Anasayfa
8 Temmuz 2023, 16:02
sizden06
Abone

Gusül Abdestinde Besmele, Niyet ve Mekan

Gusül Abdestinde Besmele, Niyet ve Mekan

Dide-i Giryan
Selamün Aleyküm,
Gusül abdestinin alındığı banyo, hamam vb. mekanların içinde besmele çekip niyet etmek konusunda bir takım kurallar var sanıyorum. Mesela, gusül abdesti alacağımız yer küçükse oraya girmeden önce besmele çekmeli ve niyet etmeli diye duymuştum. Fakat bu mekan büyükse, yani ebatları bir odaya tekabül edecek şekildeyse mesela, bu mekanın içinde de besmele çekip niyet edebiliyoruz sanırım. Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Selametle.


Cevap: Gusül Abdestinde Besmele, Niyet ve Mekan

Ercan
banyo ve hamamlarda gusülden önce besmele çekmek ve gusle niyet etmek sünnettir kardeşim. Büyüklüğü ve küçüklüğü farketmez. Ancak gusül alırken ihtiyatlı olmalı, banyo ve hamam büyük ise peştamal gibi bir şey ile göbekten dizlere kadar örtmelidir. Örtünme şansı yoksa küçük yerler tercih edilmelidir.

Okudunuz mu?  ALLAHI inkar eden ateistlerin savundukları şeyler nelerdir?

Cevap: Gusül Abdestinde Besmele, Niyet ve Mekan

abd
ercan kardeşim biraz açarmısın örtünme şansı yoksa küçük yerler tercih edilmelidir kısmını tam olarak anlamadım yanlıs yorumlamak ıstemıyorum banyo olarak mı küçük yerler yoksa kapanma olarak mı ?? sımdıden teşekkürler


Cevap: Gusül Abdestinde Besmele, Niyet ve Mekan

Ercan
Evinizdeki banyonuzda iseniz örtünme şartı yoktur kardeşim. Örtünmek edeptendir. Genel hamamlarda iseniz örtünmeniz gerekir. Erkeğin de erkeğe karşı mahrem yerleri vardır.

Okudunuz mu?  Şeriat istemeyen kişi Müslüman olabilir mi?

abd
şimdi anladım kardeşim Allah razı olsun


gusülde besmele

Bu kategoride yer alan Tarikat ve tövbe almak doğru mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül Abdestinde Besmele, Niyet ve Mekan Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.