Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

Yalan söyleyerek para almak kul hakkı mıdır?

Yalan söyleyerek para almak kul hakkı mıdır?

Kayıtsız Üye
Ben ailemden para alabilmek için yalan söyleyerek para istemiştim sonra gidip başka şeyler almıştım ama acaba bu kul hakkına girer mi? Eğer öyleyse napabilirim anneme gidip söylesem böyle yaptım diye yeterli mi?

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla dua etmek

Yorum: Yalan söyleyerek para almak kul hakkı mıdır?

Hoca
Yalan söylemek, insanları aldatmak en çirkin en büyük günahlardandır.
Parayı yalan söyleyerek elde ettin ama din gitti, Allahın rızası gitti maalesef.
Tövbe et, Allahtan af dile ve annenin rızasını al olayı anlat

Okudunuz mu?  Karabaş tecvid indirmek ve öğrenmek istiyom

Yalan söyleyerek alınmaya çalışılan para

Kayıtsız Üye
ben şimdi bir oyun hesabı satıyordum arkadaş parayı atcam dedi ama atmadı ondan sonra borcum var dedim aslında borcum falan yok yarın alırım dedi ondan sonra bana parayı atmadan önce ben borcum falan yok dedim helallik istedim şimdi bana gelicek para helal mi olur haram mı?

Okudunuz mu?  Allah İçin Sevmek Ne demektir?

Yorum: Yalan söyleyerek para almak kul hakkı mıdır?

mum
Yalan söylediğini itiraf ettiğin için aldatmış olmadın, itiraf etmeseydin o zaman kazancında bereket olmazdı.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum bnm bir telefonum vardi takas ettik biriyle o bana uste para vermesi karsiligiyla sonra bn buna bataryasi cabuk bitiyo dedim kalemini alacam dedim fazladan para aldim. Ama bn cihazi sattim dediklerimi almadim. Helallestik bu arada .sonra Bu kiside telefonu satmisin benden para aldin dediklerini almak için dedi bende satmadim alacam dedim yalan soyledim . Sonuc olarak yalan soyledim bunun farkindayim bu aldigim para haram mi hela mi

Okudunuz mu?  Müslümanın Ölüm Anı

arifselim
Aleykum selam. Yalan söylemek haram olduğu gibi yalan yere söz vermek daha büyük günahtır. Elbette bu bir kul hakkına girer. Eğer helalleşmiş iseniz sorun yok ama helal etmemiş ise sözlerini yerine getirmek zorundasın.


yalan soyleyerek para almak

Bu kategoride yer alan Müslüman bir kadının, bir başka Müslüman kadının yanında giyimi nasıl olmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yalan söyleyerek para almak kul hakkı mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.