Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
sizden6
Abone

Hastalık..sıkıntı..vs..günahlara kefaret mi?

Hastalık..sıkıntı..vs..günahlara kefaret mi?

almanyali67
selamun aleykum

hastalık..vs…günahlara kefaret olduğunu okumuştum burada kül haklarıda dahil midir??? yani maddi değilse de, manevi olan bir çok kul hakkı.. çok kimsede var olabilir bunlardan da, cehennem azap görmeden dünyadaki insanların çektikleri hastalıklarla dert telaşlar..vs.. bu manevi olan kul haklarından da bu Keffaret olurlar mı yahut ölüm anındaki o can beden den alınma acısıyla vs..yada araf denilen yer duydum burası cehennem gitmeden temizlenebilir mi,tabii ki en iyisini bilen ALLAH cc,ben sormak istedim burada yani kul hakkı olan günahlarda diğer günahlar gibi keffaret olur mu bu saydıklarımızla selamün aleyküm


Cevap: hastalik..sikinti..vs..günahlara kefaret mi?

imtiyaz
kardesım arastırdıgım bazı yazıları aşağıda yazıcam inş. cewabını bulursun:

Allah’ın huzuruna kul hakkıyla varan kişi, hak sahibine bu hakkı ancak kendi sevaplarıyla ödeyebilecektirBuhârî, Rikâk, 48)

Okudunuz mu?  Allahtan Neler İstenebilir?

"İmandan sonra en mühim ve en lâzım âmâl-i salihadır. Salih amel ise maddî ve mânevî hukuk-u ibâda tecavüz etmemekle, hukukullahı da bihakkın îfa etmekten ibarettir.”

Mesnevî-i Nuriye


Yanıt: hastalik..sıkıntı..vs..günahlara kefaret mi?

almanyali67
Allah Cc Razı Ve Hosnut Olsun


Hastalık Ve Günahlara Keffaret

Şema
HASTALIK VE GÜNAHLARA KEFFARET

Abdullah radıyAllahu anh anlatıyor :

Allah’ın Resulünün yanına girdim. Çok ızdıraplı bir hali vardı.

Dedim ki :

__Ey Allah’ın Resulü! Sıtma hastalığın çok şiddetli..

Peygamber Aleyhisselam :

__Evet, ben hastalandığım vakit duyduğum ızdırap iki kat olup sizden iki kişinin duyduğu ızdırap derecesindedir, buyurdular.

Dedim ki :

__Bu belki sana iki kat ecir sağlamak içindir.

Bunun üzerine buyurdular ki :

Okudunuz mu?  Vacib, günah, caiz vs deki farklar ve anlamı

__Evet, söylediğin gibidir. Belaya uğrayan, bir diken ve bundan fazla bir şey kendisine isabet eden bir müslüman yoktur ki, bu sebepten dolayı ağaç yapraklarının döküldüğü gibi, Allah Teala onun günahlarını bağışlamasın…

( Buhari, Müslim )

================================
Hastalıklar Günahlara Keffarettir.

Peygamber Efendimiz , hasta olup hastalığına sabredenlerle ilgili olarak buyurdu ki:
-Bir kul hastalandığı zaman Allahu Teala ona iki melek gönderir ve meleklere de der ki;
-Gidin bakın ! Benim o hasta kulum,kendisini ziyarete gelenlere ne söylüyor. Melekler hastanın yanına varırlar.Hastanın ziyaretcilerine söyledikleri sözleri dinlerler .Hasta halinden şikayet etmiyor ve Allahu Tealaya hamd ediyorsa, durumu Allahu Tealaya arz ederler.Allahu Teala her şeyi bildiği halde ,meleklerin görmesi , durumu anlaması için böyle emir verir.Melekler hastanın şikayet etmediğini , hamd ettiğini bildirince Allahu Teala kendilerine buyurur ki:
– Gidin o hasta kuluma söyleyin! Eğer bu hastalık sebebiyle ona ölümü gönderirsem,kendisini cennetime koyarım.Eğer şifa verirsem,iyileştirirsem,hastalık sebebiyle eriyen etinin yerine daha hayırlı bir et;akan kanının yerine de daha hayırlı bir kan veririm. Ayrıca da günahlarını bağışlarım.


imamhatipli42
Mü’minin başına gelen her olayın mutlaka bir sebebi vardır. Ya işlediği günahlarına keffaret olmasıdır yada sabır imtihanına tutulup mevkisinin yükseltilmesidir.

Okudunuz mu?  Hafızanı silmek

kuzon5
Alemlerin Rabbi olan Allah’tan gelenin neyine isyan edilir ki zaten…
Verdiği bildiğimiz veya bilmediğimiz tüm nimetler için ona hamd ve sena olsun.


kuzon5
Birde bu bilgileri bizlere paylaştığınız için çok teşekkür ederim Allah(c.c) razı olsun


Fetva Meclisi
Hastalanan kişinin of demesi isyana girer mi?

Soru :Hastalanan kişinin ah of ve buna benzer kelimeler kullanması isyana girer mi veya gühaha giremi. Bu sebep dolayısıyla hastalığı iyleşmez mi uzun sürer mi. Hastalık sebebi ile aldığı sevabı gider mi?

Cevap : "Ameller niyetlere göredir” (Hadis) ifadesinde buyurulan ve insanı rahatlatan çok mükemmel bir hakikat var. Şöyleki bir insanın Allah’ın tecellilerine ve hikmetine itiraz manasında "offf” diye hep muhalefet ediyorsa elbette günahı vardır ve büyüktür. Fakat kendisi Allah’ın hikmetini ve rahmetini tenkit anlamında değil de, alışkanlıktan dolayı içini boşaltmak için devamlı bir " offf” çekiyorsa durum değişir. İnşaAllah mesuliyeti olmaz.

Fakat alışkanlık olsa bile yine de insan kendisini vicdanen rahatsız eden bu gibi ifadelerden uzaklaştırması gerekir. Mesela hasta olduğu zaman "offf” diyeceği yerde " afff ya Rabbi!” dense hem içini rahatlatnış olur ve hem de hastaların duasının makbul olmasından dolayı söylediği bu söz günahlarının affına vesile olur.


almanyali67
Hastalık Günahlara Keffaretmidir?

Okudunuz mu?  2 Aydır Yanlış Yöne Namaz Kılıyormuşum

Hastalıgına dayanamayıp daima şifa bekleyen,hastalıgını dile getiren ve Hastalıktan kurtulmak istemek Günahlarına Keffaret olan Hastalıga şifasını istenmesi mi dogru? yoksa bu benim Günahlarıma Keffaret sayılıyor deyipte Sabırla susmakmı?Allah’a cc dua ederken Bütün Hastalıgımıza Şifa istesek budurumda yinede o agrı ve sancılar.. Hastalıklar Şifa istemekle Keffaret sayılırlarmı?

Okudunuz mu?  Hakkını helal etmemesi geçerli mi?

dfk__
Kardeşim hastalığına şifa isteyeceksin tabiki ALLAH hastalığı yaratmış şifasınıda yaratmış ondan isteyeceksin sebepleri yerine getireceksin.Yalnızca isyan etmeyeceksin.Hastalıkta çektiğin acıların günahlara kefarettir.
Herhangi bir Müslümanın başına yorgunluk, hastalık, düşünce, keder, acı ve kaygıdan diken batmasına varıncaya kadar her ne gelirse, Allah bütün bunları o Müslümanın hatalarına keffaret kılar.
(Buhârî, Merdâ, 1, 3; Müslim, Birr, 49). selametle ALLAH şifa versin…

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum ama gerici, yobaz diye damgalanmaktan korkuyorum

Katade
hastalıklar günahlara kefaret midir

Hastalıkların günahlara keffaret olduğu hadislerle sabittir.
1851. [3:294, Hadîs No: 3439]

Enes’den rivayetle:

Şu üç şey iyilik hazinelerindendir:
(1) Sadakayı gizli vermek,
(2) uğradığı musibeti insanlardan gizli tutmak,
(3) şikâyetini sadece Allah’a arzetmek.
Böyle bir kulu için Allah şöyle buyurur: ‘Kuluma bir belâ verdiğimde sabretti, Beni kendisini ziyarete gelenlere şikâyet etmedi. Ben de hastalık sebebiyle eriyen etinin yerine daha hayırlı bir et; kanı yerine de hayırlı bir kan vereceğim. Eğer iyileştirirsem onu hiçbir günahı kalmamış bir halde sıhhatine kavuşturacağım. Ruhunu alırsam rahmetime eriştireceğim


Kayıtsız Üye
Baskasinin hastaligini cekmek gunahlara kefarefmidir .zaten cekerken gunaha giriyorum kötü sozler vb .sabretmek oyle kolay değiki sabir için ne yapmak lazim insanin psikkolojisi bozuluyo.evde huzur olmayinca

Okudunuz mu?  Abdest alırken el ayasından çok küçük damla idrar geldiyse...

özgül fırat
Kardesim diyaliz hastasıydı ayagı kesildi çok amaliyatar oldu 1 yıl oldu vefat etti cektikleri mükafat olurmu çok merak ediyorum kardesimi


arifselim
Allah rahmet eylesin. Müslümanın dünyada çektiği bütün sıkıntıları ve hastalıkları boşa gitmez. Her çekilen dert ve sorun eğer isyan edilmezse müslümana bir mükafat olarak döner ve günahlarının bağışlanmasına vesile olur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum Ben yılardır günah ișledim töbe ettim yine kendimi günahın içinde buldum kafayı bozacak hale geldim yinemi bu günahı ișledim diyerek kendimi cezalandırdım ama hep sıkıntı çektim babamın annemin bakımı hep benim uzerimde oldu çok çile çektim nolur bu çektiklerim günahıma kefaretmidir yoksa cezaladırılıyormuyum

Okudunuz mu?  Alay nedir? Alay ne demektir

arifselim
Aleykum selam. İman eden bir insanın çektiği hiç bir sıkıntı boşa gitmez. Ya ona sevap olur yada günahlarının karşılığında ona kefaret olur. Tövbeni ne kadar bozmuş olsan da asla tövbe etmekten geri kalma. Tekrar tekrar tövbeni et.


Kayıtsız Üye
Ben bir günah işlemiştim ardından çok tövbe edip pişman oldum. Benim alerjim var, ilacımı almazsam hemen her tarafım kabarıyor, yüzüm, dudaklarım, gözüme kadar her tarafım şişiyor. Dün akşam son kalan ilacımı tam içecektim ki… lavabonun içine düştü ve… dünden beri her tarafım balon gibi oldu ve kaşınıyor. Acaba dedim bu günahıma kefaret olması için mi oldu aniden ?


furkan
Başına gelen musibet, acı, keder ve benzeri zor durumlarda günahlarına kefaret olacaktır. İlacının lavaboya düşmesinin nedenini Allahtan başka kimse bilemez. Bunu olayı bir şeye yorman gerekemez. Günahlarına kefaret oluyor diye ilaç almamanda doğru olmaz en kısa sürede ilacını tekrar alman gerekir.

Okudunuz mu?  13,5 yaşımda çok büyük bir günah işledim

hüküm ALLAHIN
ALLAHTAN gelen her türlü bela sıkıntı musibet hastalık isyana düşmeden sabır ve şükürle karşılanır ise günaha kefaret olur. başına gelen bu olayda ekstra bir durum arama. Tedavini günahıma kefaret olur düşüncesiyle aksatma bu sefer kendine zulmetmiş olursun bu caiz olmaz…


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm ben 11 14 yaş arası bir kaç kişinin parası çaldım ama çok pişmanım o kişiler öldü helâllesemedim ne yapmam gerekiyor onlar için bir kaç fakire yardım etsem olurmu acaba ne yapabilirim nolur bir yardım daha sonra 23 yaşında bir gece aniden hastalandım panik atak geçirdim tam bir sene hergun acaba bugün ölecekmiyim diye yaşadım

Okudunuz mu?  Bu duayı şu kadar kez okursan istediğin gerçekleşir vs gibi şeyler doğru mu

arifselim
Aleykum selam. Eğer o vefat edenlerin ailelerine verebiliyorsan onlara ulaştır. Eğer bunlara veremeyeceksen o paraları sadaka olarak muhtaç kimselere dağıtabilirsin. Ayrıca tövbe istiğfar et ve bir daha bu günahlara bulaşma. Allah tövbe edenleri affeder.


hastalıklar günahlara kefaret midir, hastalık günahlara kefaret midir, hastalıklar günahlara kefaretmidir

Bu kategoride yer alan Adetliyken gusül abdesti alınır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hastalık..sıkıntı..vs..günahlara kefaret mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.