Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:11

Öyle bir zaman gelecek ki evlenmemek helal sayılacaktır, anlamında bir hadis var mıdır?

Öyle bir zaman gelecek ki evlenmemek helal sayılacaktır, anlamında bir hadis var mıdır?

m.deniz
Dinimize göre evlenmek sünnettir. Ancak her insanın durumu ve şartları bir değildir. Bu açıdan evlenmenin hükmü kişiye ve şartlara göre değişebilir. Bu konuda farklı rivayetlerin olması da bundan kaynaklanıyor.
Bir rivayete göre Peygamberimiz (asv) şöyle buyurmuştur:
Beyhakî, Salebî, Deylemî’nin İbn Mesud’dan naklettikleri bu hadisi İbnu’l-Cevzî, mevzu / uydurma rivayetler arasında saymıştır.(a.g.e).

Okudunuz mu?  Bir erkek hasta olan eşini boşamadan baldızı ile evlenebilir mi?

Başka bir rivayette -özetle- şu ifadelere yer verilmiştir:
Diğer bir rivayette şu ifadelere yer verilmiştir:
Zeynu’l-Irakî, Gazalî’nin bu konuda rivayet ettiği hadislerin zayıf olduğunu söylemiştir.(bk. Tahricu Ahadisi’l-İhya, ilgili hadislerin şerhi).

Şunu unutmayalım ki, evlenmek bazen farz, bazen mubah, bazen mekruh, bazen de haram olur. Kişinin evlenme ihtiyacı, ekonomik durumu, psikolojik yapısı, biyolojik konumu, bu hususta belirleyici rol oynar…

Okudunuz mu?  İslamda Hibe Edilen Şey Geri Alınır mı?

Cevap: Öyle bir zaman gelecek ki evlenmemek helal sayılacaktır, anlamında bir hadis var mıdır?

emniciba
bu gecen yıllar hangı yıldan beri sayılıyor ?


ahir zamanda evlilik, ahir zamanda ümmetimin en hayırlısı evlenmeyendir, ahir zamanda evlenmemek

Bu kategoride yer alan Aşılama, tüp bebek tedavilerinde rahime enjekte edilen sperm sebebiyle gusül alınması gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öyle bir zaman gelecek ki evlenmemek helal sayılacaktır, anlamında bir hadis var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.