Anasayfa
11 Ocak 2024, 10:44
Sohbet
Yönetici

Nefsin Yaratılışı

Nefsin Yaratılışı

MeZaR
NEFS; Allah’ü teala hazretleri,bizleri yaratmadan önce,nefsi yarattı ve dediki;Ey Nefs!Ben kimim? Nefs dediki;Sen sensin,Ben benim.Allah’ü teala bu nefsi dokuzbin sene cehennem ateşinde yaktı ve sonra tekrar sordu;Ey Nefs!Ben kimim?Nefs dediki;Sen sensin,Ben benim.Allah’ü teala bu nefsi,bin sene aç bıraktı ve sonra tekrar sordu.Ey Nefs!Ben kimim? Sen benim Rabbim’sin dedi ve Allah’ın büyüklünü kabul etti.İşte nefs bir tek aç kalınca boyun eğdi.Allah’ü tealnın orucu bizlere farz kılmasını sebeblerinden biri de budur.Kul tek başına,nefsiyle mücadele edemez. Buna gücü yetmez.Nefs ile Allah dostlarının yardımıyla,mücadele edilir.Çünkü onlar,nefs ile mücadele edip hakkın rızasını kazanmışlardır.Onların gittiği yoldan gitmek,kısa yoldan Hakk’ka ulaşmaktır. Rehbersiz yola çıkan kaybolur.Rehber edinen ise,dolaşmadan,kaybolmadan varacağı yere,az bir zahmet çekerek ulaşır.Nefs dünyalık ister,Ruh Allah’ı. Nefsin yemeği dünya nimetleridir,Ruhun yemeği,Allah sevgisidir.Nefsin sermayesi isyan,Ruhun sermayesi sabır.Nefsin şehveti hevasına uymak,Ruhun ki Allah’ın habibine uymak.Nefsin arkadaşı şeytan, Ruhun arkadaşı,Allah dostlarıdır.Nefsin ateşi, cehennem,Ruhun suyu cenneti aladır. Nefsini bilen, Rabbini bildi.
Nefse zor gelen her şey,hayılıdır.
Nefse boyun eğen,onun kölesi olur.
Nefsini rezil eden,aziz olur.

Okudunuz mu?  Din insan hayatına nasıl anlam katar ?

Cevap: Nefsin Yaratılışı

İZGEN
nefis Allahın kuluna verdiği büyük bir sınavdır onun esiri olanlar cenneti alayı göremezken onu ıslah edip dinlemeyenler cenneti kazanacaklardır,nefis en iyi oruçla terbiye olur


nefsin yaratılışı, Allah nefsi yarattı, Allah nefsi yarattı ve sordu

Bu kategoride yer alan Hacca giden birinin gezdigi yerler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nefsin Yaratılışı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.