Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:43
Hadisler
Yönetici

Kim bir müslümanın sıkıntısını giderirse (hadis)

Kim bir müslümanın sıkıntısını giderirse (hadis)

İnşirah
…Ebu Hüreyre (RadiyAllahü anh)’den rivayet edildiğine göre Resulullah (SallAllahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:

Kim bir müslümandan dünya kederlerinden bir keder giderirse Allah ondan ahiret günü kederlerinden bir keder giderecektir. Kim de müslümanı örterse Allah onu dünya ve ahirette örtecektir. Ve kim bir fakir borçluya kolaylık gösterirse, Allah ona dünyada ve ahirette kolaylık gösterecektir. Kul, (din) kardeşinin yardımında olduğu müddetçe Allah da onun yardımcısıdır. Kim bir yola giderek onda ilim ararsa, bu çalışması sebebi ile Allah ona Cennet’e giden bir yolu kolaylaştıracaktır. Allah’ın evlerinden birisinde toplanıp Kur’an okuyarak onu birbirlerine öğreten her cemaatı melekler ziyaret eder, onların etrafından dönerler, o toplumun üzerine iç huzuru ve rahatı iner, ilahi rahmet onları kaplar, katında bulunan melekler yanında Allah onları (övgü ile) anar. Ameli yüzünden geri kalan bir kimse nesebi (nin şerefi) ile sür’at alamaz.
(İbni Mace/ 1. cilt/ syf.389)

Okudunuz mu?  Güzel Ahlak hakkında Hadisi Şerifler

Müslümana yardım ile ilgili hadis

Hoca
Hadisteki ifadelerden şunu anladım;
Müslümanın Müslüman kardeşine yaptığı hiç bir iyiliği Allah Teala karşılıksız bırakmıyor..
Hatta bir tebessümü bile


kim bir müslümanın sıkıntısını giderirse, bir müslümanın sıkıntısını gidermek, kim bir kardeşinin sıkıntısını giderirse

Bu kategoride yer alan Varise (mirastan pay alan kimselere) vasiyet yoktur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kim bir müslümanın sıkıntısını giderirse (hadis) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.