Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:54
missa4
Abone

Eşinden boşanan kadın cennet kokusu alamaz deniyor ben günah mı işledim?

Eşinden boşanan kadın cennet kokusu alamaz deniyor ben günah mı işledim?

Kayıtsız Üye
boşanmak doğru diyil yazıyor okudogum tum yorumlarda ben eşimle biraz şiddet biraz kavga , biraz anlayşsızlık , sevgısızlık , hangı bırını sayayım ben kadın oldugumu anlayamadımkı 16 yıllık evlılıgım boyunca yazık dıyılmıydı pekı bana ve genclıgımın en güzel yıllarına seneler boyu duzelır dıye bekledım cocuklarım buyusun veya aılemde hıc esınden ayrılan olmadı herkes karsı cıktı bosanmama sıgarası yok içkisi yok kumarı yok asla bosanamazsın, bızı elaleme rezıl edersın sokaga çıkamayız senın yuzunden dedıler yıllarca bırde aılem ıcın sabretım. pekı ben kadın olmak erkegım tarafından sevılmek oksanmak ıstedım. taktır edılmek yaptığım hızmet karsılıgında teşekkür ıstedım bır kadın olaraak çok seymı ıstemısım ben . söyleyın bana bu yazıyı okuyan kım olursa olsun ne olur yazın bana ben şımdı herkesı her seyı göze aldım ve eşımden boşandım çocuklarım bıle ne olur anne boşan bu adamdan ben bu adamın yanında okuyamam gelecegım mahvolacak babamın sınırlılıgı her seyden kavga cıkartmasından bıktım ben artık derken . duramadım daha o evde ve o kısıyle ……. şımdı dini yazıları okuyorum boşanan kadın cennet kokusu alamaz dıyor ben günahmı işledim kocamdan ayrılmakla??

Okudunuz mu?  Yurt dışında kredi almak caizmi?

Cevap: Eşinden boşanan kadın cennet kokusu alamaz deniyor ben günah mı işledim?

Muhasibi
< boşanmak doğru diyil yazıyor okudogum tum yorumlarda ben eşimle biraz şiddet biraz kavga , biraz anlayşsızlık , sevgısızlık , hangı bırını sayayım ben kadın oldugumu anlayamadımkı 16 yıllık evlılıgım boyunca yazık dıyılmıydı pekı bana ve genclıgımın en güzel yıllarına seneler boyu duzelır dıye bekledım cocuklarım buyusun veya aılemde hıc esınden ayrılan olmadı herkes karsı cıktı bosanmama sıgarası yok içkisi yok kumarı yok asla bosanamazsın, bızı elaleme rezıl edersın sokaga çıkamayız senın yuzunden dedıler yıllarca bırde aılem ıcın sabretım. pekı ben kadın olmak erkegım tarafından sevılmek oksanmak ıstedım. taktır edılmek yaptığım hızmet karsılıgında teşekkür ıstedım bır kadın olaraak çok seymı ıstemısım ben . söyleyın bana bu yazıyı okuyan kım olursa olsun ne olur yazın bana ben şımdı herkesı her seyı göze aldım ve eşımden boşandım çocuklarım bıle ne olur anne boşan bu adamdan ben bu adamın yanında okuyamam gelecegım mahvolacak babamın sınırlılıgı her seyden kavga cıkartmasından bıktım ben artık derken . duramadım daha o evde ve o kısıyle ……. şımdı dini yazıları okuyorum boşanan kadın cennet kokusu alamaz dıyor ben günahmı işledim kocamdan ayrılmakla?? >
Öncelikle Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim…Eşinden boşanan kadın cennet kokusu alamaz diye bir şey yok…Boşanmak Allah’ın helal kıldığı fakat hiç hoşlanmadığı bir şeydir…

Okudunuz mu?  Osmanlı hukuk kurallarına göre miras hukuku

Cevap: Eşinden boşanan kadın cennet kokusu alamaz deniyor ben günah mı işledim?

Kayıtsız Üye
ben eşimden resmi nikahla boşandım ama birlikteyiz dini nikah gecerlimidir ve günahmıdır saygılar


Cevap: Eşinden boşanan kadın cennet kokusu alamaz deniyor ben günah mı işledim?

Kayıtsız Üye
ya benimle birebir aynı sorunları yaşamıssın birebir hemde şuan bende ayrılmak üzereyim ve çarşamba günü mahkemeye gidiceğz . rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin

Okudunuz mu?  Günümüzde hak tarikat var mıdır ?

Kayıtsız Üye
Kadın Herhangi Bir Sebep Olmaksızın Kocasından Kendisini Boşamasını İsterse
Sevban radıyAllahu anh’ın rivayetin e göre Peygamber sallAllah u aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:
Herhangi bir kadın şayet kocasında hiç bir sebep yokken kendisini boşamasını isteyecek olursa onun için cennetin kokusunu almak haram olur. Bu hadis sahihdir( yani doğru ve güvenilir) .
Dikkat ederseniz; "Bosanmayi istemek" bile büyük günah olarak söylenmisdir.
Islami acidan bosanmanin gecerli belli sebepleri vardir; bunun disinda hadisdeki hüküm gecerli.
Islami acidan kabul görülmeyen sebepler disindaki kadinin bosanmak istemesi bile çok büyük günah olup, böylesi bir kadinin cennete giremeyecegini, cebbeti dahi göremeyecegi gibi, kokusu 500 yillik yoldan duyulan o cennet kokusunu bile duyamayacagi Peygamber Efendimizce gayet herkesin anlayacagi kelimelerle anlatilmisdir.
Allah Kurani "dolaysi ile peygamberimizin hadislerle bildirdiklerini de" emirlerine sadece din adamlari uysun diye degil, herkes uysun diye göndermisdir:

Okudunuz mu?  İmam Namaza Arapça Olarak Nasıl Niyet Eder

boşanmak günah mı, cennet kokusu duyulur mu

Bu kategoride yer alan Buhari / Müslim 'de kaç Hadis vardır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşinden boşanan kadın cennet kokusu alamaz deniyor ben günah mı işledim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.