Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:19
missa8
Abone

Akşam namazından sonra çocuklarınızı sokağa çıkarmayın, anlamında bir hadis var mıdır?

Akşam namazından sonra çocuklarınızı sokağa çıkarmayın, anlamında bir hadis var mıdır?

Kayıtsız Üye
Akşam namazından sonra çocuklarınızı sokağa çıkarmayın, anlamında bir hadis var mıdır?


Cevap: Akşam namazından sonra çocuklarınızı sokağa çıkarmayın, anlamında bir hadis var mıdır?

Muhasibi
Hz. Cabir anlatıyor, Resulullah şöyle buyurdu:Gece karanlığı bastığı- yahut gecelediğiniz- vakit çocuklarınızın (dışarı çıkmalarına) izin vermeyin. Çünkü Şeytanlar o zaman dağılır. Gecenin bir kıs¬mı gittikten sonra onları serbest bırakın (artık dışarı gidebilirler). Kapıları kapayın ve Besmele çekin. Çünkü Şeytan kapalı kapıyı açamaz. Tulumlarınızı bağlayın ve Besmele çekin!.. (Buharî, Eşribe, 33; Müslim, Eşribe, 97)

Okudunuz mu?  Annemin veya Babamın Amcaları ve Dayıları bana mahrem midir?

Değişik ifade tarzlarıyla söz konusu olan bu ve benzeri hadis rivayetlerinde yer alan çocukları dışarı salmama emri bir tavsiye ve bir sünnet olarak değerlendirilmiştir. Bunun vacip olmadığı hususunda alimlerin büyük çoğunluğu hemfikirdir. (bk. İbn Hacer, Fethu’l-Bari, ilgili hadisin şerhi)


akşam ezanından sonra dışarı çıkmak hadis, hadis aksam namazından sonra disarida dolasmayin

Bu kategoride yer alan Çene altındaki sakalı kesmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akşam namazından sonra çocuklarınızı sokağa çıkarmayın, anlamında bir hadis var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.