Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:19
missa8
Abone

Çene altındaki sakalı kesmek

Çene altındaki sakalı kesmek

Kayıtsız Üye
sakalı kazımak, kesmek caiz değildir. araştırmalarım sonucu boğazdaki kılları kesmeyi ebu yusuf tan gelen rivayete göre sakınca yok diye gördüm. boğazımdaki, çenemin altindaki sakalları kısaltsam?


Cevap: Çene altındaki sakalı kesmek

Şema
< boğazımdaki, çenemin altindaki sakalları kısaltsam? >
Çene altı sakalını düzeltmek caizdir dini bir sakıncası yoktur

Okudunuz mu?  Peygamberimiz kendi çocuklarına nasıl davranırdı?

Cevap: Çene altındaki sakalı kesmek

Kayıtsız Üye
caiz olmayan yüzun iki tarafındaki ve çenedeki sakalı kesmek/kazımak dimi?


Cevap: Çene altındaki sakalı kesmek

arifselim
Kişi sakalının yanlarından ve çenesinin altından uzayan sakallarını düzeltmek amacıyla kesebilir. Sünnet olan sakal bir tutam uzatılmasıdır. Yine sünnete uygun kabul edilen bir tutamdan fazla uzayan sakalında kesilmesidir.

Okudunuz mu?  Pazar günü kabir ziyareti

Hz. Peygamber ve ashabının sakallarını traş ettiklerine dair hiç bir kayıt yoktur. Ancak Hz. Peygamber (s.a.s) sakalının ucundan ve yanlarından alırdı (Tirmizi, Edeb, 17).

Sakal bırakmak ve buna bağlı olarak sakalı traş etmek konusunda âlimler değişik kanaatlere varmışlardır. Bu alimlerin bir kısmına göre sakal bırakmak farz, kesmek haram; bazılarına göre sakal bırakmak sünnet, kesmek mekruhtur, kimisine göre de müstehaptır. Bu konuda hadislerden delillerle açıklamışlardır.

Okudunuz mu?  Peygamberimize karşı görevlerimiz nelerdir

Dakalin bugaz kismi, Sakalin boyun kismi

Bu kategoride yer alan Akabe biatları medine şözleşmesi hudeybiye antlaşması kimler arasında yapılmıştı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çene altındaki sakalı kesmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.