Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:39
missa09
Abone

Maddi temizliğe örnek verir misiniz

Maddi temizliğe örnek verir misiniz

Kayıtsız Üye
arkadaşlar maddi temizliğe örnek verir misiniz
acill lütfen çabuk olursanız sevinirim


Cevap: maddi temizliğe örnek verir misiniz

Galus
MADDÎ TEMİZLİK:Bedenin, elbisenin ve oturulan yerin temizliği Bir müslüman, maddî temizliğe çok dikkat eder Câmilere evlere ayakkabı ile girmez Halılar, döşemeler, tozsuz temiz olur Evinde hamamı vardır Kendisi, çamaşırları, yemekleri hep temiz olur Onun için mikrop ve hastalık bulunmaz (Kemahlı Feyzullah) Maddî temizliğe çok dikkat eden müslüman, mânevî temizliğe de dikkat eder Dînimizin emir ve yasaklarına uyarak mânen temizlenmiş olur (Seyyid Abdülhakîm Arvâsî)

Okudunuz mu?  4 rekat namaz 400 senelik kaza namazı odenmiş olur mu

Cevap: maddi temizliğe örnek verir misiniz

Misafir
Maddi temizliğe örnekler

Vücut temizliği
Koltuk altı ve etek tıraşı temizliği
Diş temizliği
Araba ve toplu ulaşım araçlarının temizliği
İş yeri ve okul yerlerinin temizliği
İbadet edilecek yerin temizliği

Manevi temizliğe örnekler

İyileri Sevmek
Cömert olmak
Gösteriş yapmamak
Kin beslememek
Çekememezlik etmemek
Kötülük düşünmemek

Okudunuz mu?  Kuranı niçin sevmeliyiz?

Cevap: maddi temizliğe örnek verir misiniz

Kayıtsız Üye

  1. manevi yardım etmek
  2. yalan söylememek
  3. dürüst olmak
  4. kötü söz söylememek
  5. kalp kırmamak

@hmet
Maddi temizliğe örnekler:

1- Vücudun dış temizliği: Çeşitli etkenlerle kirlenen bütün dış organlarımızı temiz tutmaktır. Bu temizlik devamlı ve periyodik olmalıdır. Örnek bir insan, çabuk kirlenen el, ayak, yüz ve burun gibi organlarını sabah, öğle ve akşam günde en az üç kez bol su ile yıkar. Yemeklerden sonra ve yatmadan önce ağzını temizler ve dişlerini mutlaka fırçalar. Haftada en az iki kez banyo yapar ve bütün vücudunu bol su ve sabun ile temizler. Tırnaklarını uzayınca keser. Saçlarını temiz tutacak kadar uzatır ve gerektiğinde hemen tıraş olur. Kolonya gibi fazla ağır olmayan güzel kokular kullanır ve mis gibi kokar.
2- Vücudun iç temizliği: İç organlarımızı zararlı yiyecek ve maddelerden uzak tutmaktır. Örnek bir insan, düzenli yemek yer ve aşırı yemekten sakınır. Zararlı yiyecek ve içeceklerden uzaklaşır. Sigara ve içki gibi zararlı alışkanlıklardan kesinlikle kaçınır. Kahve ve oyun salonları gibi yerlerin kötü havasını teneffüs etmez. Sağlığını tehlikeye düşürecek davranışlara yanaşmaz.
3- Elbise temizliği: Giyeceklerimizi temiz tutmak, güzel kullanmak ve kirlenen giysilerimizi hemen değiştirip yıkatmaktır. Temiz elbise, yeni elbise demek değildir. Temiz ve ütülü olan bir elbise eski de olsa güzel görünür. Hor kullanılmayan bir giyecek, uzun ömürlü olur.

Okudunuz mu?  Umreye gidene yardımcı olmak

Kayıtsız Üye
Günahlardan arınmak


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar maddi temizliğe örnek verirmisiniz lütfen acil bide 1 2 3 diye ayırımı arkadaşlar lütfen


maddi temizliğe örnekler, maddi temizlik örnekleri, maddi temizliğe örnek

Bu kategoride yer alan Kabirde zaman kavramı nasıldır. İlk ölenler bunca süredir ne yapıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Maddi temizliğe örnek verir misiniz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.