Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:00
Sozler
Yönetici

Vesveseden dolayı devamlı adak adayacak sözler kalbime geliyor. Adak adamış olur muyum?

Vesveseden dolayı devamlı adak adayacak sözler kalbime geliyor. Adak adamış olur muyum?

Kayıtsız Üye
Ben vesveseden kurtulamıyorum. Bu vesvesemi bilmiyorum ama adak konusuna çok takıldım. Nasıl istemeden akla kötü vesveseler geliyorsa benimde aklıma istemeden adaklar geliyor. Eğer o adakları yapsam ne param kalır nede namaz kılmaktan vaktim kalır. İstemiyorum ama aklıma gelmesinden kurtulamıyorum. Biliyorum eğer dille söylemezsem adak olmaz ama sorun bu ben acaba içimden geçenleri bilinçli şekilde mi içimden söyledim diyorum yani sessiz konuşma mı yaptım diyorum kötüyüm ne yapıcam?

Okudunuz mu?  Ömer bin hattab sözleri ve mesajları

Cevap: Vesveseden dolayı devamlı adak adayacak sözler kalbime geliyor. Adak adamış olur muyum?

Fetva Meclisi
Adak adamış olmak için kalben ve bilinçli bir şekilde kastetmek gerekir. Yoksa vesvese ile aklımıza veya kalbimize gelen sözlerden dolayı adak adanmış olmaz. Hatta vesveseden dolayı dil ile söylense de yine de gerekmez.
Vesveseden kurtulmak için gelen vesveselere karşı duyarsız kalmalısınız. Önem vermeyin rahat hareket edin kısa sürede geçecektir.

Okudunuz mu?  Para ile ilgili komik sözler

Yorum: Vesveseden dolayı devamlı adak adayacak sözler kalbime geliyor. Adak adamış olur muyum?

Kayıtsız Üye
Yaklaşık 10 sene önce vesvese ye kapıldım aklimdan olmaz dedikçe adaklar geçiyordu namaz oruç kurban ama istemeden beynimi kontrol edemiyordum işte çocuklarim şu yaşa gelince kurban kes diye falan sonunda kabul ediyordum bir yenisi çıkıyordu 7 8 sene sürdü şimdi geçti fakat o zaman adadiklarim vesveseyle adak yerine geçermi bir kısmını yaptım ama her çocuğum için ayrı ayrı adaklar eşimde sinir oluyo bitmedi mi daha diye o zaman ki düşünceler şimdi yerine getirmesem bişey olurmu diye korkuyorum ve beni çok yoruyor ne yapmalıyım eşime de söyledim düşüncelerimi şimdiki aklım olsa umursamazdım geçerdi belki ben bu düşüncelerimden sorumlu muyum adak yerine gecmismidir yapmam gerekirmi eşimde bıktı ne yapmalıyım şimdide acaba sorumlumuyum diye korkuyorum yapmazsam çocuklarıma bişey olurmu

Okudunuz mu?  Temizlik ile ilgili hadis ve güzel sözler ve atasözleri

Yorum: Vesveseden dolayı devamlı adak adayacak sözler kalbime geliyor. Adak adamış olur muyum?

Ensar
Sevgili kardeşim kişinin içerisinden geçirdiği hiçbirşey adak yerine geçmez, dışa vurmadıkça asla bu tarz düşüncelerden sorumlu vebal altında olmazsınız. Kendinizi boşyere üzmeyin ve canınızı sıkmayın. Allah çocuklarınızı size bağışlasın ve içinizi ferah turun.

Okudunuz mu?  İnfakla ilgili hadisi şerifler (Peygamberimizin sözleri)

adakla ilgili vesvese, icimden adak ile ilgili vesvese, vesveseyle adak

Bu kategoride yer alan H.z muhammed in çevre temizliği hakkındaki sözleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveseden dolayı devamlı adak adayacak sözler kalbime geliyor. Adak adamış olur muyum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.