Anasayfa
30 Ocak 2022, 19:36
missa04
Abone

Peygamber efendimizin kararlılığı ve sabrıyla ilgili kısa hikayeler

Peygamber efendimizin kararlılığı ve sabrıyla ilgili kısa hikayeler

Misafir
lütfen biran önce cevap yazın acil


Cevap: peygamber efendimizin kararlılığı ve sabrıyla ilgili kısa hikayeler

Muhasibi
Kusura bakmayın hikaye bulamadım…

Peygamberimizin Kararlılığı

Peygamberimiz, önemli bir karar vermeden önce mutlaka etrafındaki insanların düşüncelerini öğrenir, kendisine bir öneri teklif edildiğinde bunu dikkate alırdı. Bir konuda karar verildiğinde ise sabır ve azimle onu gerçekleştirmeye çalışır, tereddüte düşmezdi. O, Yüce Allah’ın şu ayetine göre davranırdı:
…ve toplumu ilgilendiren her konuda onlarla istişâre et; sonra bir hareket tarzına karar verince de Allah’a güven; çünkü Allah güven duyanları sever. (Al-i İmran, 159)
Peygamberimiz ve onun ashabının cesaretleri, Allah’a imanlarından ve kararlılıklarından besleniyordu. Yüze Allah onların bu durumlarını şöyle övmüştür:
İnsanlar onlara:
–Bakın size karşı bir toplanmış. Onlardan korkun!
dediklerinde bu söz onların imanlarını arttırmaktan başka bir şey yapmadı ve:
–Bize Allah yeter! O ne mükemmel koruyucudur! dediler. (Âl-i İmran 173)

Bir başka ayette de Yüce Allah şöyle buyurur:
İman edenler içinde öyle kimseler vardır ki Allah’a verdikleri söze bağlıdırlar. Onlardan kimi, bu uğurda canını feda etti, kimi de bu şerefi beklemektedir. Onlar Allah’a verdiği sözü asla değiştirmezler. (Ahzab 123)
Başarının yarısı cesarete bağlıdır. Korkak insan hakkını koruyamaz, karşısına dikilen engelleri aşamaz, güçlüklere karşı koyamaz. Biz de Peygamberimizi örnek almalı, doğruluk yolunda emin adımlarla yürümeli, kararlarımızı uygulamada cesur olmalıyız

Okudunuz mu?  Hint kınası ile dövme yapmak günah mıdır?

Cevap: peygamber efendimizin kararlılığı ve sabrıyla ilgili kısa hikayeler

Kayıtsız Üye
çok güzel kısa hikaye ödevimi yaptım


Cevap: peygamber efendimizin kararlılığı ve sabrıyla ilgili kısa hikayeler

Kayıtsız Üye
Hikaye lazım ödevim var !


peygamberimizle ilgili kısa hikayeler, peygamberimizin sabırla ilgili hikayeleri, peygamber efendimizin güvenilirliği ile ilgili hikayeler

Bu kategoride yer alan Muhammedül emin ismini çocuğa vermek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimizin kararlılığı ve sabrıyla ilgili kısa hikayeler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.