Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:05
sizden06
Abone

İmam Şafi Peygamberimizin soyundanmıdır?

İmam Şafi Peygamberimizin soyundanmıdır?

sorularla islam
İmam Şafi Peygamberimizin soyundanmıdır? seyyidmidir?


Cevap: İmam Şafi Peygamberimizin soyundanmıdır?

maydın
Hicri 150 (M. 767) yılında Gazze’de doğan İmam Şafii’nin soyu, hem anne hem de baba tarafından Peygamber Efendimiz (sav)’in soyu ile birleşmektedir. İmam Şafii’nin dördüncü dedesi Şafii, Ashab-ı Kiram’dandı. Bu mübarek soyuna duyulan hürmete istinaden gerçek ismi Muhammed ibnu İdris olan bu değerli İslam alimimize de Şafii ismi verilmiştir.

Okudunuz mu?  Vücudumuza batan dikenler gusle engel midir?

İmam Şafii’nin nesebi ile ilgili olarak tabakat âlimlerinin çoğunluğu, onun Benû Muttalib soyundan geldiğini söylemektedirler. Nesebi, Muhammed b. İdris b. Abbas b. Osman b. Şafii b. Saib b. Ubeyd b. Abduyezid b. Haşim b. Muttalib b. Abd’ul-Menaf şeklindedir.

Görüldüğü gibi İmam Şafii’nin nesebi Hz. Peygamber’le Abd’ul-Menafta birleşmektedir. İmam Şafii’nin dedesi Muttalib Abd’ul-Menafın dört oğlundan (Muttalib, Haşim, Abduşşems ve Nevfel) biridir. Haşim Rasûlullah’in, Abduşşems Emevîlerin, Muttalib İmam Şafii’nin, Nevfel de Cübeyr b. Mut’irn’in dedesidir.

Okudunuz mu?  Neşid dinlemek günah mı

İmam Şafii’nin dedesi Muttalib’in kardeşi Haşim’in oğlu Şeybe’yi Medine’den dayılarının yanından Mekke’ye getirdiğinde, Şeybe’nin üs-tübaşı perişan olduğundan ötürü her sorana kölesi olduğunu söylemiş ve bu nedenle Şeybe’ye Muttalib’in kölesi mânâsına gelen Abduimuttalib adı verilmiştir.


imam şafi, imamı şafi, imami safi HZ

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmam Şafi Peygamberimizin soyundanmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.