Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:00
sizden5
Abone

Hakkını helal etmemesi geçerli mi?

Hakkını helal etmemesi geçerli mi?

cevatarmutlu
ben direk olaya geçeyim.
bir tanıdığım bana: geçen gün internet cafeye bizimle gelecektin oyun oynayacaktın anneme haber vermem lazım dedin ama sonra kaçtın kalbimi kırdın hakkımı helal etmiyorum dedi.bende bundan sonra hakkını helal edmezsin dedim.ortamdaki başka bir tanıdığım bana sözünden cayamazmı dedi.bende cayamaz anlamında kaşlarımı kaldırdım.sonra bana hakkımı helal etmiyorum diyen tanıdığım elini uzatıp sana bütün haklarım helal olsun dedi.şimdi hangisi geçerli.?
tam söylenenleri hatırlamıyorum hatırladığım bu kadar hakkınızı helal edin.

Okudunuz mu?  Tövbemi bozdum zil zurna sarhoş oldum

yukarıda bir yazım hatası var.3.satırda hakkını helal edmezsin değil hakkını helal edemezsin olacak.
hakkınızı helal edin.
Allah razı olsun ama sanki bu benim sorunun cevabı değil veya ben anlamadım.anlamadı isem daha açık yazarmısınız.


Yorum: Hakkını helal etmemesi geçerli mi?

arifselim
Selamun aleykum. Arkadaşının daha sonra sana hakkımı helal ediyorum demesi ile hakkını helal etmiş olur. Eğer bir hakkı oluşmuşsa zaman geçse de hakkını helal edebilir. Ancak hak helal edildikten sonra artık bir daha ben hakkımı helal etmiyorum denemez, dese bile geçerli olmaz.

Okudunuz mu?  Allah'a yalan söylemek

Cevap: Hakkını helal etmemesi geçerli mi?

ertuna
hakkını helal etmiş sayılır anladığıma göre ilk helal etmemiş sonra helal etmiş helal ettiği sayılır.


Yorum: Hakkını helal etmemesi geçerli mi?

Kayıtsız Üye
Meraba. Ben 5. Siniftayken uvey anneme bazen yalan soyluyordum. Koydugu kurallari dinlemiyordum. Anlasamadik ve babamla ayrildilar. Bana hakkini helal etmedigini soyledi. Gecerli olur mu? Şuan utaniyorum onu da nasıl bulup helal et derim bilmiyorum napmaliyim?

Okudunuz mu?  Müşrik Koca

mum
Üvey anneni bulursan ondan helallik iste ama bulamazsan ona dua et ve tövbe et.


Kayitsiz uye
Biriyle internetten tanışılsa bir kaç kere görüşülse ve sevgili olunsa, daha sonra vakit gecmeden sevemedigini anlayip ayrilsa ama kalbini kirmaktan çok korksa. Karsidaki kiside hakkimi helal etmiyorum dese ne yapilmalidir. Sonuçta bir kaç kere gorusuldu ve bulustuklarinda aralarinda bir şey yasanmadi.

Okudunuz mu?  Sahura kalkmadan sabah niyet ettim orucum kabul olurmu ?

Bir kişiyle internetten tanışılsa ve bir kaç kere görüşülse ve sevgili olunsa, daha sonra vakit geçmeden sevemediğini anlayıp ayrılsa ama kalbini kırmaktan çok korksa… Karşıdakide hakkımı helal etmiyorum dese ne yapılmalıdır? Sonuçta bir kaç kere görüşüldü ve buluştuklarında aralarında bir şey yaşanmadı.

Okudunuz mu?  Bu hadisin tehvilini bilen kardeşimiz var mı?

arifselim
Anlattığın kadarıyla da olsa öyle bir ilişki caiz değildir. Yine bu anlattığın şekilde birbirleri üzerinde bir hakları yoktur. Hakkını helal etmiyorum dese bile bu tür ilişkileri hemen bitirmek ve bir daha yapmamak gerekir.


Mağdur işçi
Merhaba, ben bir yerde çalışırken müdürümün yaptığı bazı hatalar bedeniyle işten ayrılma kararı aldım. Ayrılırken bana ettiği herşeyi kendi yüzüne de söyledim. Sebeb olduğu yanlış yönetimle çok emek verip az para kazandım. En son başka bir çalışana gizli gizli zam görüşmesi yqptığını öğrenince hazmedemeyip konuşarak ayrıldım. Fakat ayrılırken budurumları üst yöneticelerle paylaştım. Müdürüm hakkında hiçbir kötü yorum da bulunmadan yaşadığım sıkıntıları anlattım. Sonunda ben ayrıldım ve müdürüm yöneticelere söylediğimi duyunca arkamdan hakkımı helal etmiyorum demiş ama yüzüme bişi demedi. Hoş be n hakkımı helal etmesem zararlı çıkar ama ben böyle bir insan değilim anlaşamadım deyip şirketten ayrıldım. Bu durumda bu kişinin hakkı haram olur mu öfke ve intikam hırsıyla yaptıklarının açığa çıkması hırsıyla söylediği sözler.

Okudunuz mu?  Birini aldatırken görmek

mum
Üst yöneticilere doğruları anlatmışsanız, müdürün bir hakkı olmaz sizde.

Bu kategoride yer alan Talak hakkında vesvese başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hakkını helal etmemesi geçerli mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.