Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:06
sizden06
Abone

Mezara Çimen Ekilebilir mi?

Mezara Çimen Ekilebilir mi?

Ercan
Kabire ekilen bitkilerin ölünün ruhunun azabını azalttığını biliyorum. Babamın mezarında ayak ucuna ve baş ucuna ağaç dikmiştim. Kabrinin üstüne de çimen ekebilir miyim? Ekilen her bir çimen tanesinin Allah’ı zikretmesi inşAllah babamın da azabını azaltır diye ümit ediyorum. Değerleri hocalarımın cevaplarını bekliyorum.

Okudunuz mu?  Atatürk resimleri bulunan üniversitede okumak caiz mi

Cevap: Mezara Çimen Ekilebilir mi?

Muhasibi
< Kabire ekilen bitkilerin ölünün ruhunun azabını azalttığını biliyorum. Babamın mezarında ayak ucuna ve baş ucuna ağaç dikmiştim. Kabrinin üstüne de çimen ekebilir miyim? Ekilen her bir çimen tanesinin Allah’ı zikretmesi inşAllah babamın da azabını azaltır diye ümit ediyorum. Değerleri hocalarımın cevaplarını bekliyorum >
Evet kardeşim bildiğin dorudur…Ölünün mezarının üzerine çiçek vs gibi şeyleri ekersen ölünün azabını hafifletiyor….Çimende bir yeşillik olduğuna göre aynı kategoriye giriyor….
Ayrıca Allah rahmet etsin kardeşim…Mekanı cennet olsun….

Okudunuz mu?  Harama bakmamaya çalışıyorum

Cevap: Mezara Çimen Ekilebilir mi?

HAMMADUN
Kabir ile Mezar aynı değil, ayrıdır.

Kabir Ruhumuzun, Mezar ise bedenimizin bulunduğu yerdir.

Her ölünün hayr defteri, geride bıraktıklarının fiilleri muvacehesinde açıktır. İnşaAllah mezarına çiçek yada ağaç diktiğiniz babanızın, kabirde de hayr’lı bir evlat geride bırakmasına vesile olmak adına, Ruhuna göndereceğiniz bir Yasin-i Şerif yada Kılacağınız her namaz sonrası, onlarada duanız ve RAHMET TALEBİ‘niz, hem sizin, hemde sizden hediyeler bekleyen ölülerinize ikramınız, İlahi Huzur’da da İnşaAllah Takdir ve teveccüh ile Rab’binizin Rızasına vesile olacaktır….. İnşaAllah diyor ve öyle temenni ediyoruz.

Okudunuz mu?  Dinini saklamak / imanı gizlemek

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Mezara Çimen Ekilebilir mi?

Ercan
< Ayrıca Allah rahmet etsin kardeşimMekanı cennet olsun >
< babanızın, kabirde de hayr’lı bir evlat geride bırakmasına vesile olmak adına, Ruhuna göndereceğiniz bir Yasin-i Şerif yada Kılacağınız her namaz sonrası, onlarada duanız ve RAHMET TALEBİ’niz, hem sizin, hemde sizden hediyeler bekleyen ölülerinize ikramınız, İlahi Huzur’da da İnşaAllah Takdir ve teveccüh ile Rab’binizin Rızasına vesile olacaktır İnşaAllah diyor ve öyle temenni ediyoruz >
Değerli cevaplarınız ve dualarınız için teşekkür ederim, Rabbim razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Hz.Musa (a.s) firavunu kafir miydi ?


mezara ne ekilir

Bu kategoride yer alan Ölüm Anında Ben acı çekmek istemiyorum bunu azaltan ayet veya dua var mı acaba ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezara Çimen Ekilebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.