Anasayfa
30 Nisan 2022, 10:26
missa04
Abone

Erkeğin başını örtmesi

Erkeğin başını örtmesi

Kayıtsız Üye
İSLAMDA Erkeklerin başını örtmesi mübah ve yasak olan olan giysiler (fes, sarık, takke fötr şapka, erkli şapka,bone… yani memleketimizde kullanılan tüm başlıklar) nelerdir.


Yorum: Erkeğin başını örtmesi

arifselim
İslamda olmayan ve gayri müslimlerin kullandığı onların simgesi olmuş olan her türlü başı örten şeyleri kullanmak caiz değildir. Sarık ve takke kullanılması dinimizde vardır ve peygamber aleyhisselamın sünnettinde de vardır. Bir ihtiyaç olarak kullanılan ve gayri müslimlere ait olarak görülmeyen örneğin asker, polis ve görevlilerin kullandığı şapkalar caiz kapsamında kabul edilmiştir. İnsanın kendisini soğuktan yada sıcaktan koruması amacıyla kullanılan başlıklarda caiz olanlardandır.

Okudunuz mu?  ANKARA'da yaşayan salih insanlar veli zatlar varmıdır?

rüyada erkeğin başını örtmesi, rüyada bir erkeğin başını örtmesi, erkeğin başını örtmesi

Bu kategoride yer alan Güvenle ilgili şiirler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkeğin başını örtmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.