Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:55
missa04
Abone

Cami ve cemaatin bireye ve topluma sağladığı yararlar nelerdir?

Cami ve cemaatin bireye ve topluma sağladığı yararlar nelerdir?

Misafir
camı ve cemaatin bireye ve kişiye sağladığı yararlar nelerdir???!!!


Cevap: cami ve cemaatin bireye ve topluma sağladığı yararlar nelerdir?

Desert Rose
Temeli samimiyet, gayesi Allah (c.c)’ın ismini yüceltmek ve insanların kaynaşmasını, dayanışmasını, bütünleşmesini ve aydınlanmasını sağlamak olan bütün camiler Allah’ın evidir.

Okudunuz mu?  Kar payı faize girer mi,kar payı almak haram mı?

Bu ulvi mekanların imarı ve ihyasınında Allah ve ahiret gününe iman eden, namazlarını kılan, zekatlarını veren ve Allah’tan başka hiçkimseden çekinmeyen kimseler tarafından yapıldığı, yüce Allah tarafından haber verilmektedir.

İnsana benlik ve kimlik kazandıran, yaratıcısının azameti ve yüceliği karşısında özünde insan olma değerini şuur planına çıkararak, Rabbine iltica etme ve hak ile temasa geçme bilincini veren bu değerli mekanlar, bizim için deyim yerinde ise birer sığınaktır.

Okudunuz mu?  Zina çeşitleri nelerdir öğrenmek istiyorum

Hz.Peygamberin Şüphesiz bedende bir et parçası vardır ki, o iyi olursa bütün beden iyi olur, bozuk olursa bütün beden de bozuk olur, bilin ki o da kalptir şeklindeki meşhur hadisiyle ortaya koyduğu kalbin, insandaki merkezi konumu ne ise, bireysel ve toplumsal yaşamımız bakımından camilerimizin konumu da o dur.

Okudunuz mu?  İşyeri ve ev kapısı açılırken okunacak dua

Cevap: cami ve cemaatin bireye ve topluma sağladığı yararlar nelerdir?

Eray Yüksel
Teşekkürler admin


Cevap: cami ve cemaatin bireye ve topluma sağladığı yararlar nelerdir?

Kayıtsız Üye
teşekkürler


cami ve cemaatin birey ve topluma sağladığı faydalar, cami ve cemaatin birey ve topluma sağladığı faydalar nelerdir, cami ve cemaatin topluma sağladığı faydalar

Bu kategoride yer alan Müzikli kadın erkek karışık düğün yapıp oynamak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cami ve cemaatin bireye ve topluma sağladığı yararlar nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.