Anasayfa
11 Nisan 2023, 9:16
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada hoca ve cinleri görmenin anlamı tabiri nedir?

Rüyada hoca ve cinleri görmenin anlamı tabiri nedir?

Kayıtsız Üye
rüyamda bır hocanın evıne gırdım abdestsız hoca az esmer yuzlu ıdı ve evınde önce bıraz yemek yedırdı sonra cınlerı ıle ben yuzunu gormedım cın oldugunu düşünüyorum rüyamda oyle hıssettım cınlerıyle benı evınden attı ıyı bı rüya olmadıgını bılıyorum ama yınede tabırını ogremnek ıstedım

Okudunuz mu?  Rüyada Kokulu Şeyler (itriyat) görmek (İmam Nablusi)

Cevap: Rüyada hoca ve cinleri görmenin anlamı tabiri nedir?

Muhasibi
Rüyada hoca görmek, bilginin artmasına ve saygı görmeye yorulur.

Bir hocanın elini öpen, ilim sahibi birinden fayda görür. Hocanın kendisine bir şey verdiğini görmek, itibarının artmasını ifade eder. Bir hoca tarafından öpülmenin yorumu da yine böyledir

Okudunuz mu?  Görülen rüyanın etkisinde kalmak

Cin tabiri
Rüyada Cin görmek (İmam Nablusi) Cin görmek, dünya işi ve gururu için hilekar bir kimse ile tabir edilir. Görülen cinin hekim, ihsan sahibi, alim ve hatip olması bundan müstesnadır. Rüyada, cin olduğunu gören kimsenin hilesi çok olur. Cinin kapısının yakınında durduğunu görse, o kimse zarara uğrar yahut üzerinde yapması lazım gelen bir nezri (adağı) olduğuna veya ona isabet edecek bir darlık ve zillete delalet eder.Birisinin evine cinlerden girip bir şeyler yaptığını gören kimsenin evine düşman veya hırsızlar girerek o kimseye bir zarar getirirler. Cine Kur”an öğrettiğini yahut cin tayfasından birisi kendisinden Kur”an dinlediğini görse, reislik ve valilik gibi makamlara nail olur. Cinle sohbet ettiğim gören kimse, yolcu ve sır sahiplerinin durumlarına muttali olan kimseye yakın olur. Cin görmek bazen kara ve denizde yolculuk yapmaya, kapıp kaçırmaya, hırsızlığa, zinaya, içki içmeye, bid”at yerlerine, kiliseye, dükkanlara, güzel sesle türkü veya şarkı söylemeye, zenginliğe ve çalgılara delalet eder. Cinleri görmek hokkabaz ve sihirbazlara delalet eder.Cinlerin Müslüman ve kafirleri, onların emir ve yasakları ve hareketleri arası da tefrik edilir. Şöyle ki; eğer onlardan birisi iyilikle emretse, kötülükten nehyetse yahut hayır ile haber verse o cin Müslümandır. Bunların aksini yapan kafirdir. Cinlerden biriyle evlendiğini gören kimse itaatsiz ve fasık birisine müptela olur.

Okudunuz mu?  Rüyada koyun sürüsü görmek

rüyada cin hocası görmek, rüyada cinci hoca görmek, rüyada cin hocasi gormek

Bu kategoride yer alan Kevser suresini 100 defa, Maun suresini de 41 defa okuyan Peygamber Efendimizi (sav) rüyasında görür mü ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada hoca ve cinleri görmenin anlamı tabiri nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.