Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:16
missa06
Abone

Kara Kedi ve Kara göpek hakkında hadisler

Kara Kedi ve Kara göpek hakkında hadisler

Kayıtsız Üye
Kara Kedi ve Kara köpek hakkında hadislere ihtiyacım var örnekler verir misiniz ?


Cevap: Kara Kedi ve Kara göpek hakkında hadisler

Desert Rose
Beş tane hayvan "fasık"dır ki, Mekke’nin harem bölgesinde de öldürülebilir. Bunlar; fare, akrep, karga, çaylak ve yırtıcı köpektir (bir rivayette: kişi ihramda da olsa bunları öldürebilir.) (Buhârî, Bedu’l-halk, 16; Müslim, Hac, 9: 66-72).

Okudunuz mu?  Yalancı peygamber müseylemet-ül kezzabı öldüren sahabi kimdir?

Buna göre Peygamber Efendimizin öldürülmelerine izin verdiği hayvanlar, vahşi, yırtıcı ve saldırgan hayvanlardır.

Hadiste ifade edilen yırtıcı köpek"ten maksat kurt, aslan gibi eziyet veren yırtıcı hayvanlardır. İmam Şafinin dediği gibi, hadiste anlatılan şey şudur: Zararlı, saldırgan olan yırtıcı hayvanlardan başkasını öldürmek caiz değildir" (el-Mebsut- el-Mektebetu’ş-Şamile V/159).

Okudunuz mu?  Kuranda betül ismi hangi surede geçiyor ve hangi ayette geçiyor

Kötü yolda olan bir kadın, sıcak bir günde, bir kuyunun etrafında dönen bir köpek gördü, susuzluktan dilini çıkarmış soluyordu. Kadıncağız mestini çıkarıp onunla onu suladı. Bu yüzden bağışlandı. (Müslim, Tevbe, 155).


Cevap: Kara Kedi ve Kara göpek hakkında hadisler

islamyolu
Karga damı var bunu bilmiyordum. ben kargaları çok severim diyordum her zaman , daha sevmeyecem 🙂

Okudunuz mu?  Kadın babasının oğlu (üvey kardeşi) yanında açık durabilir mi ?

Cevap: Kara Kedi ve Kara göpek hakkında hadisler

Kayıtsız Üye
kargalar köpekler ve özellikle kara kediler candır hepsini severim kim ne derse desin kara bir kızım var barınaktan sahiplendim hayatımın kara incisi 0 onu bunu bırakın da hayvan sahiplenin vicdanınız işlesin işleyen demir pas tutmazmış

Okudunuz mu?  Hanefi imamın arkasında şafii nasıl sehiv secdesi yapar

AYSEN
peygamber fendimiz tabikide merhamet sahibi bir insandı ve kimse onun gibi olamazdı köpeklerle ilgili olan konuda ise peygamber efendimiz insana zarar verecek olan durumdaki her hayvandan korunmayı gerekirse öldürmeyi caiz görmüştür vede haklıdır


Kayıtsız Üye
ne mutlu sana güzel insan bravo sana tek kelimeyle:)

Okudunuz mu?  Medine nüfusu arttığı için dış ezan adeti hangi dönemde başlatılmıştır?

ixa
Siyah köpek ile ilgili olan her siyah köpeği ilgilendirmiyor,o zamanın pitbull cinsini düşünün o hesap.Peygamberimize sırlar açıldığı için şerli ifrit cinlerin şekil olarak girmeyi tercih ettiği ya da o şekle girebildiği bir tür olan gözleri çukurlu siyah köpek türünden bahsediliyor.Onları öldürmeyi arzulamasından maksat insanlara olan zararından dolayıdır.Hayvanları herkes sever,heleki Peygamberimiz çok sever.Bu gibi konulara ve hadislere bilinmeyen alemi göz önünde bulundurarak ve o zamanın şartlarına uyarlayarak bakarsak daha anlaşılır hale gelir.Ayrıca Peygamberimiz hadisleri veciz ve mecazlarla,edebiyatla bezemiştir.Bazısı doğrudan bazısı dolaylı olarak mana taşır.Türkçe çevirisi bize doğrudan mana verirken, hadisin aslı dolaylı bir mana için söylenmiş olabilir.Nasılki eski Türk imparatorluklarıyla ilgili filmlerde konuşmalar ve cümleler devrikse..

Okudunuz mu?  Zor zamanlarda hangi dua insanı rahatlatır

Kayıtsız Üye
Saydıkları hayvanlar benim tarzım değil ama birkaç tanesi hariç kaplanı severim mesela


kara kedi ile ilgili hadisler, kara kedi hadis, islamiyette kara kedi

Bu kategoride yer alan Mutezile mezhebinin 5 temel esası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kara Kedi ve Kara göpek hakkında hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.