Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
missa
Abone

Haram Para İle Okumak Ve Geçinmek

Haram Para İle Okumak Ve Geçinmek

Kayıtsız Üye
Doğma büyüme avrupadayım. Üniversitede’de okuyorum. Oturduğum şehirde istediğim bölümü bulamadığımı düşündüğüm için başka şehire taşındım. Geçinmek ve kira ödeyebilmek için burs yetmedi, faizli borç almaya başladım.
Faizin haram olduğunu ve ödememin de haram olduğunun söylendiğini sonradan öğrendim.
Aldığım paranın çoğu haram (yüzde 60%). İş arayıp durdum ama bulamadım. Üç yıl bu para ile okudum, okulumun bitmesine 2,5 yıl daha var.
Tövbe etmek istiyorum ama başka kaynağım yok, İş arıyorum, bulamıyorum.
Okulu bırakıp baba evine dönsem o zaman da onların baskısı ve anlayışsızlıkları ile uğraşacağım muhtemelen. Onların kazancının da ayrıca çoğunluğu haram. Orada iş bulacağıma dair garanti de yok, ve yine onların evinde oturmak zorunda kalacağım, ve büyük bir ihtimal ile ailemin eline bakıp haramdan geçineceğim.

Okudunuz mu?  Sevgi ile ilgili deyim

Ben ne yapayım bu durumda? Kalıp iş bulana kadar bu para ile okumam dinen doğru mu? Yoksa okulu bırakıp iş mi bulayım?


Yorum: Haram Para İle Okumak Ve Geçinmek

muvaffak
İçinde bulunup işlediğiniz fakat sonrasında haberdar olduğunuz günahlardan/haramlardan tövbe edip bir daha işlememek şartıyla sorumlu değilsiniz, inşAllah tövbe ettikten sonra geçmişe yönelik günahlarınız affolunur. Haram olan parayla yaşamınızı idame ettiremezsiniz, buna herhangi bir gerekçe gösterilemez. İş aramaya devam edin, mutlaka Allah bir yol açacaktır. Hayırlısının olması adına dua edin. Haram olduğunu bildiğiniz parayla bir gün dahi geçirmemelisiniz.

Bu kategoride yer alan Kalbimin temiz olduğunu nasıl anlarım? kalbi temiz olan insanın duaları kabul olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haram Para İle Okumak Ve Geçinmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.