Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:18
Namaz
Abone

Kasten namazı kazaya bırakmanın hükmü nedir ?

Kasten namazı kazaya bırakmanın hükmü nedir ?

Kayıtsız Üye
Kasten namazı kazaya bırakmanın hükmü nedir ? Bilenerek namazı kazaya bırakmanın hükmü hakkında bilgiler verir misiniz ?

merhaba okul nedeniyle öyle ve ikindi namazımı kazaya bırakıyorum çok günahmı


Yorum: Kasten namazı kazaya bırakmanın hükmü nedir ?

@hmet
Günde beş vakit namaz kılmak Allahın emridir farzdır. Bir farzı terk etmek büyük günahlardandır ve tövbe edilmeden ölürse yeri cehennemdir.
Her müslüman günde beş vakit namaz kılmak zorundadır bu beş vakit namazın rekat toplamı 17’dir.
Her bir namazı kılmamak ayrı bir isyandır.

Okudunuz mu?  Namazın duygu ve davranışlarımıza etkileri nelerdir

Namaz kılmamak, bir müslümanın kendisine yapabileceği en büyük zulümdür – Nureddin Yıldız


Yorum: Kasten namazı kazaya bırakmanın hükmü nedir ?

yusu’f
İnşAllah yardımcı olabilmişimdir sana.
Sizi cehenneme sürükleyen sebep nedir? Derler ki: ‘Biz namaz kılanlardan değildik’. Müddessir/42

° Sonra onların arkasından namazı savsaklayan ve nefislerinin azgın arzularına uyan bir nesil geldi. Onlar ileride cehennemin en derin yerini boylayacaklar Meryem/59 (İbn’i Mesud Tefsirinde:Namazı büsbütün terk ettiler değil, vaktinde kılmadılar buyurulmuştur.)

° Kıldıkları namazın önemini kavramadan namaz kılanların vay haline Mâun/4-5 (Efendimiz SAV burada namazı vaktinde kılmayanların kastedildiğini bildirmiştir.)

Kur’an-ı Kerim tefsirinde (Ruhül Furkan) bir vakit namazı özürsüz kazaya (özür: ölü,deli yada kılıç kılıca harb esnasında olmak v.s. gibi) bırakmanın cezasının, 80 sene cehennem ateşi olduğu beyan edilmiştir. (Hadis Şerif’de geçmektedir.)

Okudunuz mu?  Secdede kaç defa sübhane rabbiyel ala denir

°Peygamber Efendimiz SAV buyurdular ki; namaz’ı savsaklayanlara ALLAH’u Teâlâ C.C. dünyada, ölürken, kabirde ve ahirette olmak üzere 15 ceza verir. Dünyada:Ömrünün bereketi kaldırılır, yüzünden iyiler siması silinir,ALLAH C.C. hiçbir iyiliğine sevap vermez, duaları kabul olmaz, iyilerin dualarında payı bulunmaz. Ölürken:Zelil, kötü, çirki can verir, aç olarak can verir, bütün dünya denizleri gırtlarına akıtılsa kanmayacak şekilde susuzluk çeke çeke ölür.( Ölüm acısının bir damlası, dağlara damlatılsa dağlar dayanamaz erirdi.) Kabirde:Kabir onu sıkar, kemikleri birbirine geçer, kabri ateşle doldurulur(gecegündüz onu yakar), ALLAH C.C. Şuca isimli dehşetli çok büyük bir yılan gönderir,hergün her namaz vaktinde onu sokar bir an bırakmaz. (Efendimiz (SAV) kabirden korkunç bir manzara görmedim buyurdu.) Ahirette:Cehenneme sürükleyen azab melekleri yanından ayrılmaz,ALLAH C.C. onu kızgın olarak karşılar, hesabı çetin olup cehenneme atılır.(Cehennemdeki en hafif azap ayak çukuruna konulan bir ateş parçasının beynini fokur fokur kaynatmasıdır. Cehennemlikler çok çirkindir alt dudakları göğsüne sarkmış, üst dudakları yüzünü kaplamış olduğu halde sadece bir dişi (azabı daha iyi tatmaları için) Uhûd dağı büyüklüğündedir. Cehennemlikler dünyadaki ateşi görseler, ferahlanmak için içine dalarlardı. «İhya-u Ulumiddin»)

Okudunuz mu?  Beş vakit namazda okunan surelerin sırasını istiyorum

namazı kazaya bırakmanın hükmü, namazı kazaya bırakmanın cezası, bilerek namazı kazaya bırakmanın hükmü

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kasten namazı kazaya bırakmanın hükmü nedir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.