Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:38
missa09
Abone

İşini yalan söyleyerek yapan birinin kazancı haram mıdır?

İşini yalan söyleyerek yapan birinin kazancı haram mıdır?

Ubeydullah
Bir arkadaşım çağrı merkezinde çalışıyor işimizi yapmak için yalan söylemek zorundayız yoksa çalışamayız o iş yerinde diyor çünkü iş sahibi öyle istiyor

Mesela telefon ne zaman gönderilecek diye aradıklarında diyor bizde 2 gün sonra gelecek halbuki 2-3 haftaya gönderilecek diye bilerek yalan konuşuyorlar
Böyle yaparak maaş alıyorlar kazançları yalandan dolayı haram olur mu?

Okudunuz mu?  Bu endişe hali ve baş ağrısı neden olur

Yorum: İşini yalan söyleyerek yapan birinin kazancı haram mıdır?

ACİLSERVİS
Yalancılık yoldan çıkmaya (fucûr) sürükler. Fucûr da cehenneme götürür. Kişi yalancılığı meslek edinince Allah katında çok yalancı (kezzâb) diye yazılır".

Hadisin devamı: forumduasi.com/sure-ve-ayetler/243730-yalan-ile-ilgili-ayetler-ve-hadisler.html

Bu kategoride yer alan Peygamber Efendimizin (sav) çocuklarının hayatını kısa bir sekilde açıklar mısınız ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İşini yalan söyleyerek yapan birinin kazancı haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.