Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
missa02
Abone

Hayızlı kadın hafızlık çalışa bilirmi?

Hayızlı kadın hafızlık çalışa bilirmi?

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm hocam ben evde hafızlık çalışıyorum ve hafız bir arkadaşıma dinletiyorum benim hayız dönemim 10 gün sürüyor çok zorlanıyorum müftülükten emekli bir hocamız hayız döneminde KURANA dokunmadan ezber çalışabileceğimi söyledi acabaolabilirmi alaha emanet olun

Okudunuz mu?  Kişisel bakımımızı ihmal edersek ne gibi sorunlarla karşılaşırız

Yorum: Hayızlı kadın hafızlık çalışa bilirmi?

Kuldurdileyen
Besmele okumanızı da söyledi mi hocamız? Kuran okumaya besmele ile başlanır çünkü.

Kur’an okuyacağın zaman, kovulmuş/taşlanmış şeytandan Allah’a sığın. (Nahl, 16/98)


Yorum: Hayızlı kadın hafızlık çalışa bilirmi?

Omer Faruk
< selamün aleyküm hocam ben evde hafızlık çalışıyorum ve hafız bir arkadaşıma dinletiyorum benim hayız dönemim 10 gün sürüyor çok zorlanıyorum müftülükten emekli bir hocamız hayız döneminde KURANA dokunmadan ezber çalışabileceğimi söyledi acabaolabilirmi alaha emanet olun >
Hafızlık da Yapabilirsin kardeşim, Kur’an’da okuyabilirsin. Kur’an’a abdestle dokunmamızın sebebi saygı gereğidir herhangi bir farziyet taşımaz. Rasulullah’ın hayatında böyle bir yasak kesinlikle olmamıştır. Rasulullah’ın Kur’an’a abdestle dokunulması konusunda açık ve sahih bir hadisi yoktur. Kur’an bizim hayat kitabımızdır. Ayrıca hayız dönemi "PİS" bir dönem değildir ki kadın Kur’an’a dokunmasın!!!

Okudunuz mu?  Esfele safilin nedir?

Kaldı ki, mürekkep ve kağıda yüklediğimiz Kur’an’a dokunamıyoruz ama dijital devrelere (CD, USB, cep telefonu vs.) yüklediğimiz Kur’an’a dokunabiliyoruz bir sakıncası olmuyor. Bu durum bile bu hükmün ne kadar temelsiz olduğunu gösteriyor. Rasulullah (A.S) döneminde iki kapak arasında bir MUSHAF yoktu ki, Rasulullah buna dokunmayı yasaklasın.

Okudunuz mu?  Gusülden sonra iç çamaşırı ve tüyler

Yahudiler kadınları HAYIZ döneminde pis kabul eder onların yaptıklarını yemez onlara dokunmazlardı. Ayrıca mabetlerine de yaklaştırmazlardı. İslam’da böyle bir uygulama yoktur. Kadın’ın HAYIZ dönemi sünnetullah gereği Rabbimizin verdiği harika bir vücut işlevidir.

Dolayısıyla hayat kitabınızı rahatlıkla ezberleyebilir, okuyabilir, öğrenebilirsiniz. Ama her şeyden önce Kur’an’ı ANLAMADAN EZBERLEMEMENİZİ tavsiye ederim.

Okudunuz mu?  Adak Adayıp O Adaktan Vazgeçmek

Allah kolaylık versin.

Bu kategoride yer alan Kaybolan cesed kabir azabı görür mü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayızlı kadın hafızlık çalışa bilirmi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.