Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:13
missa01
Abone

Sakalı jiletle kesmek haram mı?

Sakalı jiletle kesmek haram mı?

Kayıtsız Üye
sakalı jiletle kesmek haram mı ?
traş makinasıyla tras olmak jıletle kesmek gibimidir?


Yanıt: sakalı jiletle kesmek haram mı?

hbevci
mum’ hocanın bu konuda paylasımıdır.
< Sakal bırakmanın ve kesmenin hükmü nedir?

Sakal, Resûl-i Ekrem Efendimizin ehemmiyetli sünnetlerinden biridir. Hiçbir âlim farz olduğunu ileri sürmediği için, terkinde de farzın terki gibi bir hüküm verilmemiştir. Sakal sünnetinde Şafiî ile Hanefî arasında farklı görüş vardır. Şafiî ye göre sakal sünnettir. Kesimi ise sadece tenzihen mekruhtur.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Yasakladığı Şeyler

Hanefi de ve diğer iki mezhepte ise hüküm farklıdır. Sakalı bıraktıktan sonra kesmek, tahrimen mekruhtur.

Ahmed Şahin

>


Yanıt: sakalı jiletle kesmek haram mı?

Ferhat1991
Selamun Aleyküm Benimde Bir sorum olcak kardeşlerim bende şuan sakalı uzatıyorum ama tüy şeklinde sık sayılır ama tüy şeklinde sakalımın daha çok uzamasını ve gür çıkmasını istiyorum daha çok uzaması içinde sertleşmesi lazım sakalımı hiç kesmeden ilerleyen zamanlarda hiç kesmeden sertleşme ve gürleşme meydana gelirmi? (ALLAH (C.C) RAZI OLSUN)

Okudunuz mu?  Kur'an Okurkrn Peltek Harfler Nasıl Okunur?

Yanıt: sakalı jiletle kesmek haram mı?

yaso-123
AleykümSelam…
Eğer sakalın köseyse yani bazı yerlede tüy çıkıyor ama kıla dönüşmemişse ona jilet vursanda köselikten kurtulmaz ama köse değil yeni çıkıyor ise zamanla setleşir yani illaki kesmek gerekmez ..ama kesmek(jilet) daha sert çıkarıyor tabiki …

Okudunuz mu?  Mezarlıktan kozalak toplamak günah mı

Ferhat1991
Cevap İçin ALLAH (C.C) razı olsun kardeşim


imam
Erkeklerin yanaklarındaki ve kulakların dışındaki kılları alabilir mi?

Erkeklerin yanaklarındaki kılları traş etmesi veya kesmesi caizdir. Ancak yolması doğru değildir. Kulak arkasında çıkan tüylerin yakılmasında bir mahzur yoktur.

Erkelerin elmacık kemiklerindeki kılları yolması doğru değilse de, traş etmesinin bir sakıncası yoktur.

Okudunuz mu?  İlk müslüman kadın kimdir?

Kayıtsız Üye
kardesim sakalı jilet kullanarak kesmek değil haram olan. sakalın tamamen yok olarak kesilmesi haram sayılmıstır. dinen erkegin yaratılıs özelliğinde sakal mevcuttur. erkegi kadından ayıran özellik olarak görülür. bu yüzden bu acıklama yapılır. ama zaruri sebeplerin varsa yapacak bisey yok ozaman mecbur kesersin

Okudunuz mu?  Amel Defteri Kapanır mı?

Kayıtsız Üye
buraya defalarca bir soru sordum yayinlanmadi nedeni nedir soyler misiniz? sakali jiletle kesmenin haram olup olmadigini biyiksizlik ve sakalsizligin gunah olup olmadigini saci dikmenin hukmunu sormustum.


arifselim
Saçları dikme konusu ile ilgili sorduğun soru cevaplandı. Sakal ve bıyık kesme ile ilgili olan cevap hemen bir kaç cevap üst kısımda ayrıntılı bir şekilde ve mezheplerin görüşleri de izah edilmiştir.

Okudunuz mu?  Ölmek istiyorum artık

jiletle traş olmak haram mı, sakal kesmek haram mı, sakalı jiletle kesmek haram mı

Bu kategoride yer alan Nakşibendi tarikatının kaç kolu vardır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sakalı jiletle kesmek haram mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.