Anasayfa
22 Ekim 2023, 23:25
sizden6
Abone

Babam oruç tutmama izin vermiyor ne yapmalıyım

Babam oruç tutmama izin vermiyor ne yapmalıyım

Biri121
Esselamu aleykum hocam benim babam oruc tutmuyo pekte islami onemseyen biri de deil hatta musluman bile olmayabilir benim oruc tutmamada izin vermez hatta kizar bide ben tarlada calisiyorum babamin yaninda hergun gidiyorum bazi gunlerde gitmiycem saniyorum oglen gibi gidiyorum cagirinca gitmek zorunda kalıyorum ben özür lü muyum oruc konusunda mazeret oluyomu bu ?

Okudunuz mu?  Vesvese ile birilerini kınamak

Cevap: Babam oruç tutmama izin vermiyor ne yapmalıyım

Ebu Ducane
Ergen olan müslüman oruç tutmak zorundadır.
Bu konuda ne anneye ne babaya itaat edilmez çünkü ramazan ayında oruç tutmak Allahın emridir.


Cevap: Babam oruç tutmama izin vermiyor ne yapmalıyım

KULL
Dinimiz anne baba hakkına önem vermiş ve onların isteklerini yerine getirmeyi evladın bir vazifesi olarak görmüştür. Bu nedenle anne ve babanın meşru ölçülerdeki isteklerini yerine getirmeye gayret göstermemiz gerekir. Ancak dinimizin yasakladığı bir şeyi emrediyorlarsa bunu yapamayız. Çünkü Allah’ın emirleri anne babanın hakkından önde gelir.

Okudunuz mu?  Cemaatle namaz hakkında alimlerin sözleri

babam oruc tutmama izin vermiyor ne yapmam gerek, Ailem oruç izin

Bu kategoride yer alan Çocuğun annesine benzemesi kadının menisinden dolayı hadisi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babam oruç tutmama izin vermiyor ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.