Anasayfa
24 Aralık 2022, 12:28
missa09
Abone

Kabirde zaman kavramı nasıldır. İlk ölenler bunca süredir ne yapıyor

Kabirde zaman kavramı nasıldır. İlk ölenler bunca süredir ne yapıyor

Kayıtsız Üye
Kabir azabı süreklimidir?
500 sene önce ölen birisi günahkar öldüyse hala azapmı çekiyo yoksa . yoksa cehennememi saklanıyo cezası ?


Yorum: Kabirde zaman kavramı nasıldır. İlk ölenler bunca süredir ne yapıyor

mum
Ahirette zaman kavramı yoktur. Bin sene önce ölenle dün ölen aynı anada ölmüş gibi olur. Yada şöyle diyelim zaman vardır ama dünyadaki gibi değildir. En iyisini Allah bilir.

Okudunuz mu?  Sesi güzelleştirmek için dua

< Kabir ve ahiret alemlerinde zaman vardır, ancak zamanın işleyişi farklılık gösterebilir. Dünyamızda zaman farklı bir hızla işlerken, uzayda farklı bir hızla işlemektedir. Dünyamızın bir yılı güneşin bir anına denk gelebilmektedir. Ayrıca bizim bir günümüz bazı mahluklar için bir ömür demektir.

Ahiret ve kabir alemlerinde de zaman boyutu farklıdır. Mesela, cennetin bir anı dünyamızın binlerce senesine mukabil gelebilir. Ayrıca kabir aleminde de zaman kişiden kişiye değişir. Nimet içinde olan insanlara bin sene bir an gibi gelir, azab içinde olanlara ise bir an bin sene gibi gelir.

Okudunuz mu?  Hastalıklara şifa veren dualar

İnsanların hayatı ve geçirdiği zaman birimleri aynı değildir. Mesela, birkaç dakikalık rüyada günler, aylar ve yıllar geçmiş gibi geliyor. Bazen de yeni yatıp kalkmış gibi bir gecenin nasıl geçtiğini fark edemiyoruz.

Bunun gibi kabre erken giren bir insan, ahirette yeni kalkmış gibi olabilir. Bir diğeri ise birkaç sene kabir de kalır, ama binler sene kalmış gibi azap çekebilir.

Okudunuz mu?  Kuranda neden 6666 ayet var denilmiştir?

İşte kabre erken veya geç gitmek kişiye, günahına ve durumuna göre değişebilir. Allah orada da uyku ve rüyada olduğu gibi bir durum yaratabilir.

Zaten cennet ve cehennem alemlerini anlamak ve anlatmak için, görmek ve yaşamak gerekiyor. Bu açıdan o alemin şartlarını bu alemle değerlendirmek, anne karnındaki çocuğa dünyayı anlatmak gibidir. Nasıl anne karnındaki çocuk dünyayı anlayamazsa, bu dünyanın karnında olan bizler de cenneti anlayamayız.
Alıntı >

Okudunuz mu?  Ayrıldığım eşimle tekrar evlenmek istiyorum

Yorum: Kabirde zaman kavramı nasıldır. İlk ölenler bunca süredir ne yapıyor

vel Fecr
berzah alemi ile alaklı birçok hadis var.

en bilinen hadis; ölü ya cennet bahçelerinden bir bahçeye yada cehennem çukurlarından bir çukura gider.

diyelim müslüman günahkar ; kabirde azap gördükçe günahlarına kefaret olduğu rivayet edilir.
mahşerde sorguda günahları azalır ve terazi ona göre kurulur. buradan günahları bitti cennete girer anlamı çıkarmak doğru olmaz ama doğruluk payı olabilir.

Okudunuz mu?  Hacda Kesilen Kurbanlar: Hedy

müslüman salih ameli olan kimse; öldüğü zamandan kıyamete kadar, cennet bahçelerinden bir bahçede olur ve mizan kurulduğunda cennete girer.

gayri muslimler ; zaten cennete giremeyeceğinden sürekli kabir ve ahiret hayatı olsun sürekli azap halinde olacaklardır.

tabi en doğrusunu rabbim bilir. amel ve niyetlere göre her biri değişebilir.

Okudunuz mu?  Haset ile ilgili kıssalar

Yorum: Kabirde zaman kavramı nasıldır. İlk ölenler bunca süredir ne yapıyor

Kayıtsız Üye
Zaman kavramı olmadığını nerden biliyosunuz . kaynakla sabitmi


mum

Ahiretteki zaman dünyadaki zaman ile aynı değildir

Dünya ahiretin bir numunesi olduğuna göre, dünyada zaman varsa ahirette de olacaktır. Fakat oradaki zaman kavramı dünyadakiyle kıyaslanmayacak kadar farklı bir şekilde ve hızda (ışık hızının bile çok üstünde) olacaktır.
Işık, dünyanın etrafını saniyede 7 defa dolaşır. Dünya ise bu uzun mesafeyi ancak 24 saatte kat eder.
Dünyanın hızıyla ışığın hızı arasında bu kadar fark olduğu gibi, bedenle ruhun hızı da birbirinden oldukça farklıdır. Mesela rüyada ruh, bedenin bir ayda gidebileceği bir mesafeye bir anda ulaşır.
Bunun gibi miraç hadisesinde de Peygamber Efendimiz (asm) ışık hızından defalarca üstün bir süratle yol alarak, bize göre en kısa zaman dilimi olan bir an da on sekiz bin âlemi dolaşmıştır.
"Sizin saymakta olduklarınıza göre bin yıl tutan bir günde.." (Secde, 5)

Okudunuz mu?  Mezi cıktığında abdest bozulurmu?

Melekler ve Rûh (Cebrâîl), miktârı (sizce) elli bin sene olan bir günde O’na (arşına) çıkarlar. (Meâric, 4) ayetleri de dünya günüyle ahiret günü arasındaki farka ışık tutmaktadır. sorusorcevapbul


berzah aleminde zaman kavramı, kabirde zaman kavramı, kabir hayatında zaman kavramı

Bu kategoride yer alan Sabah Namazı Kazası Okunan Ezan başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabirde zaman kavramı nasıldır. İlk ölenler bunca süredir ne yapıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.