Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:12
missa01
Abone

Hürmeti musahara hakkında sorular

Hürmeti müsahere kısaca ne demektir?

Kayıtsız Üye
Sıkıntılı bir durum olduğu için soruyorum, bekar bir kişi babasıyla hürmeti müsahere olsa hayatı boyunca kimseyle evlenemez mi?
mühim mi meseleden dolayı soruyorum, bir kişi babasıyla hürmeti müsahere olursa o kız bir başkasıyla evlenemez mi hayatı boyunca


Hürmeti müsahere kısaca ne demektir?

Ecrinim
Kız ile baba arasında hurmeti müsahere olmaz.

Okudunuz mu?  Hristiyanlar da cennete gireceğiz diyorlar bizde hangisi doğru??

Cevap: Hürmeti müsahere kısaca ne demektir?

Muslim
mum kardeşim, hanefi mezhebinde baba kızına şehvetle dokunsa hanımıyla olan nikâhı düşer. tabii bu hanefi mezhebine göredir. araştırıp da yaz inşaAllah.

Hanefilere göre ise; babanın, kızını şehvetle öpmesi, kızına şehvetle sarılması durumunda kızın annesi bu babaya haram olur. Ancak bu tür sonuç doğuracak tutmanın, teni tenine değerek olması ya da altının sıcaklığını iletecek kadar ince bir örtüden olması gerekir. Kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duymak, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir. Şehvet duymanın işareti, erkeğin organında bir uyanma, uyanıksa uyanışının artması, kadının da kalbinin heyecanla çarpmasıdır.

Okudunuz mu?  HZ. Muhammedin soyu

Hürmeti Müsaher

Kayıtsız Üye
Bu ara hürmeti müsahere hakkında yazılar okumustum, bunun üzerine annem normal sarılmak istedi bende okuduklarımdan dolayı uzak durmaya calıstım sarılırken göğsü degdi ama hiç birsekilde şehvet olmadı olamazda annem o benim,üstünde çok ince olmayan penye tshirt vardı vücut sıcaklıgı meselesi nedir vesvesemi? Bu kadar basitmi sartların hepsi olusması gerekir diye okumustum şehvetten kasıt nedir?

Okudunuz mu?  Cuma günü ölmek ile ilgili hadisler

Tohat
Şehvet olmadığı müddetçe sıkıntı yok. Boşuna evham yapmayın zira ne kadar kafaya takıp kendinizi vesveseye sokarsanız o kadar etkilenirsiniz.


123abc123
Arkadaşlar artık hayatım yaşanmaz hale geldi dayanamıyorum sorun şu.Anneme sarıldım ve aklımdan bir filmin kötü bir sahnesi geçti.Ben bunun annemle alakalı olduğunu düşündüm ve saniye sürmeden bu iğrenç düşünceyi kafamdan sildim.(koltukta annemle oturuyoruz) ama sonra bende bir ereksiyon meydana geldi bunlar yaşanırken elimi annemin sırtına koymuştum.Yani dokunmayla alakalı bir şehvet olmadı ama vücudum temas ediyordu.Olay aylar öncesinde meydana geldi ama belki de tam böyle değil ben en kötü düşündüğümü yazıyorum.Hiçbir şey düşünmemiş de olabilirim.Sadece filmi düşünmüş de olabilirim hatırlamıyorum bu şey yaşanırken de hürmeti müsahereyi bilmiyordum.Ama bu hareket, ereksiyon olayı bunları düşündükten sonra oldu.İlk elimi omzuna atarken annemin böyle bir amaçla yapmamıştım kesinlikle o an şeytan aklıma 1 saniyelik bir durum soktu ve bundan 15-20 sn sonra dediğim şey oldu.Diyanet cinsel bir amaçla yaklaşılmadığı sürece ailenin nikahı düşmez diyor ben böyle bir amaçla mı yaklaştım anlayamadım.Ama dediğim gibi olay düşündüğüm an olmadı aklımdan hemen attım o pis düşünceyi uyanma olana kadar da düşünmedim ama oldu ailemin nikahı gitmiş midir lütfen yardım edin.Gittiyse de hanefi annem ben bu konuda şafii yi taklid ediyorum dese yeniden nikah kıymaya gerek duyulur mu?

Okudunuz mu?  Ailem sevdiğim insanla evlenmemi istemiyor ne yapmalıyım

123abc123
taşınmış ama arkadaşlar tek rızam ne olur cevap verin diyaneti arayacağım pazartesi ama dayanamıyorum yemek bile yiyemiyorum nefes darlığı çekiyorum nolur yanıtlayın.Aileme söylemezsem nikahları düşmez değil mi ?.Söylemezsem de ben mi onların günahlarına(nikahları düştüğünü varsayarsak) sahip olacağım?


arifselim
Bu konuda hanefilerin görüşü çok daha serttir ancak buna rağmen cumhurun görüşüne göre (şafii, maliki, hanbeli) bundan dolayı nikahları bozulmaz. Şeytanın verdiği fitnelerden Allah’a sığınmak gerekir. Yinede diyaneti arayabilirsin ve direk onlardan bir cevap alabilirsin.

Okudunuz mu?  Cinler hakkında hadisler

kaplan
kardeşler o kadar vesvese yapmayın bu şeytan için bulunmaz bir silahtır, kaldı ki en kötü durumda nikah ve talakta diğer mezhepler uygulanabilir


Hürmeti musahere, hurmeti musahara, Hürmeti müsahe

Bu kategoride yer alan Birine Hakkımı Helal Ediyorum, Sende Hakkını Helal Et Demek Doğru mudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hürmeti musahara hakkında sorular Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.