Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:27
missa1
Abone

Allah zaman kavramı dışındaysa geçmiş ve gelecek için de dua edilir mi?

Allah zaman kavramı dışındaysa geçmiş ve gelecek için de dua edilir mi?

kastamonu37
Selamünaleyküm

Allah zaman kavramının dışında olduğu için dualar geçmiş ve gelecek için de edilebilir mi? Allah’a geçmişe yönelik dua edip bize zarar veren bir olayın hiç yaşanmamış olmasını dilemek veya geleceğe yönelik bunun mucizevi şekilde düzelmesini dilemek yanlış mıdır?

Okudunuz mu?  Saç dibindeki kuruma ve deriden çıkan yağ gusle engel mi

Allah 99 ismine ve anlamlarına bakıldığı zaman ve ayetlere göre dilediği herşeyi yapabilecek kudretteyken niçin dualarımız genelde basit şeyler için oluyor?

Kendi çaba ve irademizle elde edebileceğimiz şeyleri değil de geçmişe ve geleceğe veya şuana yönelik bizim hiçbir çaba ile elde edemeyeceğimiz artık son çare diyip imkansız diyip el açmamız gerekmez mi? Böyle diyince neden sünnetullah ve adetullah deniliyor? Zaten fizik kuralları içerisindeki herşeyi yine insanlar bir şekilde çözebiliyor Allah’tan isterken sınırları zorlamalı ve onun gücünü bilerek imkansız denenleri istemeliyiz çünkü onun kudreti ve gücü bir saniyede bütün dünyayı değiştirebilir . Ben günümüz de din adamlarının Allah’a olan dua ve imanı çok sinirli hale getirdiğini herşeye kader diyip kader mahkumu müslümanlar yetiştiğini düşünüyorum. Allah’ın gücü herşeye yeter o halde ondan imkansızları iste emin ol gerçekten istersen o bacağı olmayana bacağını bile geri verir.

Okudunuz mu?  Hatim bittikten sonra ne yapılır?

Yorum: Allah zaman kavramı dışındaysa geçmiş ve gelecek için de dua edilir mi?

Zorunluyolcu
Güzel bir soru bende düşünmüştüm, geçmiş ile ilgili dua, şuanda en öncelikli duam geçmişle ilgili benim anahtarım orada geçmişimle ilgili bir şey var onun için dua ediyorum eğer kabul olursa hayatımda herşey çok daha iyi olacak.

Okudunuz mu?  Bir bayan eşi ve mesleği yüzünden açılmak zorunda bırakılabilirmi?

Allah herkesin hayırlı olacak dualarını kabul eylesin.


insanin gecmis zamani için dua edilirmi

Bu kategoride yer alan Evli Birini Uzaktan Sevmek Günah Mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah zaman kavramı dışındaysa geçmiş ve gelecek için de dua edilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.