Anasayfa
23 Temmuz 2023, 3:50
sizden92
Abone

Haram iş yapan işverenden aldığımız para haram mı ?

Haram iş yapan işverenden aldığımız para haram mı ?

prokado
Bir akrabam biryerden mal aldı ve birisiyle ortak oldu . Benide 1 günlüğüne yevmiyeci tuttu 100 tl . Ama malı alırken bir kısmını kantar dediğimiz bir yer var kamyonların falan tonajın ölçüldüğü bir yer . Orada malı satan adamı denk getirmek kandırmak gibi sözler konuştular aralarında yani 600 verecekken adama kiloyu az gözterip 300 vermek gibi . Benim bu 100 lira bana helalmidir diye sorucaktım

Okudunuz mu?  Sabah namazını öğle namazından sonra kaza etsem olur mu?

Yorum: Haram iş yapan işverenden aldığımız para haram mı ?

Şem’a
Sen yevmiyecisin, iş veren kişinin birilerini aldatması seni bağlamaz. Sadece, patronun tüm malı haram ise o zaman çalışılmaz.


Yorum: Haram iş yapan işverenden aldığımız para haram mı ?

Kayıtsız Üye
Slm hocam eşim Lokale ortak oldu hiç istemediğim halde oradan kazandığını harcamıyorum bide üstünü evden temiz paradan istiyor parası bitince getirecem verecem diyor yani borç gibi sonuçta oradan kazandığından veriyor bakmalıyım hocam almalı mıyım bu parayı bana yardımcı olur musunuz

Okudunuz mu?  Rabbim olmasaydı demek şirkmidir

Yorum: Haram iş yapan işverenden aldığımız para haram mı ?

arifselim
Aleykum selam. Eşin sana bakmakla mükelleftir ve bunun vebali ona aittir. Eşinin getirdiği haram olsa bile bunu kullanabilirsin çünkü bu konuda bütün mes’uliyet kocaya aittir ve tüm günahı yüklenmiş olur.

Bu kategoride yer alan Yorgunluktan namaza kalkamıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haram iş yapan işverenden aldığımız para haram mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.