Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:31
missa1
Abone

Sıla-i rahmin faydaları nelerdir?

Sıla-i rahmin faydaları nelerdir?

Kayıtsız Üye
sıla-i rahmin ömrü uzatma dışında başka faydaları var mıdır?


Cevap: sıla-i rahmin faydaları nelerdir?

Muhasibi
Sıla Arapça bir kelimedir. Ulaşmak-kavuşmak iki şeyin birbirine birleşmesidir. Rahim ise hısımlık-akrabâlık mânâsınadır. Bu iki kelimeden terekküp eden sıla-i rahim de ana-baba ve yakınları ziyâret etmek mânâsına gelmektedir.

Okudunuz mu?  Çalışma, rızık ve kader arasındaki ilişki nedir?

Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz anne ve babadan hangisine daha çok ikramda bulunayım diye soran birisine Annene annene annene; sonra babana sonra sırası ile en yakınına. buyurmuştur. Yani; annenin ihtiyacı babanın ihtiyacı üzerine babanın ihtiyacı da sâir yakınların üzerine takdim edilir. Akraba ile alâkalanmak ve onlara yardımda ise önce en yakın olanlar tercih edilir.
Yakınlıkta müsâvî iseler en muhtaçlarını bu noktada da müsâvî iseler en müttakî olanını tercih etmelidir.

Okudunuz mu?  Ameliyattan önce hastaya okunacak dua

Bu bakımdan bizlere düşen; ana-babalarımıza itaat etmek ziyâret edip hizmetlerinde bulunmak; vefâtlarından sonra da dostları ile münâsebeti devam ettirip akrabâlarımızla da alâkayı kesmemek gerekir.

Sıla-i rahmi yerine getirmek bizzat ziyâret ile yapılabileceği gibi mâlî yardımda bulunmak veya mektup-telefon ve benzeri haberleşme vâsıtalarıyla görüşerek de yapılabilir.

Okudunuz mu?  Elhamdülillah Müslümanım Ne Demek

Sıla-i rahmi yapanların rızıklarının artacağı ömürlerinin uzayacağı hadîs-i şeriflerde bildirilmiştir.

Nitekim Enes bin Mâlik (r.a.)’ten rivâyet edilen bir hadîs-i şerifte Resûlüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:
Ömrünün uzun olmasını rızkının artmasını isteyen kimse; ana-babasına iyilik etsin yakınlarıyla alâka ve münâsebetini devam ettirsin. (et-Tergîb ve’t-Terhîb Kitâbü’l-Birr 16)

Okudunuz mu?  Hastalıklar, günahlara kefaret olur mu?

Ömrü ve rızkı veren de alan da uzatıp kısaltan da hiç şüphesiz Allah Teâlâ’dır. Onun hükmünü takdîr ve irâdesini kimse ne bozabilir ne de değiştirebilir. Ama Allah celle celâlühû dilediği kimse hakkında dilediği gibi hükmünü değiştirir. Buna da hiç kimse karışamaz engel olamaz.

Okudunuz mu?  Hamuru poşetin içinde ayaklarla yoğurmak günahmı?

selam ve dua ile


Teyzeye dedeye gitmek Sıla-i Rahim olur mu?

Kayıtsız Üye
Bizim Teyze ile dedem eniştem kuzenlerim aynı apartmanda oturuyoruz bu Sıla-i Rahim olur mu bir de bir akraba bize geldiğinde biz de Sıla-i Rahim yapmış olur muyuz? Bir türlü gidemiyoruz diyor annem fırsat bulsak diyor ben Allah rızası için gitmek istiyorum

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebine Göre Seferilik

Yorum: Sıla-i rahmin faydaları nelerdir?

mum
Aynı binada olsanız da bir çay içmeye gidin bu sıla i rahim için yeterlidir. Uzak olanları da telefonla aramanız yeter.
sıla i rahimin faydaları, birliği oluşturur ve fitnelerin önünü kapatır.


sıla i rahimin faydaları, silahi rahimin faydalari

Bu kategoride yer alan Gündüz balkonda baykuş görmenin bir anlamı var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sıla-i rahmin faydaları nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.