Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:50
missa03
Abone

Temizlikte dikkat edilmesi geken şeyler nelerdir?

Temizlikte dikkat edilmesi geken şeyler nelerdir?

Kayıtsız Üye
temizlikte nelere dikkat etmeliyiz?


Cevap: Temizlikte dikkat edilmesi geken şeyler nelerdir?

Desert Rose

Fiziksel Temizlik Nasıl Olmalıdır:

Temiz kokmak, her gün yıkanmak, el ve tırnak bakımı, dişlerin düzenli fırçalanması, ağız hijyeninin bozulmasına neden olabilecek çürük ve benzeri nedenlerin tedavisi, cildin temiz tutulması, kirli ellerle yüze dokunulmaması gibi hususlar olmalıdır.

Okudunuz mu?  Subbuhun kuddusün rabbüna ve rabbül melaiketi verruh duası nerelerde okunur? Vitirden sonra okunur mu?

Kılık-Kıyafet Temizliği, Bakımı Nasıl Olmalıdır:

Her gün giysilerin değiştirilmesi, giysilerin ve giysilerin bulunduğu dolapların havalandırılması, ayakkabıların her zaman temiz bir görünüme sahip olması, kıyafetlerin estetik yönünün de dikkate alınması, dışarıda giyilen ve gün boyunca muhtelif şekillerde kirlenmeye açık kıyafetlerin ev ortamına gelindiğinde ev giysileriyle değiştirilmesi gibi örneklerdir.

Okudunuz mu?  Ruhlar ölünce ne yaparlar?

Yaşanan Ortamların Temizliği Nasıl Olmalıdır:

Yaşanan mekanların temiz, hijyenik ve dolayısıyla sağlıklı yerler haline getirilmesinde düzenli havalandırma, banyo ve mutfak gibi en çok mikrop barındırabilecek yerlerin her kullanımdan sonra detaylı temizliği, toz tutan yerlerin sıkça tozunun alınması, halıların her gün veya gün aşırı süpürülmesi ve gerektiğinde yıkanması gibi faktörlerin önemli rolü bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yaşanan yerlerin mümkün olduğunca genişlik ve ferahlık hissi veren, güneş alan, tertipli, düzenli ve aydınlık yerler olması insanlarda sağlayacağı olumlu psikolojik etki bakımından da önemlidir.

Okudunuz mu?  İhfa harfleri nedir? kaç tanedir?

Yiyeceklerdeki Temizlik Nasıl Olmalıdır:

Müminlerin, titizlik gösterdikleri bir başka konu da yiyeceklerin temiz olanlarını seçmeleridir. Bu, Allah’ın Kuran’da müminler için bildirmiş olduğu bir emridir. Bu konunun bildirildiği pek çok ayetten birkaçı şöyledir:

-Size rızık olarak verdiklerimizin temizinden yiyin (dedik)… (Bakara Suresi, 57)

Okudunuz mu?  Kuranı kerim nerede ne zaman indirilmiştir

Ey insanlar, yeryüzünde olan şeyleri helal ve temiz olarak yiyin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Gerçekte o, sizin için apaçık bir düşmandır. (Bakara Suresi, 168)

Allah müminlerin temiz yiyecekleri seçtiklerini Ashab-ı Kehf’in haber verildiği kıssada da bildirmiştir. Ayetlerde Kehf Ehlinin alışverişte temiz yiyeceklere yöneldiği şöyle haber verilmiştir:

Okudunuz mu?  Camilerde Görev Yapan Kişiler Kimlerdir Ve Görevleri Nelerdir

-Dediler ki: Ne kadar kaldığınızı Rabbiniz daha iyi bilir; şimdi birinizi bu paranızla şehre gönderin de, hangi yiyecek temizse baksın, size ondan bir rızık getirsin (Kehf Suresi, 19)


Cevap: Temizlikte dikkat edilmesi geken şeyler nelerdir?

Kayıtsız Üye
Temizlikte en ince ayrıntısına kadar titizlikle temizliği yapmalıyız

Okudunuz mu?  Hangi süre kaçıncı cüzde?

temizlikte nelere dikkat etmeliyiz, temizlikte dikkat edilmesi gereken kurallar

Bu kategoride yer alan Etek altı traşı olmamak boy abdestini bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Temizlikte dikkat edilmesi geken şeyler nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.