Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:33
sizden08
Abone

Ahirette arapça mı konuşulacak ?

Ahirette arapça mı konuşulacak ?

mslmn
arkadaşıma kabirde,mahşerde,cennette,cehennemde arapça konuşulacak diyorum bana kesin değil diyor ne cevap vermeliyim?


Cevap: ahirette arapça mı konuşulacak ?

Hoca
< arkadaşıma kabirde,mahşerde,cennette,cehennemde arapça konuşulacak diyorum bana kesin değil diyor ne cevap vermeliyim? >

Cennet dili Arapça’dır. Değildir diyenlere deriz ki:
forumduasi.com/cennet-cehennem/4692-cennette-hangi-dil-konusulacak.htmlCennette Hangi Dil Konuşulacak? Resululullah (s.a.v) buyuruyor:

Okudunuz mu?  Hicret öncesi ve hicret sonrası müslümanların durumu hakkında bilgi ödev için

"Üç hasletten dolayı Arabı seviniz:
Çünkü ben Arabım,
Kur’ân-ı Kerim Arapça olarak nazil olmuştur.
Cennet ehlinin konuştukları dil Arapçadır." (1)
Allah Resülü, İki Cihan Serverinin (s.av) konuştuğu dil Arapça olacak da Cennet dili Arapça dan başka bir dil mi olacak. Hz.Adem (a.s) yeryüzüne indirilmeden Arapça konuşacak da, Cennet dili mi Arapça olmayacak?

Hz.Aişe r.a. buyuruyor:
Cennet ehli Muhammed aleyhisselamın diliyle konuşacaklar. (2)

(Allahulalem)
Kaynak:
1) Feyzu’l Kadir, İmam Münavi, İbni abbas’tan rivayet edilmiştir.
2) Mevahib-ül Ledünniye, İmam Kastalani


Cevap: ahirette arapça mı konuşulacak ?

islamyolu
Cennet dili kesinlikle Arapcadır. Cehennem dili süryanice dir. İmam Gazali de yada İmam suyutinin kitabında okumuştum.

Okudunuz mu?  Tövbe etmek ve sonra tövbe bozmak

Cevap: ahirette arapça mı konuşulacak ?

Kayıtsız Üye
Öyleyse öbür dünyada bizi kimse anlamayacak biz Arapça bilmiyoruz biz nece konuşacağız öbür tarafta biri bunun cevabını verebilir mi bana??


Kayıtsız Üye
Ahiret zaman ve maddeden münezzeh değil mi? Nasıl dünyevi anlamda bir "lisan"dan bahsedebiliyoruz? Düşünsel bir iletişim olması gerekir. Bu hadis belki mecazlı bir anlatım olabilir, ya da sahih olmayabilir. Bir de bunun açıklaması olarak Arapça çok gelişmiş bir dil, fonetiği en güzel dil diyen Alimler var. Yahu en "sevdiğimiz", kulağımıza hoş gelen bir seste bile niçin bir mutlaklık aranıyor. Rabbim herkese farklı zevk farklı ruh vermiş. Bu iddianın savı olarak "en güzel dil Arapça" demek zannımca sığlıktan öte değildir

Okudunuz mu?  Son zamanlarda aklıma küfre düşmekle ilgili çok şey geliyor.

Kayıtsız Üye
Üniversitede dilbilim okumak istiyorum ve sırf merakımdan dolayı da şu üç dört yıldır dillerle alakalı araştırmalar yapıyorum, makale ve üniversite kitapları okuyorum, gelecekte ben de bir katkıda bulunacağım dilbilime inşAllah.

Hacettepe’den bir profesör diyor ki: "Hiç bir dil çirkin, güzel, iyi, kötü gibi kavramlarla tanımlanamaz. Zira her dil, içinde kullanıldığı toplumun dilsel ihtiyacı kadar yeterlidir."

Okudunuz mu?  İslamda irade nedir?

Gayet de güzel bir açıklama. Aynı şekilde hiç bir dili şu sanatsaldır, bu lanetlidir gibi de ayırt edemeyiz. Her dil, yaşayan birer insan gibidir. İnsan olarak eşitsek, diller de aynı şekilde eşittir. En güzel dil Arapçadır diye bir şey yok yani. Arapçayı yerden yere vurmak da, göklere kadar çıkarmak da, Türkçeyi yerden yere vurmak veya göklere kadar çıkarmak kadar yanlıştır. Dil dildir, evet cennete konuşacak olmamız gayet normaldir, nasıl İngilizce uluslararası iletişimde kullanılan bir dilse, Arapçanın da cennetteki durumu aynıdır. Yoksa mesela Hindistanlı bir Müslümanı veya Rus bir Müslümanı dillerini bilmeden anlamamız mümkün olamazdı. Dil işinde Allah işimizi o açıdan kolaylaştırıyor aslında, Arapça üstelik yapı açısından kompleks bir dildir. Dikkat edin, zor demiyorum, hiç bir dilin öğrenilmesi zor olamaz, sadece yapısal farklılıklar vardır. Türkçede mesela beş tane zaman kipi varken İngilizcede on iki veya on altı civarı, Çincede ise bir iki tane olması gibi. Yapısal farklılıklara alışmak bazen zaman isteyebiliyor, Hami-Sami ve Hint-Avrupa dillerindeki kelimelerde cinsiyet farklılıkları olduğundan bahsetmiyorum bile.

Okudunuz mu?  Cünüp oldugumuzda aldıgımız gusül abdesti ile namaz kılabilirmiyiz?Çorap giymedende namaz kılınabilir mi?

Kayıtsız Üye
Tabikide ahiret zaman ve mekandan münezzeh değil. Dünyada olduğu gibi kanlı canlı dirileceğiz. Kuranı kerimde geçiyor yanlış bilmiyorsam ve inkar eden. Cennet cehennem ruhani bir alem diyen Allah muhafaza dinden çıkar diye biliyorum böyle düşüncelerden uzak olun


ahirette arapça mı konuşulacak, mahşerde hangi dil konuşulacak, ahirette hangi dil konuşulacak

Bu kategoride yer alan Şüpheye düşmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahirette arapça mı konuşulacak ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.