Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:32
Namaz
Abone

Namaz kılmayan biri ile evlenmek caizmi?

Namaz kılmayan biri ile evlenmek caizmi?

Kayıtsız Üye
Namaz kılmayan biri ile evlenmek caiz mi? Namaz kılmayan biri ile evlilik olur mu ?


Cevap: Namaz kılmayan biri ile evlenmek caizmi?

Muhammed_Enes
Halk arasında "namaz kılmayana kız verilmez", "namaz kılmayanın kestiği yenmez" düşüncesi hakimdir. Bunu destekleyen bir ayet veya hadis bulunmamaktadır. Bu gibi sözlerin namaz kılmayanların kafir olduğunu kabul edenler tarafından söylenmiş olma ihtimali yüksektir. Halbuki ayet ve sahih hadislere bakıldığında inkâr etmeyip hafife almadıkça namaz kılmayanlara kafir hükmü verilemez. Ama şurası da bir gerçek ki "ben Müslüman’ım" iddiasında bulunup da namaz kılmayan kişi, Allah’ın emrine karşı isyan halindedir, büyük günah işlemektedir.
Bu yüzden Müslüman bir genç kızın veya bir gencin Allah’a günde en az beş defa isyan eden biri ile evlenmesi yerine başta namaz olmak üzere diğer ibadetlerini yerine getirmeye özen gösteren Müslüman erkekleri tercih etmesi tavsiye edilir…

Okudunuz mu?  Namazda sessiz okunacak yerler

namaz kılmayan biri ile evlenmek

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebine göre sabah namazı nasıl kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılmayan biri ile evlenmek caizmi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.