Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:57
missa02
Abone

Mezi cıktığında abdest bozulurmu?

Mezi cıktığında abdest bozulurmu?

arthas
selamlar ben utanarak bir soru soracağım izninizle
gusül abdestimin bu şekillerde bozulmadığını biliyorum meni geldiğinde ayırt edebiliyorum ama şehvet hallerinde ( evli değilim bu sebeple sıradan bir durumdada olabiliyor bu durum farzediyorum herhangi birseyden haz alındığında erekte olmuşken yani cinsel münasebet sözkonusu değilken ) benden bir sıvı geliyor fakat bu sıvı sıçrmadan geliyor yani mezi oluyor bu sıvı heralde… bu sıvı cıktığında abdest ( gusl abdesti değil normal abdest ) bozulurmu?
ayrıca bu sıvı iç çamaşırımda kalıyor ama bildiğim kadarıyla iç camasırında meni varken namaz kılınmaz acaba mezi yada vedi gibi sıvılardan herhangi biri var ise bu namaz kılmama manimidir? ve son olarak idrarımı yaptıktan sonra abdest alıyorum ve namaz kılıyorum fakat namaz kılarken benim hissetmediğim bir sekilde bir sıvı geliyor ( bunu su sekilde farkettim ıslaklık duyuyorum azda olsa.. zaten çok az geliyor sanırım ve bu sıvı nedir bilmiyorum ama idrar değil hafif yapıskan birşey… )bu abdestimi bozarmı? gercekten bu olay beni namazı bırakmanın eşiğine kadar getirdi zaten zorla kılıyorum nasıl bir nefsim varsa artık… ne olur yardım edin…

Okudunuz mu?  Bayezid ne demek?

Cevap: Mezi cıktığında abdest bozulurmu?

Kayıtsız Üye
Normal Namaz Abdestini Soruyorsan Bozulur Ama Boy Abdestini Diyorsan Bozulmaz


Yanıt: Mezi cıktığında abdest bozulurmu?

abd-rahman
mezi dediğin şey sadece namaz abdestini bozar boy abdesti gerekmez
çamaşırına büyük oranda bulaşmış ise değiştirmen gerekiyor….

Okudunuz mu?  Kaç tane hadis var

herhangi bir dışarıdan temas oluyorsa meni olur kendiliğinden idrarla birlikte geliyorsa mezidir


Soru: Mezi cıktığında abdest bozulurmu?

arthas
öncelikle çok teşekkür ederim Allah ( C.C ) sizden razı olsun sorularımın büküy kısmına cevap aldım sayenizde peki son sorduğum soru sadece bende olan birseymi?

yani su idrarımı yaptıktan sonra abdest alıp namaz kılmaya kalktığımda akan sıvı ( bu sıvı idrar değil sanırım ve az oranda akıyor… ) abdesti bozarmı veya bunun için iç çamaşırı değistirmek gerekirmi?

tekrar çok teşekkür ederim…


egibil259
Gusül abdestinden sonra çıkan mezi acaba tekrar guslü grektirirmi?


Desert Rose
< Gusül abdestinden sonra çıkan mezi acaba tekrar guslü grektirirmi?
>

Gusulden sonra çıkan mezi tekrar gusül abdestini gerektirmez
sadece Namaz abdestini bozar fakat meni çıkarsa
tekrar gusül abdesti almanız gereklidir

Okudunuz mu?  Kendini dövmek günahmı

Kayıtsız Üye
meziyi idrar gibi düşün … oldu bitti 🙂


Kayıtsız Üye
hoca m utanarak soruyorum telefondan video ya bakarken kötü video mezi gelince durdum bu guslu gerektirirmi

Utanarak soruyorum bunu ben calışırken su geldi hani aklıma kötü şeyler geldi bugün cuma boy abdesti alamıyorm namaz kılınırmı ? Acil cevap


ACİLSERVİS
Gelen sıvılar mezidir. Mezi namaz abdestini bozar ve çamaşırı gerektirir. Gusül gerekmez.


Kayıtsız Üye
merhaba bende bir soru sorucağım ama üye olamıyorum Sorum Şu : ben bilgisayar başında otururken boşaldığımı hisettim ve açıp baktım ucundan 1 damla idrar ile yapışkan bir şey karışımı gelmiş bu şey gusül abdestimi bozarmı

Okudunuz mu?  Babamın Amcasının Torunu İle Evlenmek?

ACİLSERVİS
Mezi gusül abdestini bozmaz. Bulaşmış yerleri yıkaman yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Meziden sonra gelen dem nedir


Kayıtsız Üye
Mezi ciktiktan sonra normal abdesti hemen almamiz mi gerekiyor yoksa istediğimiz zaman alsak bir şey olur mu.lütfen acil cevap.


Şema
< Mezi ciktiktan sonra normal abdesti hemen almamiz mi gerekiyor >
Namaz için mezi temizlenmeli ve yine namaz için abdest alınmalıdır. Namaz vakti değilse acelesi yok


Kayıtsız Üye
bazen idrarla beraber bir yapışkan bir sıvı geliyor idrar gibi berrak bu mezidir


Kayıtsız Üye
İdrarını yaptıktan belli bir süre sonra kanalda kalan birkaç damla idrar da dışarı atılır. Bu yüzden küçük ihtiyacını sağladıktan sonra organını biraz sıkmalısın ve sallamalısın ki kanalda kalan idrar daha sonraları gelip abdestini bozmasın

Okudunuz mu?  Hz. Fatımanın şehit edilmesi ve konfuz kimdir?

Kayıtsız Üye
Senin anlattığın sorun istibra idrar yaptıktan sonra 40 adım atıp öyle abdest Alman lazım istibra konusunu araştır


Furkan558
Yaşım 12 daha ergenliğe yeni yeni giriyorum havalarda çok sıcak ramaz ayı hergun orucumu ttyorum bugün penisimi düzeltmek için elimi oraya göturdum ve duzelttim sonra yaklaşık 5dk sonra o bölgede ıslaklık hissettim açtım baktım mezi vb bisey göremedim acaba orasını terlemişti tereddüte düştüm cevaplarsanız sevinirim gusül bozulurmu


ACİLSERVİS
Mezi orucu da guslüde bozmaz. Kirlenen yerleri yıka veya değiştir. Mezi idrar ile aynıdır sadece namaz abdestini bozar.

Okudunuz mu?  Kuranı yanlış tercüme etmek

krmsyl
Selamun aleykum ben kuran kursunda kalan 15 yasinda bir gencim gunum tamamen ibadet ile gecdigi için sürekli abdestli olmam gerekiyor ama namaz kilarken bile vesvese geliyor. Vesvesedir takma gibisinden diyorum ama daha geldiği andan itibaren mezi gelmeye basliyor. Disarida yanlislikla gozum kaysa bir harama direk abdestim gidiyor. Bunun için bir fetva varmidir abdestin bozulmaz devam edebilirsin diye veya doktorami gitmem gerekir? Cunku namaz içinde oluyor.

Selamun aleykum. Ben kuran kursunda kalan 15 yasinda bir gencim. Benim gunluk vaktim sürekli abdestli gecmesi gerekirken kucucuk bir seyde hemen uyari oluyor. Mezi akintisi oluyor. Bunun için bir doktora gorunmeye gerek varmi. Cunku namaz ortasinda bile bu çok oluyo. Hemen bisey gelse aklima direk onu dusunmekten vazgecsem bile is isten gecmis oluyo. Namaz kilarken sikinti oluyo. Bunun için bir kolaylik varmidir yani abdestin devam eder gibisinden felan. Yada bir doktora gitmemmi gerekir.

Okudunuz mu?  Salavat nedir? nasıl çekilir? Belirli bir vakti var mıdır?

arifselim
Aleykum selam. Vesvese demek, olmayan bir şeyi olmuş gibi hislere kapılmaktır. Halbuki senin dediğin farklıdır çünkü görüyorum akıyor diyorsun. Eğer mezi geliyorsa bunun fetvası yoktur. Her aktığında abdest bozulur ve kirlenen yerin temizlenmesi icap eder.


krmsyl
Peki bisey oneremezmisiniz. Doktorami gitmek lazim. Veya artik bole yasayakmiyiz? :/

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla gelen kontör nasıl iade edilir

ACİLSERVİS
Mezi şehvetten gelir. Düşünce veya karşı cinsi görme ile alakalıdır bu şehvetin kırılırsa mezide gelmez. Doktorun yapacağı bir şey yok.


krmsyl
Hmm namaz içinde geliyor birden. Birdenbire aklima takiliyor goruntu. O esnada zaten basliyor hafif mezi akintisi. Abdest gitmis oluyor. Dusunmemezlikte edemiyorum unutmaya calisiyorum onumde sirat koprusu onun onunde cennet cehennem arkamda azrail a.s. dusunmeye calisiyorum ama yinede engel olamiyorm 🙁 Yani yapacak bisey yok sabretmek lazm demi


Kayıtsız Üye
selamun aleykum,ben abdest almak için oncelikle avret mahalini iyice bir yikiyorum,daha sonra abdestimi alip namazımı kiliyorum,ama son zamanlarda namaz esnasinda bir sizinti hissediyorum az da olsa,ama sürekli boyle oluyor ve çok sinirleniyorum bu duruma. Yani sorum su:hep bir akinti seklinde olmuyor,hep mezi gibi yapiskan bir sey olmuyor,daha çok boyle yas,ıslaklık gibi oluyor,boyle bir nemlik vajinel bolgede saglik için hep olmalimi,yoksa buda mezimidir?

Okudunuz mu?  Görülen rüyayı bir başkasına anlatmak günah mı

arifselim
Aleykum selam. Eğer dışa çıkmış bir akıntı yoksa bunun bir sakıncası yoktur. Sadece bunu hissetmek de abdeste ve namaza bir zarar vermez. Esasen kadınlarda rahimden gelen bir nem sürekli olabilir ve bunun bir sakıncası yoktur.


Kayıtsız Üye
Cünûbluk olduktan hemen sonra gusül abdesti alır gusülden sonra tekrar meni gelirse yeniden gusletmeniz gerekir.

Guslü gerektiren durum gerçekleştikten hemen sonra gusül abdesti almak doğru değildir. Bir süre ya beklemek ya da uyumak gerekiyor. Bu bekleme süresini de iki vakit arasından uzun tutmamak gereklidir.

Okudunuz mu?  Safevi devleti türk mü?

Eğer bu şartları yerine getirdikten sonra gusül abdesti alır ve bu gusülden sonra kendiliğinden meni gelirse tekrar gusül gerekmez.


mezi abdesti bozar mı, zevk suyu gelince abdest bozulur mu, mezi guslü bozar mı

Bu kategoride yer alan Çevre temizliği ile ilgili yazı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezi cıktığında abdest bozulurmu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.