Anasayfa
9 Temmuz 2023, 17:15
sizden05
Abone

Adam öldüreni öldürmek günah mı

Adam öldüreni öldürmek günah mı

papaklı
haklı yere mesela adam birçok adam öldürmüş ve öldürmeye devam ediyo o adamı öldürmek günah olurmu


Cevap: arkadaşlar yardım edin kafamı çok karıştırıyo Allah rızası için

HAMMADUN
O adamı öldürmek, o adamın yaptığı fiile ortak olmakla eş anlamdadır.

Okudunuz mu?  Dişlerim yüzünden gülemiyorum

O adama ancak bulunduğu ülkenin kanunları ve hukuk muvacehesinde ceza verilir ki; buda ehil kimseler tarafından, hakimler tarafından verilebilir. Bunun dışında adam öldürmek veya ceza vermek, katletmek yada o kişinin nefsine zulmetmektir.

Hülasa o adamı hukuka sevk edip ceza almasına sebep olmak sevap iken, O adamı katletmek veya cezasını hukuk dışı uygulamalarla bizatihi vermek de günahtır. Zira burada aslolan HADLER ve ÖLÇÜLER’dir. Ölçüsüz ve hadsiz bir şekilde giden kendi günah yükünü üzerine alırken, o günah yüküne taammüden ve ölçüsüz, hadsiz bir şekilde müdahil olmakta o yüke ortak olmak gibidir.

Okudunuz mu?  Kıyamet Alameti Büyük Felaketler

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Oyunda adam oldurmek

Bu kategoride yer alan Futbol basketbol voleybol gibi oyunları oynamak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adam öldüreni öldürmek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.