Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:58
sizden01
Abone

Yemini geri almak varmı

Yemini geri almak varmı

metro44
Abimin facebook’ta özel şeylerine baktım. Oda yakaladı sonradan bana baya bir bağırdı. Sonra yemin ettirdi. Ona beni affet dedim oda, eğer bir daha bakarsan annen baban ölsün dedi. Bende ona tamam dedim. Ancak sonradan annem babama bir şey olacak diye içime bir kurt düştü. Abime dedim tövbe etti. Acaba yemini geri almak diye bir şey var mıdır? varsa nasıl olur?

Okudunuz mu?  Nasıl Müslüman olunur? diye soran birine bilmiyorum demek.. dinden çıkılır mı acaba?

Cevap: Yemini geri almak varmı

ahsenah
Yemin bozmanın kefareti :Kur’ân-ı Kerim’de: "(Yeminin) Keffâreti ailenize yedirmekte olduğunuzun orta (derece) sinden, on yoksulu doyurmak, ya onları giydirmek, yahud bir köle azad etmektir. Fakat kim (bunları) bulamazsa, üç gün oruç tutması lâzımdır. İşte bu, and (yemin) ettiğiniz vakit (onları bozmanın) keffâretidir. Yeminlerinizi muhafaza ediniz. Allah âyetlerini size böylece açıklıyor. Ta ki şükredesiniz" (el-Mâide, 5/89) buyurulmuştur.

Okudunuz mu?  Namazı hızlı kılanlar

Cevap: Yemini geri almak varmı

HAMMADUN
< eğer bir daha bakarsan annen baban ölsün dedi Bende ona tamam dedim >
Yemin öncelikle ALLAH ADINA yapılandır. Burada iki kardeş temennide bulunmuşsunuz ve kötü bir temennide bulunmuşsunuz doğrusu….. Burada yapılacak olan şey, öncelikle yemin nasıl edilir onu öğrenmek ve sonrasında başkası üzerine değil, kendi üzerinize yemin edebileceğinizdir.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz s.a.v.suyu nasıl içerdi...?

ANAM BABAM YOLUNA FEDA OLSUN YA RASULALLAH….. Bu yemin değil, teminnidir. Hemde iyi bir temennidir. Hatta duadır.

ANAM BABAM…. En değer verdiklerim.

YOLUNA FEDA OLSUN….. İSLAM ŞERİATI ve SÜNNET-i SENİYYE’ye feda olsunlar (ŞEHİT OLSUNLAR) akabinde….

CANIMDA YOLUNA FEDADIR YA RESULALLAH buda bir temenni ve kendine dua’dır. Ancak Allah Rasulü(S.A.V.) o temenniye AMİN dediğinde o temenni mühürlenmiştir. Yok sukut geçmiş ise, O boştan konuşmaz ayeti kerimesi’nin hakkını veriyor demektir. Geçmemişse muhakkak kendisine şehit olacaklar bildirilmiştir. Onu mühürlemek adına AMİN der.

Okudunuz mu?  Dinimizde evde kedi beslemek

Hülasa metro44 kardeşim, temenni yemin değildir.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


yemini geri almak, yemini geri alma, yemin geri alma

Bu kategoride yer alan Bir gayrimuslimden kan alinabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemini geri almak varmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.