Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:04
missa08
Abone

Hastalıklar, günahlara kefaret olur mu?

Hastalık günahlara kefaret midir

Kayıtsız Üye
iyi günler.Benim sorum annemin hastalığı ve ölümü ile ilgili.Annem alzhemer hastasıydı 8 yıl bu hastalıkla yaşadı başka hiç bir rahatsızlığı yoktu. Dünyanın en iyi insanıydı hiç kimseye en ufak bir eziyeti ve kötülüğü dokunmadı annemin.yaklaşık 80 yaşındaydı.Nüfusunda büyükmü yazılmış bilmiyorum ama yaşı net değildi.Herneyse ; Bu hastalığı tarif etmem imkansız.Korkunç bir şey.Allahım kimseye ama kimseye böyle bir hastalık vermesin.Annem çok çekti hiç bir şey hatırlamıyor.Adını unutuyor kimseyi tanımıyor.ağlıyor.yenmeyecek şeyleri yiyor.Kısaca bir bebek gibi olmuştu.Son dönemde düşüp ayağını kırınca yatağa bağlandı ve birdaha kalkamadı bir hafta önce kaybettim onu. Sorum şu annemin yaşarken bu çektiği ızdıraplar,hastalığı bilincinin yerinde olmayışı onun bir bebek gibi olması dünyadan bir haber şekilde ölmesi.Allahım bu dünyada mı onu sınadı.İmtihanmı etti?Günahları varsa bağışladımı ? Cevap verirseniz sevinirim.Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Cuma Günü Duaların Reddedilmedi Saat Hangi Saattir?

Hastalık günahlara kefaret midir

Hoca
Allah (cc) Annenize ramet etsin.
Bir müslümanın ayağına bir diken dahi batsa günahlarının silinmesine vesiledir. inşAllah ahrete tertemiz günahsız olarak gitmiştir.


Yorum: Hastalıklar, günahlara kefaret olur mu?

Kayıtsız Üye
Hocam ben kalça çıkıgından ameliyat oldum ama agrılarım her geçen gün artarak devam ediyo yatarken otururken hemen hemen her zaman az da olsa aci çekiyorum bu durumda benim her an aci çektigm için günahlarım af olunuyordur değil mi?Ben bazen daydayanamıyorum neden bu benım başıma geldi diyorum ama bir de bunun mükafatını düşününce Rabime şükrediyorum. Bu isyana geçer mi hocam.

Okudunuz mu?  Kayınvalide ve kayınbabaya itaat mutlak zorunluluk mudur?

Yorum: Hastalıklar, günahlara kefaret olur mu?

arifselim
Zaman zaman şu neden oldu demek isyan olmaz. Yeterki bunu bir isyan niyeti ile söylemesin. İnsanın ayağına bir diken bile batsa ve hatta gözüne bir toz bile kaçsa o ufacık şey bile mutlaka bir günahına kefaret olur. Allah kullarını dünyada çektikleri şeylerden dolayı temizler ve cennete hazır hale getirir. Ne mutlu sabırlı olup isyan etmeyenlere.

Okudunuz mu?  Ali İmran - 66 ayeti tefsiri

Kayıtsız Üye
Çocukların cektikleri hastalıklar gelecekte işleyecekleri günahlara kefarettir diye duymuştum bu doğrumudur?


#UguR
Ey ahiretini düşünen hasta! Hastalık sabun gibi günahların kirlerini yıkar temizler…(8.Deva-Risale-i nur)


arifselim
Böyle bir konuda bilgi sahibi değiliz ama şu kesindir ki Allah hiç bir çekilen çileyi ve sıkıntıyı boşa çıkarmaz. Mutlaka sabırlı olan ve iman sahibi olan kimseler karşılığını ve mükafatını tam bir şekilde alacaklardır.

Okudunuz mu?  Haram Para İle Okumak Ve Geçinmek

Ali ÖZTÜRK
Kızım hastalığı nedeniyle iki yıl oruç tutamadı.akabinde rahmetli oldu tutamadığı oruç için borcu varmı dır.


arifselim
Allah rahmet eylesin. Hastalık bir özürdür ve özründen sonra ancak iyileşen ve imkanı olan kazasını tutar. Böyle bir şekilde vefat eden Allah’ın izniyle sorumlu olmaz.


ebrukzr
selamın aleyküm hocam benim babam 22 gün önce vefat etti 25 yıldır akciğer hastası idi çok sıkıntı çekti yeri geldi üzüldü yeri geldi sabretti yeri geldi neden bu hastalık bende var dedi isyana girmiş olur mu? Hastalıkların günahlar a kefaret olduğu doğru mu?Tedavisi mümkün olmayan iç hastalıklardan ölen kişinin ahiret şehidi olduğu belirtiliyor doğru mu? Namaza başladım Kuran okuyup bol bol dua ediyorum duadan başka ne yapabilirim babam için?

Okudunuz mu?  Temran sözcüğü ne anlama geliyor

selamın aleyküm hocam benim babam vefat edeli 22 gün oldu 25 yıldır akciğer hastası idi çok sıkıntı çekti çok sabretti ama yeri geldi neden bu hastalık bende var dedi bu isyana girer mi? Hastalıklar günahlara kefaret midir? Tedavisi mümkün olmayan iç hastalıktan ölen kişilerin ahiret şehidi sayıldığı hakkında yazılanlar doğru mu? Namaza başladım sabır diliyorum dua ediyorum.Kuran okuyup bol bol dua ediyorum başka ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Ecel ve ömür ile ilgili hadisler varmı?

arifselim
Aleykum selam. Allah rahmet eylesin ve hastalığını günahlarına kefaret eylesin. Ölümcül hastalıklar hakkında müjdeler olduğu doğrudur ve ümit edilmelidir. İnşaAllah isyan etmemiştir demek en güzelidir. Birde ağır hastalıklarda insan bazen iradesi dışında da sözler söylemiş olabilir. Sende sabırlı ol ona bol bol dua et ve ibadetlerine sürekli olacak şekilde yapış.

Okudunuz mu?  İyi ve güzel davranışlar nelerdir?

Kayıtsız Üye
olmaz kardesim bu dünya imtihan dünyası 3 yanlış bir dogruyu götürmedigi gibi bir dogruda 3 yanlısı silmez amel defteri vardır sagımızda bir melek solumuzda bir melek sagdaki sevabı soldaki günahı yazar Allahım amel defterimizi sagdan verir insAllah dinimizin emirleri kesindir hak ye basım agrıdı günah silindi dişim agrıdı ahada su günahım yok oldu basıma hiç musibet gelmiyo işlerim rast gidiyo günahım yok diyemeyiz bu bizi günaha sevk eder dedim ya imtihan iyilik yapmayı düsünürsün yapamasan bile yaratan sevap yazar kötülük düsünürsün yapmassan Allah günah yazmaz yine sevap yazar ha basımıza kötü seyler geliyor bu bizdendir borcunu ödemezzen haciz gelir terli terli soguk su icersen bogazın siser rabbimin rahmet kapısı coktur affder bizi insAllah selametle kalın

Okudunuz mu?  Aile içi geçimsizlik nedenleri

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Benim yıllardır çıkan sonra yok olan bir alerji problemim var. Bu aralar yine başladı. Her yerim kaşınıp kabarıyor, yüzümden ayağıma kadar neredeyse. Özellikle ellerim, kollarım, ayaklarım hatta ayaklarımın altı bile kızarıp, kaşınabiliyor. Kaşınma isteği çok kötü biliyorsunuzdur hele ki ayakların altına kadar ise… Ama kabarcıklak çok büyük oluyor bazen yanık izi gibi bazen ise sanki yüzlerce böcek sokmuş gibi. Yıllardır çektiğim bu hastalık acaba benim için hayır mıdır ? Günahlarıma mı kefarettir ? Ben şükür mü etmeliyim bu benim başıma geliyor diye ?

Okudunuz mu?  Peygamberimizin hafıza güçlendirme duası

Şem’a
Geçmiş olsun Allah şifa versin
bu söz ettiğiniz hastalık nedir yazmamışsınız Sedef mi bilmiyorum ama her ne olursa olsun her bir sivilce için Allahu Teala mutlaka günahlarınızı silecektir ve sevap yazacağını vaat ediyor çektiğiniz bütün Eziyetler size fazlasıyla sevap olarak Cennet olarak geri dönecektir yalnız sabredin ve mutlaka tedavi olun tedavi olmazsanız sevabı olmaz aksine günah olur.

Okudunuz mu?  Hicret ile ilgili slaytlar ve hicretin önemi

günahlara kefaret olan hastalıklar, hangi hastalıklar günahlara kefarettir, hastalıklar günahlara kefarettir

Bu kategoride yer alan Lutilik Ne Demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hastalıklar, günahlara kefaret olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.