Anasayfa
14 Aralık 2023, 8:47
missa06
Abone

Kafirlere Allah razı olsun denir mi?

Kafirlere Allah razı olsun denir mi?

Kayıtsız Üye
Kafirlere Allah razı olsun denir mi?


Cevap: Kafirlere Allah razı olsun denir mi?

Yetim
Allah müşriklerin ibadetini kabul etmiyor.Çünkü müşrikler Allah’la beraber bir başkasına da ibadet ediyorlar ve müşriklere Allah razı olsun denilmez.Ancak Müslümanlara Allah razı olsun denilir.

Okudunuz mu?  Meddi muttasıla örnekler

Allah asla kafirden razı değil ne yaparsa yapsın onu için bu sözü kafir için kullanamayız ama Allah sana yardımcı olsun Allah sana iyilik versin kolay gelsin Allah sana rahmet etsin sözlerini kullanabiliriz
Yani bir Müslüman eğer bir kafire Allah razı olsun derse Allah kafirden razı olabilir anlaşılır ki bu düşünce ve söz küfürdür.
Allah sana yardımcı olsun Allah sana iyilik versin kolay gelsin Allah sana rahmet etsin sözlerini kullanabiliriz çünkü Allah’ın yardımı ve hidayeti ve rahmeti olmasaydı hiç bir kafir yaşayamazdı Allah kafirlere bunu verdi kafir olmasına rağmen ama asla Allah onlardan razı değildir.

Okudunuz mu?  Türk çayı ile kaçak çay arasındaki fark nedir

Yorum: Kafirlere Allah razı olsun denir mi?

Kayıtsız Üye
Allah kafirlerden razı olmaz evet ama siz rahmet dileyin diyorsunuz Allah kafire nasıl rahmet etsin ancak Allah hidayet versin diyebiliriz


kafire Allah razı olsun demek, herkese Allah razı olsun denir mi

Bu kategoride yer alan Hac sağlık personeli soruları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafirlere Allah razı olsun denir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.