealini oku demediler.
Ya da kuran kursuna gitmek istemesem de ders verdirmediler.Bunun özünü anlatmadılar
Zaten hep kedi köpek misali birbrileri ile kavga halinde olduklarından bana analık babalık edemediler.
Diyeceksiniz ki günah keçisi mi aramaktasın?Hayır ben onlara hakkımı helal ettim. BİLMİYORLAR Kİ ANLATSINLARDI.BİLMİYORLARDI Kİ UYGULASINLARDI
AMA ben demek ki RABBİMİN sevdiği kulmuşum ki beni yavaş yavaş doğru yola iletti
KURANDA BİR AYET VAR HEP ÇIKAR KARŞINA SÜREKLİ TEKRAR EDEN BİR AYET
TAM HATRILAYAMASAMDA YAZACAĞIM ALLAH AFFETSİN.
O YAPTIĞINI SAĞLAM YAPAN YAPTIĞINDA HİKMET BULUNANDIR diyor
Evet RABBİM beni doğru yola iletmek için önce karşıma muhafazakar bir eş ve ALLAHTAN KORKAN KULDAN UTANAN AİLE çıkarttı. Sonra bana okuma aşkı verdi. Önce saçma sapan kitaplara heves ederken birden bire dini tasavvufi kitaplara yöneldim.Her okuduğum anda şöyle bir ses içimde yankı yapıyordu kardeşim.
AMAN ALLAHIM AMAN ALLAHIM………….
Kuranın arapçasını öğrendim mealini içim sıkıldıkça açar okurum. Orda RABBİMLE konuşurum. İçime su serper bazen beni azarlar ama asla zulm etmez.Şimdi ALLAH AŞKI olmaya başladı içimde nereye baksam nereye dönsem onu görüyorum kardeşim.Zikrediyorum onu hep. Namazlarıma özellikle sabah namazına giyim kuşamıma dikkat ediyorum.
İnşAllah yakında kapanacağımda.
Teseddür olayı benim kendi ailemde de problem olacak. Babam tarafı değilde anne tarafım sol benimde. Bana yamyammışım gibi bakacaklarına eminim.Fes de eskiden fotoğ varken halada var çocuklarımın ama şimdi ALLAH MUHAMMET yazıları ayetler hadisler ekli. Kulağıma geldi
-UÇMUŞUM BEN…:)))EVET İNŞALLAH BİRGÜN RABBİME UÇACAĞIM.ONA KAVUŞMANIN NE DEMEK OLDUĞUNU BİR BİLESLERDİ.
BİLMİYORLAR kardeşim. DİNİMİZİ TANIMIYORLAR. ALLAH HİDAYET EDERSE TANIYACAKLARDIR.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin cenazesini kim yıkadı?

SEN EN GÜZELİNİ YAPMIŞSIN. AMA AÇILMAMALISIN SAVAŞMALISIN .ALLAH YOLUNDA SAVAŞMAK O KADAR SEVAP Kİ. BEN DE KAPANMAK KONUSUNDA NEFSİMLE SAVAŞACAĞIM.İNŞALLAH KAZANAN BİZ OLACAĞIZ.
ALLAH BİZİMLE BERABERDİR.


berkehan
Maide 54
"Ey iman edenler, içinizden kim dininden geri döner (irtidat eder)se, Allah (yerine) kendisinin onları sevdiği, onların da kendisini sevdiği mü’minlere karşı alçak gönüllü, kafirlere karşı ise ‘güçlü ve onurlu,’ Allah yolunda cihad eden ve kınayıcının kınamasından korkmayan bir topluluk getirir. Bu, Allah’ın bir fazlıdır, onu dilediğine verir. Allah (rahmetiyle) geniş olandır, bilendir."

Pek çoğumuz yaşadığınız sıkıntıları çekmişizdir.Sistem,insanları istedikleri kalıba sokmak,maddi,manevi her türlü değerlerini yok etmek için Alevi,Sünni demeden her türlü baskıyı uyguladı.Allah demenin yasak olduğu,Elif be cüzlerinin bile saklandığı günler geçirdi insanlar.Bu insanlar,kendi ailelerimiz idi.Zor günlerden geçildi.Bu zor günlerden sonra dinine yabancı,dininden korkan,korktuğu içinde düşman bile olan insanlar yetişti.

Okudunuz mu?  Besmele nerelerde çekilir nerelerde çekilmez

Bizler şanslıyız aslında o sıkıntıları çekmedik.O sıkıntıları çeken mücadele sahibi hocalarımızın(Allah onlardan razı olsun)mirasını yiyoruz.İnşAllah bizlerde dinimize yakışır güzel şeyler yaparak daha iyi günleri bizden sonraki nesillere aktarabiliriz.

Bu iyi günlere ulaşmada zorluklarla karşılaştığımızda üzerimize düşen,Tam olarak olgunlaşmış bir sabırla yolumuzdan ayrılmamaktır.Bu yolda bizleri kınayan,tahkir eden kişiler elbetteki olacak.Öyle ki bu kişiler ailemizden en çok sevdiğimiz anne,babamız bile olabiliriz.Bu halde bile müslümanca tavrımızı unutmadan sabır ve olgunlukla onlara mukabele etmeliyiz."Anne babanıza öf bile demeyin" buyuruyor Peygamber Efendimiz.Bu hadisi hiç unutmamalıyız.Anne babamız ne inançta olursa olsun bizim üzerimizde hakları vardır.Onları üzemeyiz.Fakat onları üzmeyeceğiz diye de Allah ın dininden vazgeçemeyiz.Onları hiç bir zaman kırmadan,Allahın dinini yaşamaktan da kıl kadar bile taviz vermeden yaşarsak,onlar da o zaman sizin samimiyetinizi anlarlar.Bizler dinimizin emirlerine karşı ne kadar samimi olur,yani dinimizi ne kadar özü sözü bir yaşarsak,dinimizin emirlerini yerine getirmede ne kadar tavizsiz olursak,insanlarda bu samimiyeti görür ve düşünce ve yaşantımıza saygı duymaya başlarlar.

Okudunuz mu?  Hanefi Bir imamın 4 Mezhebe Göre De Abdest Alması Gerekir Mi?

Yukarıdaki ayeti kerimeyi hiç unutmamanızı tavsiye ederim.Bu gibi durumlarda hiç aklımdam çıkmaz hep bana cesaret ve sabır verirdi.Üzülmeyin,"kınayıcının kınamasından" korkmayın ve unutmayın bizim yolumuz Tüm bu gördüğümüz ya da görmediğimiz kainatın,alemlerin yaratıcısı ve sahibi olan Allah ın yoludur.Bu yolda nice peygamberler,şehitler ,salihler,sıddıklar da sıkıntılar çektiler.Bu örnekleri unutmadan ders çıkartırsak neyin mensubu olduğumuzu unutmayız.Rabbimiz de bizlere kolaylıklar,rahatlıklar ve sabırlar verir.Onun izni ile dinimizi hem etrafımızdaki insanlara anlatır hemde kendimiz yaşarız.Rabbim yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  İmam nikahını bozan iptal eden şeyler

@mir
geçmişte Alevilerin katledildiği doğrudur
fakat bu mezhebi çatışmaların değil
daha çok siyasi çekişmelerin sonucudur
zaten tarihe bakarsanız Alevileri öldüren siyasi otoritelerin
Aleviden çok Sünni öldürdüğünü de görebilirsiniz

soruna gelince solmuşgül kardeş
aslında ne yapman gerektiğini biliyorsun
Allah’ın emrettiği gibi yaşamalısın
bu yolda kimseyi de takmamalısın

Alevilikten Sünniliğe geçişin sırasında Allah’ın birçok yardımına mazhar olmuşsundur
hiç hayalini bile kurmazken
hatta belki onlara düşmanken Sünnilerin içine girdin
bu kolay mı sanıyorsun
şu anda karşılaştığın sorunları aşmak
Alevilikten Sünniliğe geçmenden daha kolaydır

sürekli burda ol
hatta bence üye ol
mesajlarını daha rahat kontrol edebilirsin


erdemcixxx
ben eskiden sünilere küfür ederdim hakaret ederdim vs babamlarda hep kapalılara küfür eder kara çarşaflılara küfür ederdi ben ise 7 e geçtikten sonra anladımki alevi diye bir mesep yok babam 2 kere yanımda Allah’a küfür etti içim gitti kahroldum ben bide birkaç kere gizli babamdan namaz kıldım babam beni 5 . kılışımda camiden çıkarken yakaladı bide bana dediki onlar yanlış yapıor sende yapma dedi evde bana hakaret ettiler ben hala direniyorum namaz kılıyorum abdest alıyorum nolur bana yardımcı olun bide bizimkiler hep küfür eder ben ise doğru yolu buldum

Okudunuz mu?  Of demek günah mı

Kayıtsız Üye
ben sunni olduğum halde dinimizi en doğru haliyle yaşamaya çalıştığımda ailem bile beni bazı konularda alaya aldı. doğru yolu bulunca şeytan olanca gücüyle sana musallat oluyor, aklını çeldiği herkesi sana karşı kışkırtıyor. Allah yardımcın olmuş doğruyu bulmuşsun, şimdide yardımcı olur yeterki sen Allahın görmediğini, duymadığını, sanma bizden yardım dileme, ondan yardım dile, senin adına bizde ancak ondan yardım dileriz.Yusuf a.s. bile yıllarca kuyuda bekletmiş.Ha deyince kurtuluş bekleme senin için en uygun kurtuluşun zamanını en iyi o bilir SABIR ET GÜZEL KARDEŞİM ALLAH YARDIMCIN OLSUN


Kayıtsız Üye
Bir alevi olarak diyorum ki kardesim yaptigin ibadetin doğru olduguna inaniyorsan sectigin mezhep seni mutlu ediyorsa umarim ki pes etmeden savasirsin. Alevilik diye bir mezhep olmadigini soyluyorsun bu beni çok sasirtti. Bi arkadaşimda babasinin Allah a kufur ettigini soyledi. Bunlari yazanlar gercekten alevi mi aklim almiyor. Ayrica bunun aleviliklede ilgisiyok bu ahlaktir. Sunnilerden de bir kaç cahil ahlaksiz ediyordu kufur. Biz Allah Muhammed Ali diyenlerdeniz. Neden kufur edelim. Lutfen yalan yanlis seylerle bazi zindiklarin agzina laf vermeyin.


Kayıtsız Üye
Bu yazı yazılalı çok olmuş.Bende yazıyı okuyanlardanım.Ben Türkiye de yaşıyorum.Fakat dinimi yaşayamıyorum.Alevi doğdum alevi ölmek istemiyorum.Ben de herşeyi yani bütün doğruları kendim buldum.Bana yardımcı olanların hepsinden Allah razı olsun.Allah alevilere hidayet versin.Dinden önemli bir şey yok.Ahiretinizi satmayın.Bu yolda ölüme bile gitmeye hazırım.

Okudunuz mu?  Az bir kan abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Bir alevi olarak saygı duyuyorum mezhebini değiştirmene. İnandığın doğrular uğruna tabi ki savaşmalısın mücadele etmesin. Zaten ailende bir sorun var ama sen bunu tüm alevilere mal etmişsin. Biz aleviler tarih boyunca kimsenin inancı farklı diye öldürmedik tarih boyunca alevilerin sünnilere yaptığı tek bir katliam bile yok. Sadece alevileri öldürürken ölen sünniler vardır yukarıdaki arkadaş sünniler daha çok öldü demiş. 93 yılında daha 37 insanı cayır cayır yaktınız sırf alevi diye. Her neyse. Alevilik on iki imamlardan hz.Hüseyin efendimizin torunu imam Caferi Sadık hazretlerinin buyruklarına uymaktır. Maraşta istanbul halkalıda bir çok yerde alevi camileri vardır namaz kılarız yani. 4 mezhep imamlarından imam Şafi hazretleri ve imam hanbeli hazretleri de imam caferi sadık ın öğrencileridirler. Ve hatta imam ı azam ebu hanife hazretleri de ehlibeyti aleviliği savunduğu için zindana atılmış öldürülmüştür. 4 mezhep imamıda bizim için kıymetli büyük alimlerdir. Babası Allah’a küfretmiş birinin. O alevi değil dinsizdir eğer etmişse. Allah affetsin. Ben sünni kökenli ateist inancını benimsemiş arkadaşıma sen sünnisin bak sünniler ateisttir demiyorum. Sen ateistsin diyorum. Ayrım yapmayın. İnsanların ağzına koz verip bizleri kötülemeyin. Bizim de vergilerimizle cami de başını secdeye koyanlar kalkıp burda bize sapkın demesin. Biz ki erikli baba cem evinde her perşembe kendi imkanlarımızla aldığımız lokmaları yemekleri yandaki caminin cemaatine ve 4 milyar maaş alan imammına da dağıtıyoruz. Onlarda iştebraktaki alevi katliamını kutlayıp lokum dağıtıyorlar. Allah hepimizi ıslah etsin. Efendimizin ve onun tertemiz ehlibeytinin yolundan bizlerii ayırmasın inşAllah. Kapanmak isteyen kardeşim bunca gıybet ettin herkesi kötüledin tüm alevileri. Önce bunun tövbesini yap. Kimlerin hakkına girdin bir düşün benden yana varsa helal olsun. Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali…


Kayıtsız Üye
Madem Allah Muhammed Ali neden koylerinizde camiye gitmiyorsunuz, Hz Ali camiye giderken öldü, siz neden camiyi kabul etmiyorsunuz. Madem Muhammed diyorsunuz neden vahiy ile gelen kurana karsi cikiyorsunuz içindekileri red ediyorsunuz. Namaz kılmamak günahtır ama namazı inkar etmek kafir yapar. Siz düşüncelerinizle muslumanliktan cikmis bir kavimsiniz. Musluman adam kuran der namaz der camiyi sever demek ki siz musluman degilsiniz oyleyse bizim yapmamiz gereken dinler arasi hosgoru geregi saygi duymaktir ama kesinlikle islamiyet ile alevi yasam tarzinin ilgisi yoktur.

Okudunuz mu?  Takvimlerimizde geçen Vasati ve ezan saatinin ne anlama geldiğini biliyor muyuz?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum kardeslerim bende şiaydım guya evliyim şimdi sunni olmak istiyorum ama tam giremiyorum.burda hz ömeri ,aişe annemizi sovuyorlar onlardan konusamiyorum kapaliyim hep siyah giyerim.cicekli parlak giy diyorlar.herkes kotu bakiyor soz soyluyor.isidsin,vehabisin kocamda soyluyor sunni namazı kilamiyorum bende korkudan biktim.:'(


Kayıtsız Üye
Insan dogruyu yapabilme secebilme adina her seyi goze almali tabii ki çok zor bir surecten gecmissiniz ama bu sikintilarinizin caresi de sabirla dogrulara ulasmanizda gayrete devam etmenizdir Allah yardımcıniz olsun


Kayıtsız Üye
Kardeşim yılma yıkılma Allah bizimledir bende Aleviyim annem babam akrabalar yani tüm sülalem koyu Alev’i ama hidayet rabbimizin elinde Peygamber sav efendimiz veda hutbesinde buyurmuşlar ki sizler Kuran ile benim sünnetime sımsıkı sarıldıkça yolunuzu şaşırmazsınız bu iki emanete sarılalım inşAllah bende Hanifi mezhebine geçtim elhamdulillah sünneti şeriatı öğrendim düşünelim ki islamda herşeyin bir adabı var oturmanın kalkmanın yatmanın. Allah yardımcımız olsun bir kapıya bir mürşitte intisap etmeni temenni ediyorum bacım dua ile


Kayıtsız Üye
Bende aynı durumdan muzdaribim bir alevi aileden olduğum için gerçekten hakikati kabul ettirmek öyle zor ki


Ibrakill_
Selamun Aleyküm. Bu konu hakkında bende birşeyler yazmak istiyorum. Okuduklarım beni çok şaşırttı. Sanki alevilik bir dinmiş gibi konuşuluyor. Alevilik bir yoldur ve Hz. Ali’nin yolundan gidendir. Kesinlikle bir din değildir! Olsa olsa bir mezhep’dir veya bir yaşama tarzıdır. Adını ne koyarsanız koyun. En önemliside Aleviler MÜSLÜMANDIR! Bunun neyi hala günümüzde tartışılıyor aklım almıyor!? Mademki Hz. Alinin yolundan gidiyorsun, o zaman Hz. Muhammed’in s.a.v. Yolundan gidiyorsun demektir. Bütün haram ve yasaklar senin içinde geçerli demektir! Dinin İslam, Kitabın ise Kuran-ı Kerim demektir. Hz. Ali’de Ehlibeyit soyundan olduğuna ve Hz. Muhammed ‘in s.a.v. yanında yetiştiğine vede ilk Müslümanlardan olduğuna göre, Hz. Ali’nin yolundan gidenlerinde Müslüman olduğu apaçık ortaya çıkıyor. Kimi alevi namaz kılmaz. Neden diye sorunca; Hz. Ali Camide öldürüldü derler. Peki Hz. Ali Hastahane ‘de öldürülseydi, hastaneye artık hiç bir alevi gitmicekmiydi? Bunları Alevi kökenli olan biri olarak yazıyorum. Bu konuda her türlü sinir doluyum. Çünki hiç bir aile fertimden Müslümanlığın M’sini görmedim. Başıma binbir olay geldi. Sonunda Allah kalbimi açtı ve doğru yola iletti Elhamdulillah! Aileme namaz kıldığımı söylemeyi bırak, bir kaç dua bildiğimi öğrendiklerinde bile tuhaf oluyorlar. Onlarla din konusunu kesinlikle verimli olarak konuşamıyorum. Bu beni aslında derinden etkiliyor. Hep onlar için dua ediyorum. Allah’ım onlarında kalbini aç, doğru yola ilet diye.. Akrabalarım desen aynı kafadalar. Bu insanlar neyin peşinde? Doğruyu görmek bu ladar zormu? İnsan bu kadar kör olamaz.. kafayı yicem.. arkadaşlar çok özür dilerim ama bu konuda çok doluyum. Bu arada içimi dökmüş oldum. Allah Yar ve Yardımcınız olsun inşAllah..

Okudunuz mu?  Dinimiz İslam'ın evlenmemeye bakış açısı nedir?

Kayıtsız Üye
Allah Yardımcın Olsun Allah Gönlüne Göre İstediğine Göre Versin Hakkında Hayırlısı Olsun
Hoca olmadığım için ben bir şey diyemeceğim ama elbet sana güzel cevap verenler olur olmuş oluyor zaten.


Kayıtsız Üye
değerli kardeşim cenabı Allah seni asla yanlız bırakmaz ve dinini çok güzel bir şekilde yapman için sana fırsatlar verecektişr merek etme


Kayıtsız Üye
canım nasıl alevilikten Sünniliğe geçtin bana anlatır mısın nasıl oluyor


arifselim
İslam yolu bellidir ve buda kuranı kerim ve peygamber aleyhisselamın yoluna uymakla olur. Eğer bir kişi adını sünni veya alevi koysun kuranın ve sünnetin helal kıldığını helal ve haram kıldığını haram kabul etmiyorsa o kişi mümin değildir. Gerçekten kurana, sünnete ve ehli sünnet yoluna yani peygamber ve ashabının gittiği yola uyan kişi hak olan yoldadır.

Okudunuz mu?  Aile içi geçimsizlik nedenleri

Omer Faruk
< canım nasıl alevilikten Sünniliğe geçtin bana anlatır mısın nasıl oluyor >
Güzel kardeşim aslında kişi aleviliğe ya da sünniliğe geçmez çünkü bu iki yorum Hz. Peygamberden sonra ortaya çıkmış siyasi yorumların (partilerin) adıdır. O günün iktidar mücadelesi sonucu doğmuştur.

İslam’ın esası Kur’an ve Rasulullah (A.S)ın sahih sünnetidir. Müslüman ismi bize yeter! Çünkü Allah bize Kur’an’da bunu layık görmüş. Allah’ın layık gördüğünden daha güzel isim olur mu?

Mezhepler ise Müslümanların çağa ve mekana göre dinlerini yaşamasını sağlayan ama Kur’an’a TERS düşmeyen yorumlardır. Yani MEZHEPLER din değildir. O’nun için biz aleviyim diyen kardeşlerimizi de severiz, sünniyim diyen kardeşlerimizi de severiz. Bunun için mezhep alimleri "Ehl-i Kıble tekfir edilmez" kaidesi getirmişlerdir. Yani bir kişi kabeye dönüp namaz kılıyorsa o bizdendir. Mezhebi filan önemli değildir.

Alevi ve Sünni kardeşlerim, anneleriniz, akrabalarınız ya da babalarınız cahil olup bunları bilmiyor olabilir. Onlarla çatışmaya girmeyin.Dininizi ahlakınızla yaşamaya gayret edin. Zaten küfür etmez, işinizi dürüst yapar, insanlar sizden emin olurlarsa fikirlerinizi de zamanla kabul ederler.

En etkili ANLATIM dil ile değil HAL iledir.

Allah hepimize hayırlı SEÇİMLER nasip etsin. Seçtiğimizi de HAK için yaşamayı nasip etsin.


alevilikten sünniliğe nasıl geçilir, alevilikten sünniliğe geçiş nasıl olur, alevilikten sünniliğe geçiş

Bu kategoride yer alan Adet döneminde boşalma olursa abdest gerekir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aleviydim sünniliği seçtim Acılar içinde direniyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.