Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden91
Abone

Nefsi Müdafaa Adam öldürmek caizmidir?

Nefsi Müdafaa Adam öldürmek caizmidir?

Elazığlı
Nefsi müdafada adamı öldürmek günah mıdır?

Bir tanıdığım pkklılara denk gelmiş üç kişilermiş ona silah çekmişler o da silah taşıyormuş boş bir anlarında müdahale edip birini öldürmüş silah sesinden birileri toplanınca pkklılar kaçmış. Hukuki cezası belli değil ama Dinen yaptığı caizdir dedim çünkü müdahale etmeseydi pkklılar kesin öldürüldü. Ama caiz değildir diyenler var. Caiz midir bir de caiz değilse caizdir dediğim için Dinime zarar gelir mi?

Okudunuz mu?  Şehid olmak için yapılan bir dua var mıdır ?

Yorum: Nefsi Müdafaa Adam öldürmek caizmidir?

imam
Nefsi müdafaada öldürmeme niyetiyle karşı tarafı etkisiz hale getirmek caizdir lakin etkisiz hale getireyim derken ölürse günahkar değildir.
Pkk ise bilmiyorum çünkü bu durum farklı


Yorum: Nefsi Müdafaa Adam öldürmek caizmidir?

Elazığlı
Bu durumda kurtulabilmek için akla öldürmekten başka bir şey gelmiyor bunlara güven olmaz hiç ummadığın anda insanı öldürürler sana silah doğrultmuş ayağından vursan o da sana ateş edecek ya da diyelim ki 10 yıl silah eğitimi aldın elinden vurdun öbür teröristler ateş etmeyecek mi hatta ihtimali çok az ama hepsini korkutup kaçırdın masum birini öldürmeyecekler mi?

Okudunuz mu?  Babam oruç tutmama izin vermiyor ne yapmalıyım

Kendinizi savunmak için adam öldürmenin hükmü nedir?

gizlikullacı
Maide 28’de "Andolsun ki sen, öldürmek için elini bana uzatsan bile ben sana, öldürmek için el uzatacak değilim. Ben alemlerin Rabbı Allah’tan korkarım" diyor.
Örneğin; Bir adam size silah doğrulttu ve adam ateş edemeden siz silahınızı çıkardınız adamı öldürdünüz. Bunun günahı var mı?

Okudunuz mu?  Size ''Mezhepsiz'' olduğunu söyleyene ilk tavrınız ne olurdu?

Omer Faruk
Hayır hiçbir günahı yoktur! Hem İslam hukukunda hem de evrensel hukukta hiçbir sorumluluğu yoktur. Ama bunun şartları vardır. Tam senin dediğin gibiyse hiçbir sorumluluğu yoktur.

Ama öldüren kimse de karşıyı öldürmek için önceden hazırlık yapmış buna ilişkin emareler varsa sorumludur.

Okudunuz mu?  Oruca niyet etmemek kefaret gerektirir mi

namus için adam öldürmenin cezası

Bu kategoride yer alan Cebimize ayet koymak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nefsi Müdafaa Adam öldürmek caizmidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.