Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:12
sizden9
Abone

Hangi mezhebi nasıl seçerim? Neden seçeyim?

Hangi mezhebi nasıl seçerim? Neden seçeyim?

zxczxczxc
Baba tarafım Caferi,anne tarafım Sünni. (Hanefi) Şimdi Sünniler Ehl-i Sünnetmiş. Caferiler Ehl-i Beytmiş. Ben hep Hanefi hocalardan fetva aldım bugüne kadar. Ama soy olarak Caferiyim. Şimdi Sünniler sünnetlere çok dikkat edermiş. Caferiler ise Ehl-i beyte çok bağlılarmış. Genelleme yaparsak bu. Ama ben hem Peygamberimiz(s.a.v)’e uyuyorum,hemde Ehl-i Beytini çok ama çok seviyorum. 12 imamlar başta gelmek üzere onun kanından herkesi çok seviyorum. Şimdi ben Sünni isem imamları sevemezmiyim? Yada Caferi isem peygamber sünnetlerini yerine getiremez miyim ? Ben hem cemevine hem camiye gitsem olmaz mı ? İkisindede Allah’ı zikretmiyor muyuz? Hangi mezhebi nasıl seçerim? Neden seçeyim?

Cevaplayan,cevaplamayan herkesten Allah(Celle Celalühülü) razı olsun.


Cevap: Mezhepler

peugeot_bor
Bence sen hanefiyi seç çünkü hanefiler hem ehli beyti çok severler hemde hem Peygamberimiz(s.a.v) sünnetlerine uyarlar. sen sünni olsan imamları seversin ama caferi isen sünnetlere uymanı bilemem ama hem cem evine gitmek hem camiye gitmek bence çok ters olur. Aklını kullan. Hangisi sana mantıklı geliyor?

Okudunuz mu?  Sosyal Medyada Sahte Kimlik/Kullanıcı Oluşturmak

Cevap: Hangi mezhebi nasıl seçerim? Neden seçeyim?

zxczxczxc
Benim amcam ile babam caferi ama sünnete onlarda uyuyor. Ama neden hem cemevi hem cami ters olsun ki. Kıblemiz,Rabbimiz,Kitabımız,Peygamberimiz bir değil mi ?


Cevap: Hangi mezhebi nasıl seçerim? Neden seçeyim?

EarthQuake®
Bir olmasına bir de, bütün caferiler aynı mı düşünüyor bir araştırın. Dört halifeyi aynı oranda eşit mi görüyorlar, yoksa sadece 12 imama mı bağlılar? Siz öyle değilseniz, hepsini kabul eder hepsine inanırsanız sorun yok, Rabbim hidayetinizi arttırsın. Amin.


islamyolu
İmam-ı Azam Ebu Hanife kimdir. Caferi Sadık (RadıyAllahu Anh) ın talebesidir. Yani imam-ı Azam ı yetiştiren Caferi sadıktır. Ehli sünnetten Daha çok hakkıyla Ehlibeyti seven varmı ya. Hanifi mezhebi sünnetlere çok düşkündür. Diğer hak mezheplerde düşkündür ama. Hanifi mezhebi gibi değil. yani diyecegim HaK Olan Ehli sünnet mezheplere geçte Hangisine geçersen geç. Hepsi İtikatta birdir. Doğru yol üzeredir. Ama Ülkemiz Hanifi mezhebi çoğunluk oldugu için bilgi Alma , soru sorma , veya kitapcılarda rahat kitap bulma gibi bir avantajın olur.

Okudunuz mu?  Muska okumayı bilen varmı


Araştırmacı_
iyide caferilik ile cem evinin alakası neki ? caferiler camide namaz kılar,cem evine aleviler gider semah yapar.Doğru yol Ehli Sünnet(sünniliktir),Ehli Sünnetçe ,Ehli Beyti sevmek farzdır,tabi 4 mezhep var hak (Hanefi,Maliki,Şafii,Hanbeli) bunlardan birine geç ama hanefi yi öneririm,caferiliğin fıkhına hangisi daha yakın dersen,Maliki dir,Caferiler gibi namazda el bağlanmaz vb,ama tabi Hanefi en uygunudur,ülkemiz içinde rahatça bilgi bulma açısından


zxczxczxc
Söylediklerinize göre sünniler doğru yolda,şiiler kafir olmuş oluyor. Amcam,babam kafir mi ?


islamyolu
< Söylediklerinize göre sünniler doğru yolda,şiiler kafir olmuş oluyor. Amcam,babam kafir mi ? >
kardeş Kafir demiyoruz ki. İtikat önemli. gidipte Hz Ali (RadıyAllahu Anh) ı Hz Muhammed (Salllahu Aleyhi ve sellem) den üstün görürse , ondan sonra Hz Ebubekir (RadıyAllahu anh ) ın Sahabeliğini inkar ederse. veya gidipte Sahabelerimize söverse. Hz ayşe (RadıyAllahu anh) anamıza Çirkin iftiralar atarlarsa. O zaman durum vahim işte. sen yine baban tarafında olma Annen Tarafına yönel kardeş.

Okudunuz mu?  Büyüden Etkilenen Kişi

zxczxczxc
Ama amcam ve babam bunları söylemiyorki. 4 halifede eşittir diyorlar ama Hz.Aliye fazladan bir saygıları var. Birde yezide aşırı bir nefret var. Ama lanetlemiyorlar. Son nefesini bilmiyoruz,belki tövbe etmiştir diyorlar.Hz.Aişe annemizede lafları yokmuş.Şimdi sordum. Bende amcam ve babam gibi inanıyorum. Caferi olarak kalsam bir şey olmaz dimi ? Yani küçük meselelerde imam Cafere uysam?


islamyolu
< Ama amcam ve babam bunları söylemiyorki. 4 halifede eşittir diyorlar ama Hz.Aliye fazladan bir saygıları var. Birde yezide aşırı bir nefret var. Ama lanetlemiyorlar. Son nefesini bilmiyoruz,belki tövbe etmiştir diyorlar.Hz.Aişe annemizede lafları yokmuş.Şimdi sordum. Bende amcam ve babam gibi inanıyorum. Caferi olarak kalsam bir şey olmaz dimi ? Yani küçük meselelerde imam Cafere uysam? >
Kardeşim. peygamberimiz (Salllahu Aleyhi ve sellem) benim ümmetim 73 fırkaya ayrılacak sadece 1 tanesi cennete gidecek. oda Ehli sünnet vel cemaattir. yani Peygamberimiz 72 tane fırka var delalet içine düşmüş diyordur. İmam cafere uymak olmaz kardeş nasıl uyacan kaynaklarını nerden bulacan. Zaten Ehli sünnet onlara uyuyor. İmam azam bütün ilimleri İmam cafer den aldı. babana amcana gerçekten çok saygı duydum. yani sağlam inanca sahipler. Yezid konusunda. Yezidin yaptıgını Frenk gavuru bile yapmamıştır diyor İmam rabbani hazretleri. son diyecegim. Babanın amcanın inançları bizim gibimiş. caferilerin hocalarından birisi Hilal Tv ye Çıkmıştı Hz Muaviyeye (RadıyAllahu Anh ) kafir demişti. ezan okunurken Kulaklarını kapatıyor falan filan diyordu. Yani ondan dolayı Caferilerin hocaları bunu düşünürse diğerleri ne yapsın. kardeşim Caferilik yine Ehli sünnete en yakındır. ama sen Ehli sünnetten şaşma derim. Annenin yolunda git. mutlaka bir yerde ehli sünnette ters işleri olur.

Okudunuz mu?  Birine Onu sevdiğimizi söylemek günah mıdır ?

zxczxczxc
Onların kendi ellerinde kaynakları var. O sıkıntı değilde;o zaman amcam,babam boşuna ibadet etmiş. Boşuna Allah rızasını istemiş. Sadece Ehl-i Sünnet cennete girecekse bizler cehennemlik miyiz ? Birde Allah Resulü(s.a.v) şöyle buyurmuş;

Kurtuluş,benim Ehl-i Beytimdendir.


islamyolu
< Onların kendi ellerinde kaynakları var. O sıkıntı değilde;o zaman amcam,babam boşuna ibadet etmiş. Boşuna Allah rızasını istemiş. Sadece Ehl-i Sünnet cennete girecekse bizler cehennemlik miyiz ? Birde Allah Resulü(s.a.v) şöyle buyurmuş >
yok o hadisi şerifi o şekil anlama. Kardeş iş itikata bakar. itikatı bozuk olan ehli sünnetim desede cennete gidemez. Yani orada demek istediği. mutlaka bir yerde diğer fırkaların islama ters bir hareketleri fiilleri vardır. cennete gideceklerde var o fırkalarda. Cehennemde yanıp tekrar cennete gideceklerde var. Ama Tam düz istikamet en doğrusu benim ve Sahabelerimin yolunda gidenler demiştir. Anladın. O yoldada şimdi Hangi Mezhep gidiyor. Ehli sünnet mezhebi yani sunniler.

Okudunuz mu?  Su bardağını tokuşturmak

zxczxczxc
O zaman ben bu şekilde,az önce anlattığım gibi kalırsam,o hadise uyarsam,sadece bilmediğim küçük konularda Caferi mezhebine uysam,sıkıntı yok. ?


islamyolu
kardeş ben Kendim Hanifiyim. Gidipte Boş yere Şafi mezhebine uyamıyorum. Zarurette uyabiliyorum. sen şimdi abdesti Hanifiye göre alsan. Namazda ona göre olacak. kardeşim caferilik hak mezhep degilki ben sana ona uy diyeyim. benden böyle bir söz bekleme. kal işte Hanifide. gel sitede burada bütün herşeyi rahat rahat öğrenirsin.

Okudunuz mu?  Zina yapan bir kişi namus bir kızla evlenirse günah mı işlemiş olur yoksa dinden mi çıkmış olur?

zxczxczxc
Peki Hanifiyi seçtim o vakit. Bundan sonra ebu Hanifiye uyacağım. Ama Caferiler Müslüman olarak görülür dimi ? Kardeşimizdir yani ? Alevileri ve Caferileri dost edinebiliriz ? Onlarla beraber namaz kılabiliriz ? Çünkü büyük ihtimal ile üniversiteyi İranda okuyacağım. Bunları bilmem gerek. Birde cübbeli Ahmet hoca onlar kafir diyor,şia hrıstıyanlardan ve yahudilerden daha evvel düşmandır diyor. ve bazen iftira atıyor doğrusu. bizim burda caiz değil ama İran taraflarında hep yapıyorlar falan diyor.


islamyolu
cübbeli Ahmet hoca Şia için doğru diyor. Ama şia da kendi içinde Fırka Fırka dır. Hz Ali yi Tövbe Haşa ilah diyenler var. Hz Ali (RadıyAllahu anh ) için peygamber diyenler var. kardeş aman diyorum. şia sapık lık içindeler. Onların Kunut dualarında mekkenin iki putuna lanet olsun derler. Hz Ömere Ebubekire Lanet okumadan namazlarını bitirmezler. ben sana onları anlata anlata bitiremem ki. caferiler bile onları kabul etmiyorlarki. bak şia nın tarihine bak Hiç bir gavurla savaşı yok. hep müslümanlarla savaş yapmışlardır. eğerki İran a gidersen beynini yıkayıpta onlarada uyarsan vay senin haline. kal ülkende ne var iranda kardeş. orada okursan Türkiyeye gelirken Humeyninin posterleri ile gelirsin. şimdi müslümanlar kardeşimizdir. itikatı sağlam olsun fark etmez. git irana bak namaz 5 vakit kılmazlar 3 vakit kılarlar. Cübbeli Ahmet hoca Doğruları söylüyor hiç bir şekilde iftira atmıyor. orada Ehli sünnet vatandaşlarımızı Hocalarımızı Alimlerimizi hep katlettiler. İsmi Ayşe Ömer Bekir Osman olanları hep öldürdüler. bunlar Videolardada sabittir. oradaki Ehli sünnet alimleride bizzat anlatmıştır. onlar bizleri sevmezler bizlere kafir derler.

Okudunuz mu?  Hıdırellez'de dilek

zxczxczxc
Humme Haşa! İrandaki Müslümanların %97’si Caferi. Ve böyle sapık inançları yok. Ezan günde 5 vakit okunur. Ebu Bekir,Ömer,Osman(r.a)’ lanet yoktur. Benim babam ve amcam İran İslam Devriminde gazi olmuştur. Öbür büyük amcam ise İran-Irak savaşında şehid düşmüştür. Şah babamı trayaya sürünce babamburdan evlenmiştir ve ben doğmuşum. Farsçayı çok iyi bilirim ve her yaz İran’a giderim. Farsça bildiğimden söylenenleri yanlış anlama gibi bir ihtimal yok. Böyle bir şey görmedim yok. Tebrizdede yok,Isfahandada yok. Videoyu bırak,gerçekten görmüş biriisi olarak söylüyorum. Mezhepler hakkında bilgiler için teşekkürler,birde İran’ı iyi araştırmanı tavsiye ederim.

Okudunuz mu?  Korsan işletim sistemi kullanmak günahmı ?

islamyolu
< Humme Haşa! İrandaki Müslümanların %97’si Caferi. Ve böyle sapık inançları yok. Ezan günde 5 vakit okunur. Ebu Bekir,Ömer,Osman(r.a)’ lanet yoktur. Benim babam ve amcam İran İslam Devriminde gazi olmuştur. Öbür büyük amcam ise İran-Irak savaşında şehid düşmüştür. Şah babamı trayaya sürünce babamburdan evlenmiştir ve ben doğmuşum. Farsçayı çok iyi bilirim ve her yaz İran’a giderim. Farsça bildiğimden söylenenleri yanlış anlama gibi bir ihtimal yok. Böyle bir şey görmedim yok. Tebrizdede yok,Isfahandada yok. Videoyu bırak,gerçekten görmüş biriisi olarak söylüyorum. Mezhepler hakkında bilgiler için teşekkürler,birde İran’ı iyi araştırmanı tavsiye ederim. >
baban ne zaman İranda islam devriminde Gazi olmuş. Humeyni zamanındamı oldu. yoksa ondan öncemi. ondan öncese sorun yok. Sorun Humeyni geldikten sonra oldu. neyse nasıl olsa sen İran a gideceksin görürsün orada neyin ne olduğunu. bu dediklerimide unutmazsın inşaAllah. Dikkat et oradada kendine.

Okudunuz mu?  Evveline ve ahirine besmele çekmek

zxczxczxc
1979 yılında tam 20 yaşında iken. Aslen farsız zaten neyse,uzatmamak en iyisi. ebu Hanefiye uyacağım bundan sonra. Çok teşekkürler 🙂


islamyolu
< 1979 yılında tam 20 yaşında iken. Aslen farsız zaten neyse,uzatmamak en iyisi. ebu Hanefiye uyacağım bundan sonra. Çok teşekkürler >
Tamam kardeş. Namazlara bak. Hanifi mezhebinde nasıl ise Abdesti namazı ona göre al. annendende öğrenebilirsin. takıldıgın konular olursa söylersin. Hadi Kolay gelsin sana.

Okudunuz mu?  Sihir gibi şeylerin yapıldığı yani sihirbazların vb.şeylerin olduğu film ve dizileri izlemek günah olur mu ?

zxczxczxc
Anneannem çok iyi bilir. Ama lütfen İran’ı güzel araştırın insanlar böyle dedikçe kalbim kırılıyor,çok üzülüyorum.


islamyolu
< Anneannem çok iyi bilir. Ama lütfen İran’ı güzel araştırın insanlar böyle dedikçe kalbim kırılıyor,çok üzülüyorum. >
Tamam kardeş kalbin kırılmasın. inşaAllah senin dediğin gibidir ben yanılıyorumdur. Forumuda doldurduk ikimiz 🙂 burada kapansın konu. Hadi Allah’a Emanet ol.


Ömür
Şafii mezhebindeyim bir mezhebe ihtiyaç duyarız çünkü bizim amelleri yapabilmemiz için bir yol göstericiye ihtiyacımız var.


cübbeli ahmet hoca hangi mezhepten, mezhebini nasıl ogrenirsi

Bu kategoride yer alan Bir kadının avret yerine dokunmak zina sayılır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hangi mezhebi nasıl seçerim? Neden seçeyim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.